träffar.

No hits.

Varukorg

0171-66 30 20

mån-tor 8-19, fre 8-18, sön 16-21

Pax ventilation

Pax ventilation hjälper ditt hus att andas och att må bra. Deras sortiment har en rad olika lösningar för just det här ändamålet. Pax ventilationsaggregat hjälper till att skapa en väl fungerande luftbalans. Här är faktorer så som kvalitet, ljudnivå, driftsäkerhet samt användbara automatiktjänster av stor vikt.

Läs mer

Om ventilation från Pax

Pax förebygger många typer av problem i ditt hus

Precis som du behöver huset ditt andas för att må så bra som det kan. Pax sortiment har många bra lösningar för just detta ändamål. Deras ventilation hjälper både dig och ditt hus att skapa en bra luftbalans. Faktorer som är viktiga i sammanhanget är kvalité, driftsäkerhet, en riktigt låg ljudnivå samt bekväma automatiktjänster.

Pax ventilationsaggregat med värmeväxlare förebygger många olika problem som kan uppstå i ett hus där det finns dåligt med ventilation. Bland annat mögelskador, obehaglig lukt, och i allra värsta fall kan röta uppstå. Det är speciellt viktigt att fuktig luft ventileras ut från huset. Du gör både huset och din hälsa en tjänst genom att förebygga dålig luft med produkter från Pax. Fläktar behövs i våtutrymmen och tilluftsventiler i de "torra utrymmena". Allt detta gör att huset kan andas fritt och man får ett bättre inomhusklimat. Väljer du deras produkter har du en lång tillförlitlig funktion på ventilationen i huset. Det är en god investering för både dig och ditt hus.

Pax

Nya tider med tätare hus

Ännu mer tid spenderas inne i våra hus, hela familjen skall duscha, vi bygger om och renoverar med olika material och kanske tätar extra vid fönsterbyten med mera. Vår moderna levnadsvana och standard ställer högre krav på luftomsättningen i bostaden. Ställ dig själv frågan, fungerar självdraget? Andas jag verkligen frisk luft?

Snåla inte på ventilation

Vistas man länge i utrymmen med dåligt luftflöde kommer så sakteligen din hälsa att försämras. Huvudvärk, trötthet, allergibesvär är följder som är vanliga. Det är ett högt pris att betala. Pax har smidiga och effektiva ventilationslösningar för att hjälpa dig att motverka detta. Dessutom har deras produkter värmeåtervinning som i till exempel Pax Eos.

Montage

Pax produkter kan i de allra flesta fall monteras i anslutning till tidigare ventilationskanaler. Detta medför en låg installationskostnad och gör att det blir en god investering. Har man inte ventilationskanaler i huset finns Pax Mistral-aggregaten med värmeväxling att tillgå.

Värmeåtervinning

När de kalla månaderna kommer, det är då man kan spara de stora kostnaderna. Kanske stänger du igen tilluftsventilerna på vintern för att slippa kallras? Kanske stänger du av fläkten för att inte blåsa ut den varma luften? Då blir ventilationen näst intill noll. Här kommer Pax Mistral och Pax Eos in i bilden. Samtidigt som den varma luften sugs ut, ackumulerar den också den varma luften från huset och drar in frisk luft som den kan värma upp på vägen in. Hela 91 procent återvinns av värmen med den här typen av växling.

Effekt

Störst effekt har man i ett hus där det är direktverkande el och självdragsventilation, vilket är den allra vanligaste typen av ventilation. Självdragsventilation fungerar normalt bättre i äldre hus med otäta fönster och värmesystem som ger en varm skorsten. När man byter fönster mot nya tätare modeller och oljepannan byts ut mot en modern värmepump, då tappar man normalt sett självdraget markant. I detta läge är det dags att byta till ett ventilationssystem från Pax. Det kommer att ge en god effekt och välventilerad skön luft, precis som det skall vara.

Uppgradera

Mistral och Eos är mycket prisvärda och en perfekt metod att uppgradera din bostad med. Det är moderna aggregat med energiåtervunnen ventilation. Lägg din beställning på din nya Pax-produkt via hemsidan eller kontakta oss om du har frågor. Vi hjälper dig att hitta installatör där du bor.

Tillbehör

Pax tillhandahåller flertalet tillbehör. Ventiler, ventilationsrör med galler, olika paket med tillbehör. Pollenfilter, ljuddämpare samt monteringskit för att kunna göra snygga installationer. Vi tillhandahåller även dessa för att du som kund skall hitta allt på ett ställe!

Meny