Panasonic luftvärmepumpar

I Panasonics sortiment hittar du en rad olika luftvärmepumpar som är speciellt framtagna för att uppfylla de krav som ställs av våra nordiska väderförhållanden och i våra olika typer av hem.

Visar alla 8 resultat

Betygsatt 0 av 5

Panasonic CZ25 (CZ25TKE)

Upp till 130 m² • Drift ned till -20°C • För fritidshuset

10.290 kr

Delbetala 950.95 kr i 12 mån
Info
Tillfälligt slut
Betygsatt 0 av 5

Panasonic CZ35 (CZ35TKE)

Upp till 165 m² • Drift ned till -30°C • För fritidshuset

10.299 kr

Delbetala 951.95 kr i 12 mån
Info
Betygsatt 0 av 5

Panasonic HZ25 (HZ25UKE)

Upp till 160 m² • Drift till -35°C • Nu med inbyggd WiFi

14.990 kr

Delbetala 1383.95 kr i 12 mån
Info
Betygsatt 0 av 5

Panasonic HZ35 (HZ35UKE)

Upp till 190 m² • Drift till -35°C • Nu med WiFi

17.290 kr

Delbetala 1595.95 kr i 12 mån
Info
Betygsatt 0 av 5

Panasonic LZ25 (LZ25TKE)

Upp till 160 m² • Drift till -35°C • Perfekt utbytespump

12.999 kr

Delbetala 1200.95 kr i 12 mån
Info
Betygsatt 0 av 5

Panasonic LZ35 (LZ35TKE)

Upp till 190 m² • Drift till -35°C • Nya köldmediet R32

15.990 kr

Delbetala 1476.95 kr i 12 mån
Info
Betygsatt 0 av 5

Panasonic NZ25 (NZ25VKE)

Upp till 150 m² • Drift till -25°C • Nu med inbyggd WiFi

13.490 kr

Delbetala 1245.95 kr i 12 mån
Info
Tillfälligt slut
Betygsatt 0 av 5

Panasonic NZ35 (NZ35VKE)

Upp till 180 m² • Drift till -25°C • Nu med inbyggd WiFi

14.990 kr

Delbetala 1383.95 kr i 12 mån
Info

Om luft luft värmepumpar från Panasonic

Sverige har ett kyligt och omväxlande klimat vilket skapar ett behov av uppvärmning inomhus. Luftvärmepumpar är ett bra alternativ för dig som vill ha en effektiv och ekonomisk uppvärmning av ditt hem. Luftvärmepumpen håller värmen jämn och kostnadseffektiv.

Panasonic i över 30 år jobbat outtröttligt med att utveckla moderna, snygga och tåliga luft- och luftvärmepumpar som passar för alla olika sorters hem. De luftvärmepumpar du hittar från Panasonic är speciellt framtagna för vårt nordiska klimat.

Panasonics värmepumpar fästes enkelt på väggen och producerar värme ända ner till 30 minusgrader. Det gör att de tål all sorts bitande kyla i ditt hus, sommarstuga eller garage och att du aldrig behöver oroa dig för att frysa. Trots att värmepumparna kan producera stora mängder värme och kyla är de fortfarande miljövänliga i sin design. Med många modeller att välja bland är det enkelt att hitta en som passar perfekt till just ditt hem och dina behov.

– Se alla våra modeller av luftvärmepump

Hur fungerar en Panasonic luftvärmepump?

En viktig sak att kontrollera när du investerar i en luftvärmepump är att den klarar det kalla klimatet. Panasonic luftvärmepump kan hantera hög kyla till skillnad från andra varumärken vars funktioner stängs av på grund av hög belastning vid låga temperaturer.

Alla Panasonics luftvärmepumpar har en miljöklass på A+++ till A vilket innebär en lägre energiförbrukning. Om det skulle bli varmare i rummet på grund av solen kommer pumpen att anpassa sig efter temperaturen i rummet, för den optimala besparingen av energi.

