Trygg E-handel

Symbolen för trygghet

Trygg E-handel främjar de som vill handla på nätet. Symbolen är en kvalitetsmärkningen för att öka kunskapen och känna tryggheten vid e-handel, både för köparen och för oss som säljer.

Trygg E-handel

Trygg E-handel är en kvalitetsmärke för oss e-handlare som säljer tjänster och varor på nätet via en e-butik (det går under distanshandel) och det bygger på exakt samma grund som postorder. Skillnaden är att varorna presenteras på en hemsida och att ett köpeavtal ingås direkt på hemsidan.

Trygg E-handel startades 2007 av Svensk Digital Handel och är en del av Svensk Handel. Avsikten är att visa vilka rättigheter som finns för dig som konsument. I samarbete med konsumentorganisationer har de författat 14 grundläggande punkterna som krävs för certifieringen.

Här kan du läsa den fulla förteckningen på Trygg E-handels krav.

Granskning

Svensk Digital Handel är de som granskar dem ansökande e-handelsföretag och även delar ut symbolen till de godkända e-handlarna. Stickprovskontroller utförs för att se att kraven följs och det sker tillsammans med samarbetspartners.

Vad betyder certifieringen Trygg E-handel?

Trygghet

Meningen med Trygg E-handel är att vägleda dig som konsument välja rätt e-handelsbutik, för maximal trygghet både under och efter köpet. Målet är att det ska vara lika tryggt att handla på nätet som i en vanlig butik.

En certifierad Trygg E-handelsbutik har avtalat att följa de satta kraven och därför är det endast seriösa och stabila företag som blir certifierade. Se alla certifierade butiker.

Säkerhet

Trygg E-handel kontrollerar de certifierade e-handlarna genom provköp och kreditkontroller, de utför även utredningar vid förmodan om brister. Som extra trygghet tar även Trygg E-handel emot tips från konsumenter.

Vid tips från konsumenter där det visar sig att företaget har handlat felaktig, kan den certifierade e-butiken få en prick i Trygg E-handels register. Vid mer allvarliga brister tas certifieringen tillbaka med omedelbar verkan.

e-klok.se är certifierad av Trygg E-handel!