STÄNG

Denna webbplats använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser. Läs mer

Trygg e-handelCO2 neutral website

Varukorg

träffar.

No hits.

AC - Luftkonditionering

Redan vid +27 grader sänks din prestationsförmåga med ungefär 50 %! Luftkonditioneringar håller ditt hem svalt och skönt!

Läs mer

AC - Air Condition

Få behaglig svalka med luftkonditionering, för hemmet, kontoret eller sommarstugan! Vi mår alla bättre med lite svalka under sommaren, redan vid +27 grader sänks din prestationsförmåga med ungefär 50 %.

Det finns två olika lösningar för svalka i hemmet, antingen en portabel AC eller en fast installerad AC. Här nedan hittar du olika modeller och fabrikat på luftkonditionering.

Det finns olika typer av luftkonditionering; portabla eller fastmonterade

En portabel lösning är ofta billigare och det krävs ingen fysisk installation av en F-Gas godkänd installatör vilket gör det hela enklare. Du ansluter själv en portabel enhet till vägguttag. Nackdelen är att dessa lösningar ofta har en lägre effekt och ljudnivån i rummet blir ofta högre.

Med en fast installerad singel split lösning (en utedel och en innedel) får du absolut den bästa lösningen och du kan dessutom använda systemet för att generera värme på vintern. Den här typen av lösningar kostar lite mer och kräver installation av en F-Gas certifierad installatör. Vi på e-klok.se tillhandahåller både fast installerade lösningar för kyla, mer info här och installationstjänster i enlighet med de nya F-Gas kraven.

Kyleffekt i normal uträkning

Cirka 80 W (0,08 kW) / kvadratmeter i kyleffekt normal uträkning, i ett vanligt bostadshus med bra isolering och normal takhöjd. Ex en luftkonditionering som har en kylkapacitet på 3,5 kW klarar av att kyla ett rum upp till 40 m². 3500W / 80 = 43 m². 

AC - Luftkonditionering - KCC

Meny