En luftvärmepump från Panasonic hämtar in luft utifrån och transporterar in den i ditt hus där den sedan värms upp. Luftvärmepumpen drivs av el och är mycket energieffektiv. Dess SCOP-värde avser hur många gånger mer energi den skapar än den använder.

 • Anpassad för det nordiska klimatet
 • Energieffektiv
 • Kan skapa både värme och kyla

En luftvärmepump består av en utomhusdel och en eller flera inomhusdelar. Utomhusdelen hämtar utomhusluft och inomhusdelen värmer upp den. Om du har en mindre bostad räcker det med en enda inomhusdel för att värma upp hela hushållet. Om du däremot har ett större hus uppdelat på flera våningar kan du behöva flera inomhusdelar för att få ett jämnt och skönt klimat inomhus. Har du ett väldigt stort hus kan du skaffa en andra utomhusdel för klimatoptimering.

Panasonic luftvärmepumpar – modeller

Panasonic erbjuder flera olika modeller av luftvärmepumpar vilket gör att du lätt kan välja en som passar just dina behov. Alla har sina egna särskilda fördelar och funktioner och det är därför viktigt att du gör en helhetsbedömning av din bostad.

Vilken modell du ska välja beror alltså helt på hur din bostad ser ut. Vissa kräver mer kraftfulla pumpar och i andra fall räcker det med en liten modell. När du ska välja modell ska du tänka på dessa fyra punkter:

 • Hur pumpen ska användas
 • Vilket utomhusklimat det är där du bor
 • Hur stort hus du har
 • Vilken planlösning ditt hus har

Panasonic LZ-modeller

Panasonic LZ är en utmärkt luftvärmepump när det är dags att byta ut din gamla. Innedelen, med sin ”Retro Fit”, är ynka 249 millimeter hög vilken gör den ypperlig att placera ovanför en dörr. LZ har det nya köldmediet R32 som flyttar värmen på ett bättre sätt. Energiklassen är A++ och den värmer ned till minus 35 grader. LZ-modellerna passar ytor ända upp till 190 kvadratmeter.

Panasonic CZ-modeller

Miljövänliga CZ-modeller med flödesriktningskontroll och det miljövänliga R32-köldmediet. Effektiv luftvärmepump med skön inomhusvärme samtidigt som den gör din plånbok en tjänst. Passar utmärkt till fritidshuset då den både har underhållsvärme och ger svalkande kyla på sommaren. Drift ned till minus 20 grader. CZ-modellerna passar upp till 130 kvadratmeter.

Panasonic HZ-modeller

Panasonic’s HZ-modeller, även kallade Flagship, har högprestanda och är mycket pålitliga. Klarar att värma ditt hus vid så låga temperaturer som minus 35 grader och ända upp till 190 kvadratmeter. Energiklassen är A+++ och den är utrustad med smarta funktioner så som luftreningssystem och internetstyrning. Panasonics HZ-modell har ett utomordenligt luftrengöringssystem och är en av de mest miljövänliga modellerna.

Panasonic NZ-modeller

Panasonic’s NZ-modeller är de perfekta utbytespumparna. Du kan enkelt byta ut din äldre Panasonic värmepump med denna utan att behöva montera nytt fäste och du behåller samma placering. Energiefektiv och pålitlig. Smart underhållsvärme och supertyst. För ytor upp till 180 kvadratmeter.

Panasonic CE-modeller

Panasonic CE är föregångaren till Panasonic CZ. CE Inverter-luftvärmepumpar är kraftfulla, högeffektiva och finns alltid där när du behöver dem. Med bättre luftflöde än tidigare modeller kan önskad temperatur enkelt kan uppnås. Om du är intresserad av en CE-modell, läs gärna mer om CZ.

