Produkter > Solceller

Solceller – ett smart el-alternativ

Solceller och solpaneler är ett miljövänligt sätt att producera el. Solceller består utav serie- eller parallellkopplade moduler som placeras på taket på till exempel en villa. Här fångar de sedan upp solenergi från solens strålar och omvandlar dessa till elektrisk ström. När solens strålar träffar en solcell uppstår spänning på baksidan och framsidan av solcellen. Via en kopplad ledning mellan båda sidorna bildas själva strömmen och en växelriktare omvandlar strömmen till växelström som förs över till huset.

Solceller från e-klok.se

Inte nog med att solceller erbjuder ett smidigt alternativ när det kommer till energitillförsel, det är även ett smart sätt att minska dina utgifter när det kommer till el. Hos e-klok.se har vi i dagsläget två solcellspaket att erbjuda och båda kan användas för såväl villan som fritidshuset. Detta är dessutom ett miljövänligt alternativ som har upp till 10 års garanti - du sparar på både miljön och utgifterna med andra ord.

Solceller kan i inledningsskedet fortfarande verka dyrt, men du måste ha i åtanke att det är en gynnsam investering som betalar sig själv över tid. Det är definitivt värt det ur både ekonomiska och miljömässiga perspektiv, om du tänker långsiktigt. På E-klok kommer solcellspaketen klara för installation och vi hjälper dessutom till med installationen på antingen ett tak eller på marken. Växelriktaren som för över strömmen till ditt hem ingår och installationen tar inte mer än en dag.

Solcellspaketet Mini och SolTech Flex

Med solcellspaketet Mini får du två högkvalitativa och stilrena, men samtidigt diskreta, solcellspaneler som tar upp fyra kvadratmeter på ditt tak eller på marken. När vädret och framförallt solen samarbetar kan solcellspaketet Mini generera så mycket som 500 kWh per år och kostnaden landar på ett värde av endast 1 500 kronor per år. Denna "gratis" el förs regelbundet över till hushållets vitvaruprodukter, till exempel kyl och frys men även till ventilationssystem.

SolTech Flex, från vårt sortiment på e-klock.se, är en så kallad solfångare. Denna placeras i söderläge på ytterväggen av ditt fritidshus eller sommarstuga när hösten är på intåg och kommer sedan hjälpa till att värma upp ditt hus med underhållsvärme. Detta sker med hjälp av en solcellsdriven fläkt som suger in kall luft och genererar varm. Utöver detta kommer SolTech Flex dessutom kunna underhålla ventilationen i ditt hem genom att minska den fuktiga råa luften.

Vem kan köpa solceller?

Solceller är för dig som är ute efter ett unikt sätt att spara pengar på. Du är kanske en villaägare som vill ha ett självförsörjande hus, ett hus som har potential att till och med generera mer pengar i plånboken. Eller har du kanske ett fast elavtal idag (eller är på väg att skaffa), för att du vet att du använder mer elektricitet än vad rörligt pris kan erbjuda, och du vill slippa betala den avgiften.

Idag finns det dessutom en fantastisk funktion som främjar el-ekonomin ännu mer. Du kan nämligen skicka överflödig el som dina solceller har skapat, tillbaka till elleverantören. De flesta går plus minus noll på denna teknik vilket är fantastiskt i el-världen, men du kan till och med tjäna mer pengar än vad du spenderade vid solcellens installation. Detta är en annan faktor till varför solceller är, och fortsätter att bli, så populärt.

Solceller för det nordiska klimatet

Det finns flera företag, både utomlands och här i Sverige, som levererar och installerar solceller. Men det är givetvis att föredra om du väljer ett svenskt företag då de ofta anpassar sina solceller efter det nordiska klimatet. En solcell ska klara av allt från blåst, fukt, regn och rusk för att hålla i Sverige. Hos E-klok hittar du prisvärda och högkvalitativa alternativ för dig som är villaägare, och ny inför teknologin.

Solceller från utbudet på e-klok.se är färdigbyggda och behöver ingen komplicerad installation (dock krävs en legitimerad tekniker). Med 10 års garanti kan du känna dig trygg och vet dessutom att din investering betalar sig själv över tid. Du sparar dessutom pengar från kyl och frys vilka är de maskiner som har det största behovet av el. Naturligtvis producerar solcellspaketet även el till cirkulationspumpar, ventilationssystem och standby-förbrukningen också - en långsiktig investering.

Fördelar med solceller

Det finns ett flertal faktorer till varför folk köper solceller idag, men den främsta är att användning numer är fördelaktigt ur ett ekonomiskt perspektiv. Dessutom brukar dagens solceller hålla en hög kvalitet och ofantligt lång hållbarhet. De fungerar i flera år och behöver inte underhållas lika mycket som många andra tillvägagångssätt. Det innebär att solceller faktiskt har en värdefull funktion som levererar, vilket förklarar dess ökande popularitet.

Att solcellerna dessutom är enkla att montera och installera (beroende på vilken modell du väljer) är dessutom ett stort plus. Behöver du hjälp med installationen får du givetvis detta från oss på e-klok.se. Energi som genereras från solceller är även ett väldigt miljövänligt alternativt jämfört med många andra alternativ. Det finns dessutom en plan från Energimyndigheten att öka andelen av elanvändning via solenergi till 5-10 % år 2040.

En fördelaktig investering

Solceller lagrar faktiskt inte strömmen som många tror. Har du enbart solceller kan du alltså bara använda sig av det under soliga dagar med milda moln. Men det går att köpa till laddningsbara batterier som gör susen. Solceller är olika men just e-klok.se's celler producerar vid optimala förhållanden 500 kWh per år, vilket är värt cirka 1 500 kronor. Solceller kommer att bli en del av vardagen för de allra flesta inom snar framtid, så skaffa ett paket du också!