Vi använder cookies på e-klok.se för att göra din upplevelse bättre på vår hemsida. Ge oss tillåtelse att använda cookies genom att välja Jag samtycker eller om du önskar mer information välj alternativet Jag vill ha mer informationVarukorg

träffar.

No hits.

Solpaneler

Här hittar du två olika smarta alternativ för att eliminera en del av din elräkning. Båda solcellspaketen passar utmärkt för fritidshuset! 

Läs mer

Solpaneler - Solceller - Arctus Sunna - Solpaneler pris

Nya reformer behövs för Solceller

Energimyndighetens solenergistrategi presenterades under hösten 2016, med olika önskningar kring runt bidrag och stöd för solceller. Ungefär 0,1 procent av den totala elanvändningen produceras idag av solenergi. Under 2015 hade vi i Sverige en total solcellskapacitet på ungefär 120 MW, vilket matchar 0,08 procent av den totala elanvändningen. År 2040 uppskattar Energimyndigheten att det finns möjlighet att öka andelen till mellan fem och tio procent.

Förslagen i solenergistrategin är bland annat att det behövs enklare regler och ett nytt skatteavdrag. Ett annat förslag är att investeringsstödet för privatpersoner ska ändras till ett ”sol-ROT-avdrag”, för att förkorta väntetiden för stödet.

Meny