Panasonic HE-modeller

Panasonic HE är föregångaren till Panasonic HZ. Flagship Inverter + är en av Panasonics kraftfullaste och effektivaste luftvärmepumpar, tillverkad för nordiskt väder. Den här värmepumpen hjälper dig att göra betydande energibesparingar även vid värmedrift under en längre tid. Med underhållsvärme. Är det HE du är intresserad av, ska du läsa på om HZ.

Panasonic NE-modeller

Panasonic NE är föregångaren till Panasonic NZ. Etherea Inverter + en luftvärmepump från Panasonic med ett luftreningssystem som avlägsnar och neutraliserar luften. Anpassar temperatur till perfekt inomhusmiljö samtidigt som den sparar energi. Har du fastnat för Panasonics NE-modeller är det NZ du ska läsa mer om.

Panasonic Floorswing-modeller

Panasonics golvmodeller heter Floorswing och passar utmärkt att till exempel placera under ett fönster. Modellerna har dubbla luftflöden vilket gör luftvärmepumpen mer effektiv. Det övre kyler och både det övre och under luftflödet värmer. Den klarar drift ned till minus 20 grader och har ett extra kraftfullt läge som snabbt ändrar temperturen.

Behöver du råd och hjälp vilken Panasonic-modell som passar just ditt hus? Tveka inte att kontakta oss för kostnadsfri rådgivning!

Om du vill bli kontaktad för en offert, fyll i formuläret här.

Varför ska jag välja en Panasonic luftvärmepump?

Det finns många anledningar att välja en luftvärmepump från Panasonic. Först och främst är de väldigt miljövänliga jämfört med många andra uppvärmningssätt eftersom de kan omvandla luften som kommer utifrån huset till att bli energi som sedan skapar värme inuti huset.

På sitt effektiva sätt att jobba på kommer den dessutom kunna ta fram en mycket behagligare inomhusmiljö som alla i familjen kan trivas i. Tack vare att du kan kontrollera värmen kan du välja den exakta temperaturen i rummet. Förutom att enbart värma upp ditt hem på vintern, kan den även producera kall luft på sommaren vilket skapar en behaglig miljö i värmen. Det gör att du har användning av den året runt i alla sorters miljöer och klimat.

Panasonics luftvärmepumpar är alla väldigt energieffektiva . Det är för att den använder energi den får väldigt sparsamt samt att den dessutom kan producera sin egen. Allt det här gör att den sparar in både på elräkningen och miljön.

Om du har ett hus med direktverkande el kommer alla luftvärmepumpar från Panasonic att passa helt perfekt. Även om de kan fungera utmärkt med andra system också är det just direktverkande el som kommer att få pumpen att jubla. Att installera en Panasonic luftvärmepump är dessutom väldigt enkelt. När du beställer din luftvärmepump kan du välja vilken sorts installation som ska medfölja. Det är rekommenderat att välja en totalinstallation om det inte tidigare funnits en luftvärmepump i bostaden.

Hur monteras en luftvärmepump från Panasonic?

En stor fördel med att använda en luftvärmepump är att du varken behöver gräva eller borra i mark och berg. Du installerar den direkt i huset och sparar därför pengar i konstruktionskostnader. Dessutom är den enklare att montera. Det viktigaste att tänka på vid installation är placeringen i huset. Pumpen fungerar bäst i utrymmen med öppen planlösning eftersom luften då kan cirkulera. Tänk även på bostadens storlek och om det finns något rum där värmen ska fokuseras.

Innan du köper en luftvärmepump är det viktigt att mäta den yta den ska fästas på. Innerdelen som sitter i pumpen måste monteras 6-10 centimeter från taket. Om den är för nära kommer taket nämligen att stoppa luftflödet.

Det är alltid en fördel om utomhusdelen kan placeras där solen skiner. Då kommer det sparas ännu mer energi och avfrostningen blir lättare. Var noga med att placera den minst 30 centimeter ovanför marken, eftersom det kan samlas is på undersidan.

Vilken effekt ska en Panasonic luftvärmepump ha?

