Solpaneler

Här hittar du två olika smarta alternativ för att eliminera en del av din elräkning. Båda solcellspaketen passar utmärkt för fritidshuset!

Visar alla 3 resultat

Betygsatt 0 av 5

Solceller fritidshus utan el

Fristående • Drivs med batteri • 2 högeffektiva paneler på 275 W/st

22.990 kr

Delbetala 2121.95 kr i 12 mån
Info
Betygsatt 0 av 5

Solcellspaket Mini

Gratis el • 500 kWh per år • 2 högeffektiva paneler på 270 W/st

14.995 kr

Delbetala 1384.95 kr i 12 mån
Info
Betygsatt 0 av 5

SolTech Flex

1500 W* • 200 m³/h* • Soluppvärmd underhållsvärme för fritidshus

3.990 kr

Delbetala 370.95 kr i 12 mån
Info

Nya reformer behövs för Solceller

Energimyndighetens solenergistrategi presenterades under hösten 2016, med olika önskningar kring runt bidrag och stöd för solceller. Ungefär 0,1 procent av den totala elanvändningen produceras idag av solenergi. Under 2015 hade vi i Sverige en total solcellskapacitet på ungefär 120 MW, vilket matchar 0,08 procent av den totala elanvändningen. År 2040 uppskattar Energimyndigheten att det finns möjlighet att öka andelen till mellan fem och tio procent.

Förslagen i solenergistrategin är bland annat att det behövs enklare regler och ett nytt skatteavdrag. Ett annat förslag är att investeringsstödet för privatpersoner ska ändras till ett ”sol-ROT-avdrag”, för att förkorta väntetiden för stödet.

Skona miljön med solpaneler

Att klimatet och miljön förändras och påverkas av hur vi människor lever och hanterar våra resurser, är idag ett faktum. Det finns dock mycket som kan göras för att stoppa den negativa utveckling vi ser idag. Vi på e-klok.se kan hjälpa dig att vara delaktig i förändringen. Genom att sprida kunskap om hur vi på bästa sätt använder oss utav våra naturliga resurser och hur vi utvinner energi med hjälp av bland annat solpaneler, kan vi tillsammans skapa bättre förutsättningar för vår planet.

Dra nytta av solenergi

En av de absolut största förnybara energikällor som vi har på jorden är solen. Denna enorma stjärna som skapat liv på jorden kan dessutom se till att vi kan värma, lysa upp och driva våra hem på olika sätt. Energin som utvinns från solen kallas för solenergi och till det här begreppet räknas både solproducerad el och värme. När du producerar din el via solen kallas det för solel.

Med hjälp av solceller kan du alltså själv alstra el och ta vara på den energi som bildas, till din bostad. Detta gör du via paneler som innehåller solceller och som exempelvis kan placeras på taket till ditt boende. På så sätt hamnar solpanelerna i rätt läge för att fånga upp solens alla värdefulla strålar under dagen och kan sedan förse dig och din familj med el under dygnets mörka timmar.

Fördelar med solenergi och solpaneler

Eftersom energin som utvinns via solpanelerna är ständigt förnybar så innebär detta att den inte kommer att ta slut. Fördelen med att installera solpaneler är därför många. Bland annat så kommer du att kunna producera el till ett mycket lägre pris än andra alternativ som finns på marknaden. Du behöver alltså inte påverkas av upp- och nedgångar på elpriserna utan kan alltså vara helt självförsörjande på den punkten.

Den här formen av elproduktion bidrar inte heller till någon miljöförstöring då produktionen inte släpper ut några giftiga gaser. I den bemärkelsen är solpaneler i samma kategori som vind- och vattenkraft. Det enda minus som finns med i ekvationen är att det tyvärr används kolkraft när solcellerna tillverkas i exempelvis Tyskland och Kina. Men överlag så vägs detta sedan upp av att ett hus får en livslång elproduktion som inte kommer att påverka miljön på ett negativt sätt.

Hitta rätt paneler

Vi på E-klok har mycket lång erfarenhet inom solenergi och är den ledande experten i landet när det kommer till energi och inomhusklimat. Vi kan erbjuda solpaneler med hög kvalitet och till en mycket överkomlig pris. Vi hjälper dig dessutom att installera panelerna på ditt hus och ser till att du kommer igång med produktionen på ett säkert sätt. Har du några frågor kring solenergi och solpaneler finns vi alltid redo att besvara dem.

På e-klok.se säljer vi endast nordiska produkter vilket är viktigt för att hålla nere transport- och fraktkostnader så mycket som möjligt och för att skona vår miljö. I vårt sortiment hittar du solfångare och solcellspaktet som fyller behovet för uppvärmning eller att underhålla maskiner i ditt hem. Vi levererar dessutom alltid våra produkter snabbt och använder oss samtidigt av så kallad CO2-kompensation. Detta för att vår påverkan på natur och miljö ska vara av minsta möjliga karaktär.

Smidigt installation

Vi arbetar med installation av solpaneler både för privatpersoner och företag, så oavsett vilket område ditt ärende berör kan vi hjälpa dig. Våra experter har så pass lång erfarenhet inom branschen att vi klarar av att lösa de flesta önskemål. Vi vågar lova att det kommer vara en god investering att installera solpaneler på ditt boende eller företag, en investering som kommer att gynna både er och miljön under en mycket lång tid framöver.

Vi vet vad som krävs för att driva ett hem eller företag med klimatsmarta lösningar. Som kund kan du alltid lita på att vi på e-klok.se har det som krävs för att leverans och installation ska gå så smidigt som möjligt. Vi har heller inte långa leveranstider vilket kan vara mycket skönt när du väl tagit beslutet att förändra sina energilösningar. Då vill du självklart komma igång så fort som möjligt.

Bidrag från staten

Under bara de senaste två åren har antalet användare som installerar solceller faktiskt fördubblats. Detta beror på att priserna förbättrats och att så många nu inser att det är dags att göra ordentliga insatser och förändringar för miljön. Varför inte vara mer kostnadseffektiv och samtidigt bidra till att vårt klimat stabiliseras? Regeringen har nu beslutat att du som privatperson kan få upp till 30 % bidrag om du beslutar dig för att installera solpaneler på ditt boende.

Men det gäller att vara snabb och ansöka om detta stöd, som regeringen har beslutat ska ligga på totalt 900 miljoner kronor mellan år 2018 till och med år 2020. När dessa pengar tar slut så finns det helt enkelt inte mer bidrag att få. Man räknar idag med att solpanelerna har en livslängd på cirka 30 år och avskrivningstiden ligger på ungefär 20 år eller mindre, om du får bidraget från staten.

Vänta inte

Det är alltså ingen idé att vänta med att investera i dina solpaneler. Det har aldrig varit så aktuellt som just nu. Det är märkbart att klimatet har börjat förändras och på det här sättet blir du som kund både mindre påverkad av upp- och nedgångar på elmarknaden och får förhoppningsvis dessutom en bättre natts sömn på grund av ditt goda samvete. Tryggt medveten om att dina solpaneler arbetar miljövänligt där uppe på taket.