Service luftvärmepump

För att din luftvärmepump skall fungera optimalt under många år är det viktigt att Du sköter om och utför service på Din värmepump regelbundet. Om inte kan Du tappa effekten av luftvärmepumpen och i värsta fall kan den gå sönder. Garantierna på våra luft-luftvärmepumpar gäller under förutsättning att en service görs inom tre år från installationsdatum. Denna service står Du som kund för och Du får anlita valfri ackrediterad installatör.

Visar alla 3 resultat

Betygsatt 0 av 5

Rengöringsservice

Boka service av din luft/luftvärmepump

2.590 kr

Delbetala 241.95 kr i 12 mån
Info
Betygsatt 0 av 5

Reparationsservice

Felsökning av din luft/luftvärmepump

2.600 kr

Delbetala 242.95 kr i 12 mån
Info
Betygsatt 0 av 5

Reparationsservice m ROT

Felsökning av luft/luftvärmepump med ROT-avdrag

1.820 kr

Delbetala 170.95 kr i 12 mån
Info

Vad kan Du göra själv? – Skötselråd luft-luftvärmepump

En värmepump består av två delar som du bör sköta om för att få en så optimal drift som möjligt. Nedan kan Du läsa våra skötselråd och vad Du ska tänka på när det gäller service av en värmepump.

Skötselråd värmepumpens innedel

Innedelen bör dammsugas rent från damm varje månad. Var försiktig så att inte lamellerna bryts/trycks till då det är de som värmer upp luften som cirkulerar genom innedelen och ut i rummet. Om inte innedelen görs rent regelbundet lägger sig damm runt lamellerna och isolerar dem. Det gör att innedelen inte kan ”bli av med” den värme som transporterats från utedelen och värmeenergin förs då tillbaka till utedelen. På så sätt uppstår en onödig effektförlust.

I innedelen finns också filter. Flera tillverkare har flera olika filtertyper. Grövre förfilter kan ofta både dammsugas och sköljas. Mer finkänsliga filter dammsugs och när de blir gamla byts de helt enkelt ut.

Lamellerna bakom filtersatsen kan också göras rent med pumprengöring. e-klok.se har en rengöringsspray som heter Pumprent som lämpar sig väl till detta ändamål. Den hittar Du här ».

Skötselråd värmepumpens utedel

Utedelen bör också skötas om. Se till att den alltid är fri från löv, grenar och annat som ibland kan blåsa in bakom eller på sidan av luftvärmepumpens utedel, beroende på hur den är monterad. Snö och is är också något som ska undvikas på sidorna av och bakom värmepumpen. Om du får en ”iskaka” under luftvärmepumpen som beror på vatten som frusit till is så bör den tas bort om den riskerar att komma i kontakt med utedelen. I värsta fall kan den bygga för hålet där avfrostningsvatten rinner ut och is kan då bildas inuti värmepumpen. Konsekvensen av detta kan bli att vingarna i utedelens fläkt skadas.

Ett enkelt sätt att minska risken för iskaka under utedelen är att ställa en pulka under utedelen vintertid. Då blir det väldigt lätt att transportera bort den. Annars rekommenderar vi ett tak eller väderskydd för att skydda värmepumpens utedel. Bor du i kalla områden kan det också vara värt att sätta dit en extra droppskål med värmeslinga.

Service värmepump

Att en service utförs korrekt är viktigt för att maximal funktion och livslängd ska kunna uppnås på värmepumpen. Servicen måste utföras av en certifierad kyltekniker. Vi kan hjälpa Er med service av luftvärmepumpar i hela Sverige! För oss på e-klok.se är det viktigt att våra kunder är nöjda med sitt köp av värmepump. Därför arbetar vi med ackrediterade, och av e-klok godkända, installationsföretag över hela landet.

Service av luftvärmepump oavsett var i Sverige Du bor

Vi erbjuder service i hela Sverige samt av alla våra varumärken som vi säljer på e-klok.se. Även om luftvärmepumpen inte är köpt på e-klok.se är Du välkommen att anlita våra kyltekniker för service. e-klok.se har ett eget nationellt nätverk av certifierade kylmontörer som utför service i ditt område. Oavsett om Du bor i Malmö i söder, Göteborg i väster, Stockholm i öster eller Kiruna i norr hjälper vi Dig med service av Din värmepump

Hur ofta behövs service av en luft-luftvärmepump?

Vi brukar rekommendera att en service av Din värmepump utförs efter cirka två till tre år för att bibehålla värmepumpens prestanda. Vi på e-klok.se erbjuder service.

Garanti

Har Du köpt både luftvärmepump och installation via e-klok.se får Du dessutom hela fem års helgaranti på din värmepump. Detta under förutsättning att en service görs inom tre år från installationsdatum. Denna service står Du som kund för och Du får anlita valfri ackrediterad kyltekniker.

Varför behövs service av din luftvärmepump?

Luftvärmepumpens effekt avtar med åren successivt och efter 2-3 år kan effekten ha sjunkit med upp till 20 procent. Genom att utföra en service kan prestandan förbättras i din värmepump och du säkerställer också att din luft-luftvärmepump fungerar långsiktigt.

Garantier på luftvärmepumpar gäller under förutsättning att en service görs inom tre år från installationsdatum när du handlat från e-klok.se.

Vad ingår i en service av en luftvärmepump?

I e-klok.se’s service ingår följande moment:

  • Rengöring innedel
  • Rengöring utedel
  • Kontroll av fläkthjul
  • Läckagesökning
  • Kontroll elanslutning
  • Dränering
  • Kontroll av vibrationer i utedel
  • Lufttemperatur innedel in och ut
  • Fläkthastighet