Pax ventilation

Pax ventilation hjälper ditt hus att andas och att må bra. Deras sortiment har en rad olika lösningar för just det här ändamålet. Pax ventilationsaggregat hjälper till att skapa en väl fungerande luftbalans. Här är faktorer så som kvalitet, ljudnivå, driftsäkerhet samt användbara automatiktjänster av stor vikt.

Visar 1–16 av 34 resultat

Betygsatt 0 av 5

Pax Calima fläkt

Helautomatisk • Appstyrd • Extremt tyst

1.875 kr

Delbetala 175.95 kr i 12 mån
Info
Betygsatt 0 av 5

Pax Calima fläktpaket

Helautomatisk våtrumsfläkt med appstyrning

2.179 kr

Delbetala 203.95 kr i 12 mån
Info
Betygsatt 0 av 5

Pax Calima kallrasskydd

Stopp för kallras • För Pax Calima våtrumsfläkt

449 kr

Delbetala 43.95 kr i 12 mån
Info
Betygsatt 0 av 5

Pax Calima täckplatta (även Passad)

Passar Calima och Passad • För öppningar upp till Ø 160 mm • När fläkten inte täcker kanalöppningen

449 kr

Delbetala 43.95 kr i 12 mån
Info
Betygsatt 0 av 5

Pax Chinook fläkt

Kraftfull • Insticksmodell • För våtutrymmen

1.809 kr

Delbetala 169.95 kr i 12 mån
Info
Betygsatt 0 av 5

Pax Eos 100H+ med inbyggd sladd

Med inbyggd sladd • Återvinner 80% • För nordiskt klimat

10.990 kr

Delbetala 1015.95 kr i 12 mån
Info
Betygsatt 0 av 5

Pax Eos filtersats standard G4

Filtersats • Frånluft • Uteluft

267 kr

Delbetala 27.95 kr i 12 mån
Info
Betygsatt 0 av 5

Pax Eos frånluftsstos

Tillbehör till Pax Eos

279 kr

Delbetala 28.95 kr i 12 mån
Info
Betygsatt 0 av 5

Pax Eos frånluftsventil vit stål

Ø100 stål • passar Eos ventilationsaggregat

319 kr

Delbetala 31.95 kr i 12 mån
Info
Betygsatt 0 av 5

Pax Eos innerhörn kit

Kit för snygg hörnmontering av Pax Eos • Ø100 mm

1.050 kr

Delbetala 99.95 kr i 12 mån
Info
Betygsatt 0 av 5

Pax Eos kit 1100-1790 mm

Kit för en snygg installation till din Pax Eos.

3.279 kr

Delbetala 304.95 kr i 12 mån
Info
Betygsatt 0 av 5

Pax Eos kit 500-1190 mm

Installera din Pax Eos snyggt med hjälp av detta kit.

2.649 kr

Delbetala 246.95 kr i 12 mån
Info
Betygsatt 0 av 5

Pax Eos kit yttervägg

För ytterväggsmontage •  Ø100

999 kr

Delbetala 94.95 kr i 12 mån
Info
Betygsatt 0 av 5

Pax Eos tillbehörspaket

Komplett paket • inklusive frånluftsstos

1.789 kr

Delbetala 167.95 kr i 12 mån
Info
Betygsatt 0 av 5

Pax Eos tilluftsventil vit stål

för Eos ventilationsaggregat • Ø100

329 kr

Delbetala 32.95 kr i 12 mån
Info
Betygsatt 0 av 5

Pax fönsterventil AW 40

Spaltventil • Naturlig luftspridning • Enkel montering

310 kr

Delbetala 31.95 kr i 12 mån
Info

Om ventilation från Pax

Pax förebygger många typer av problem i ditt hus

Precis som du behöver huset ditt andas för att må så bra som det kan. Pax sortiment har många bra lösningar för just detta ändamål. Deras ventilation hjälper både dig och ditt hus att skapa en bra luftbalans. Faktorer som är viktiga i sammanhanget är kvalité, driftsäkerhet, en riktigt låg ljudnivå samt bekväma automatiktjänster.

Pax ventilationsaggregat med värmeväxlare förebygger många olika problem som kan uppstå i ett hus där det finns dåligt med ventilation. Bland annat mögelskador, obehaglig lukt, och i allra värsta fall kan röta uppstå. Det är speciellt viktigt att fuktig luft ventileras ut från huset. Du gör både huset och din hälsa en tjänst genom att förebygga dålig luft med produkter från Pax. Fläktar behövs i våtutrymmen och tilluftsventiler i de ”torra utrymmena”. Allt detta gör att huset kan andas fritt och man får ett bättre inomhusklimat. Väljer du deras produkter har du en lång tillförlitlig funktion på ventilationen i huset. Det är en god investering för både dig och ditt hus.

Nya tider med tätare hus

Ännu mer tid spenderas inne i våra hus, hela familjen skall duscha, vi bygger om och renoverar med olika material och kanske tätar extra vid fönsterbyten med mera. Vår moderna levnadsvana och standard ställer högre krav på luftomsättningen i bostaden. Ställ dig själv frågan, fungerar självdraget? Andas jag verkligen frisk luft?

Snåla inte på ventilation

Vistas man länge i utrymmen med dåligt luftflöde kommer så sakteligen din hälsa att försämras. Huvudvärk, trötthet, allergibesvär är följder som är vanliga. Det är ett högt pris att betala. Pax har smidiga och effektiva ventilationslösningar för att hjälpa dig att motverka detta. Dessutom har deras produkter värmeåtervinning som i till exempel Pax Eos.

Montage

Pax produkter kan i de allra flesta fall monteras i anslutning till tidigare ventilationskanaler. Detta medför en låg installationskostnad och gör att det blir en god investering. Har man inte ventilationskanaler i huset finns Pax Mistral-aggregaten med värmeväxling att tillgå.

Värmeåtervinning

När de kalla månaderna kommer, det är då man kan spara de stora kostnaderna. Kanske stänger du igen tilluftsventilerna på vintern för att slippa kallras? Kanske stänger du av fläkten för att inte blåsa ut den varma luften? Då blir ventilationen näst intill noll. Här kommer Pax Mistral och Pax Eos in i bilden. Samtidigt som den varma luften sugs ut, ackumulerar den också den varma luften från huset och drar in frisk luft som den kan värma upp på vägen in. Hela 91 procent återvinns av värmen med den här typen av växling.

Effekt

Störst effekt har man i ett hus där det är direktverkande el och självdragsventilation, vilket är den allra vanligaste typen av ventilation. Självdragsventilation fungerar normalt bättre i äldre hus med otäta fönster och värmesystem som ger en varm skorsten. När man byter fönster mot nya tätare modeller och oljepannan byts ut mot en modern värmepump, då tappar man normalt sett självdraget markant. I detta läge är det dags att byta till ett ventilationssystem från Pax. Det kommer att ge en god effekt och välventilerad skön luft, precis som det skall vara.

Uppgradera

Mistral och Eos är mycket prisvärda och en perfekt metod att uppgradera din bostad med. Det är moderna aggregat med energiåtervunnen ventilation. Lägg din beställning på din nya Pax-produkt via hemsidan eller kontakta oss om du har frågor. Vi hjälper dig att hitta installatör där du bor.

Tillbehör

Pax tillhandahåller flertalet tillbehör. Ventiler, ventilationsrör med galler, olika paket med tillbehör. Pollenfilter, ljuddämpare samt monteringskit för att kunna göra snygga installationer. Vi tillhandahåller även dessa för att du som kund skall hitta allt på ett ställe!