Värmeförflyttare

Värmeförflyttare är till för att hjälpa din luftburna värmekälla att sprida värmen genom bostaden. Med en värmeförflyttare kan du minska dina uppvärmningskostnader och få en jämnare temperatur i din bostad. Dom fungerar även jättebra till att sprida kylan från din aircondition under dom varma sommardagarna.

Visar alla 2 resultat

Betygsatt 0 av 5

Luftförflyttare Airmove 1.1

Utnyttja luftcirkulation och spar pengar.

2.790 kr

Delbetala 259.95 kr i 12 mån
Info
Betygsatt 0 av 5

Luftförflyttare Airmove 2.0

Airmove 2.0 är ett bra komplement till din värmepump eller braskamin.

2.990 kr

Delbetala 278.95 kr i 12 mån
Info

Om värmeförflyttare

Värmeförflyttare (som även kallas även värmeflyttare, luftförflyttare och luftflyttare) är en viktig del av ventilationssystemet och ökar värmespridningen av din luftburna energikälla. Har du en luftvärmepump eller braskamin är en värmeförflyttare det perfekta komplementet. En av dom största utmaningarna med luftburna värmekällor är att få värmen att cirkulera i hela huset.

Det är därför det är så viktigt att ha ett bra ventilationssystem på plats, men inte ens dom bästa ventilationssystemen kan sprida värmen genom stängda dörrar eller mellan våningsplan. Det är här en värmeförflyttare kommer in.

Det finns 2 varianter av dessa, den som du sätter i väggen för att sprida värmen genom väggen till ett annat rum (Airmove 1.1), och den som du placerar i golvet/taket mellan dina våningsplan (Airmove 2.0).

 

Spendera mindre på uppvärmning

Det finns flera viktiga fördelar med att använda värmeförflyttare. En av dom är att du behöver spendera mindre pengar på att värma upp större ytor.

Du får en jämnare värme i större delar av bostaden, och din värmekälla behöver inte arbeta lika hårt för att värma upp stora ytor.

 

Högre luftbytesfrekvens

En annan viktig fördel med att få bra luftcirkulation mellan rum och/eller våningsplan är att luften byts ut oftare per timme, vilket innebär att du får en renare inomhusluft.

Har du dessutom en luftrenare (antingen en vanlig luftrenare, eller en luftvärmepump med luftrenings-funktion) så betyder det även att den får möjligheten att rena luften fler gånger per timme.

 

Behagligare inomhusklimat

En till fördel är att du får ett behagligare inomhusklimat. Har värmen svårt att sprida sig mellan rummen eller våningsplanen betyder det att vissa delar av din bostad kommer att vara mindre uppvärmda än andra delar, vilket kan leda till obehag.

Dom fungerar även bra med airconditions eller värmepumpar med AC-läge. Då sprider du kylan som den skapar effektivare över bostaden, vilket även sänker nedkylningskostnaden för större ytor.

 

Låg driftkostnad

Airmove är har en extremt låg driftkostnad. Driftkostnaden är ungefär 30-35kr per år, vilket gör Airmove till en extremt energieffektiv ventilationsprodukt.

 

Enkel installation

Att installera en värmeförflyttare kräver inte någon certifiering, och det krävs inte en fackman för att installera heller.

Det är dock ett stort plus om man är någorlunda händig, då man behöver göra hål i väggar/golv.

 

Jämn temperatur

Med en luftförflyttare sprider sig värmen enklare i bostaden, vilket innebär att större ytor blir enklare att värma upp. Utöver det så hjälper det även din uppvärmningskälla att hålla en jämn temperatur i hela bostaden.

Värmeförflyttare i två-våningshus

Airmove 2.0 är för 2-våningshus. Med denna förflyttas värmen eller kylan mellan våningsplanen för att få en behaglig inomhustemperatur i hela huset.

Att sprida den uppvärmda eller nedkylda luften mellan våningsplanen är ett stort problem för villaägare, och Airmove har kommit på en enkel lösning på ett vanligt problem.

Med Airmove 2.0 skapas ett undertryck på övervåningen genom att dra den kalla luften därifrån. Den kalla luften från övervåningen dras till nedervåningen och värms upp av värmekällan på

nedervåningen, för att sedan cirkulera till övervåningen igen.

Läs mer om Airmove 2.0 här.

 

Värmeförflyttare mellan olika rum

Airmove 1.1 är till för att flytta värme eller kyla mellan rum på samma våningsplan.

Den hjälper din luftvärmepump eller braskamin att sprida värmen eller kylan till dom olika rummen, där luften vanligtvis kan ha svårt att ta sig igenom på grund av stängda dörrar och liknande. Som du ser i bilden till höger blir det en jämnare temperatur i dom olika rummen med hjälp av en Airmove 1.1

Istället för spendera pengar på att värma upp luft som inte cirkulerar runt i bostaden, så sprider sig luften jämnt mellan de olika rummen.

Läs mer om Airmove 1.1 här.