Vi använder cookies på e-klok.se för att göra din upplevelse bättre på vår hemsida. Ge oss tillåtelse att använda cookies genom att välja Jag samtycker eller om du önskar mer information välj alternativet Jag vill ha mer informationTrygg e-handelCO2 neutral website

Varukorg

träffar.

No hits.

Pax ventilation

Pax ventilation hjälper ditt hus att andas.

Läs mer

Om ventilation från Pax

Pax förebygger

Precis som du behöver huset andas för att må bra. Pax sortiment har många bra lösningar för just detta ändamål. Pax ventilation hjälper dig och ditt hus att skapa en bra luftbalans. Faktorer som är viktiga i sammanhanget är kvalité, driftsäkerhet, en riktigt låg ljudnivå och bekväma automatiktjänster.

Pax ventilation förebygger många olika problem som kan uppstå i ett hus med dålig ventilation. Bland annat mögelskador, obehaglig lukt, och i värsta fall röta. Det är speciellt viktigt att fuktig luft ventileras ut från huset. Du gör både huset och din hälsa en tjänst genom att förebygga dålig luft med produkter från Pax. Fläktar behövs i våtutrymmen, tilluftsventiler i "torra utrymmen". Allt detta gör att huset kan andas och man får ett bättre inomhusklimat. Väljer du Pax produkter har du en lång tillförlitlig funktion på ventilationen i huset. En god investering för både dig och ditt hus.

Pax

Nya tider med tätare hus

Mer tid spenderas i våra hus, familjen skall duscha, vi bygger om och renoverar med olika material och kanske tätar extra vid fönsterbyten med mera. Vår moderna levnadsvana och standard sätter mer krav på luftomsättningen i bostaden. Ställ dig själv frågan, fungerar självdraget? Andas jag verkligen frisk luft?

Snåla inte på ventilation

Vistas man länge i utrymmen med dåligt luftflöde kommer så sakteligen din hälsa att försämras. Huvudvärk, trötthet, allergibesvär är följder som är vanliga. Det är ett högt pris att betala. Pax har smidiga och effektiva ventilationslösningar för att hjälpa dig att motverka detta. Dessutom har Pax produkter värmeåtervinning i till exempel Pax Eos.

Montage

Pax produkter kan i många fall monteras i anslutning till tidigare ventilationskanaler. Detta medför en låg installationskostnad och gör att det blir en god investering. Har man inte ventilationskanaler i huset finns Pax Mistral-aggregaten med värmeväxling att tillgå.

Värmeåtervinning

När de kalla månaderna kommer, det är då man kan spara de stora kostnaderna. Kanske stänger man tilluftsventilerna på vintern för att slippa kallras? Kanske stänger du av fläkten för att inte blåsa ut den varma luften? Då blir ventilationen näst intill noll. Här kommer PAX Mistral och Eos in i bilden. Samtidigt då den varma luften sugs ut, ackumulerar den också den varma luften från huset och drar in frisk luft som den kan värma upp på vägen in. Hela 91 % återvinns av värmen med denna växling.

Effekt

Störst effekt har man i ett hus där det är direktverkande el och självdragsventilation, vilket är den mest vanliga typen av ventilation. Självdragsventilation fungerar normalt bättre i äldre hus med otäta fönster och värmesystem som ger en varm skorsten. När man byter fönster mot nya tätare och oljepannan byts ut mot en modern värmepump, då tappar man normalt sett självdraget markant. I detta läge är det dags att byta till ett ventilationssystem från Pax. Det kommer att ge en god effekt och välventilerad skön luft, precis som det skall vara.

Uppgradera

Pax Mistral och Pax Eos är mycket prisvärda och en perfekt metod att uppgradera din bostad. Det är moderna aggregat med energiåtervunnen ventilation. Lägg din beställning på din nya Pax-produkt via hemsidan eller kontakta oss om du har frågor. Vi hjälper dig att hitta installatör där du bor.

Tillbehör

Pax tillhandahåller flertalet tillbehör. Ventiler, ventilationsrör med galler, olika paket med tillbehör. Pollenfilter, ljuddämpare samt monteringskit för att kunna göra snygga installationer. Vi tillhandahåller även dessa för att du som kund skall hitta allt på ett ställe!

Meny