Storleken du behöver på värmepumpen kommer påverkas av bland annat storleken och åldern på huset. Ju mer yta desto mer watt kommer krävas från pumpen. Exempelvis drar ett hus som är medelgammalt med normal isolering cirka 45 W per kvadratmeter.

Är det dock ett äldre hus med dålig isolering kommer det att gå åt hela 55 W per kvadratmeter. Om du istället tittar på ett helt nybyggt hus kommer energin att gå ner till 40 W per kvadratmeter.

Genom att gå efter dessa mått kan du snabbare räkna ut hur mycket energi som behövs i din värmepump. Generellt sett kan ett hus på 100 kvadratmeter behöva en pump med en kapacitet på 4,5-5,0 kW., men det kan variera.

Allt så som exempelvis isolering, planlösning och väder kommer att påverka hur mycket effekt pumpen behöver ge. Men genom att följa dessa exempel kommer du mycket lättare hitta den pump som passar dig, ditt hem och dina behov bäst.

Investera i en Panasonic luftvärmepump – spara på både miljön och pengarna

När du köper en luftvärmepump kommer du att spara mycket pengar i installationskostnader. Det är främst för att du inte behöver lägga pengar på att borra eller gräva i varken mark eller berg, vilket man behöver speciella verktyg och kunskaper för.

Eftersom alla Panasonics luftvärmepumpar har energiklasserna A upp till A+++ innebär det att energiförbrukningen går ner vilket sparar på både miljön och driftkostnaderna. Att skaffa en Panasonic luftvärmepump är en riktigt bra investering för dig som vill ha något som effektivt både värmer och kyler ditt hem, men som inte kostar för mycket att installera eller driva. Den är dessutom snäll mot vår miljö.

Panasonics luftvärmepumpar styrs via mobilen

En av de bästa funktionerna hos Panasonics luftvärmepumpar är att du kan enkelt styra dem via din mobiltelefon! Det finns flera sätt att kommunicera med pumpen via mobilen och det är antingen genom SMS, WiFi eller användning av Panasonics egna app. Alla värmepumpar från Panasonic vi säljer utom modellerna CZ25 och CZ35 har inbyggt WiFi. Om du vill ha WiFi-kompabilitet till någon av dom modellerna så kan du köpa AirPatrol. Detta gäller även om du vill kunna styra din telefon via SMS-fjärrstyrning.

De flesta luftvärmepumpar kan antingen endast styras via en speciell fjärrkontroll, eller via knapparna direkt på pumpen. Att ha möjlighet att styra din Panasonic värmepump via mobilen har många fördelar. Några av de största fördelarna med denna funktion är:

 • Ändra inställningarna även när du inte är hemma
 • Du behöver inte hålla koll på en fjärrkontroll
 • Pumpen kan kommunicera med dig

Det som främst kan styras på distans är temperatur och fläkthastighet. Kontrollen har en lång räckvidd och det gör att du enkelt kan ändra miljön i ditt hem utan att behöva flytta dig från där du befinner dig. Det bästa med att ha din pump kopplad till din telefon är att den kan kommunicera direkt med dig. Om det skulle ske något avbrott kommer du att få meddelanden om den ändrade statusen och anledningen till varför den stannade.

Idag är det majoriteten av de modeller av Panasonics värmepumpar som använder sig av fjärrstyrning via mobilen eftersom det blir alltmer populärt. Det bidrar till det moderna hemmet; en produkt som förenklar tillvaron och ger en upplevelse av lyx.

FAQ – frågor och svar om värmepumpar

Vilka installationer kan jag välja?

Välj mellan en totalinstallation eller en standardinstallation av din värmepump.

Finns det garanti?

Ja, fem års garanti vid köp av luftvärmepump och installation och utförd rengöringsservice inom 3 år från köpet.

Kan jag köpa luftvärmepump utan installation?

Ja, men du måste kunna hänvisa till certifieringsnummer av installatör innan leverans.

Fungerar en luftvärmepump i ett garage eller verkstad?

Ja, men tänk på att välja rätt modell som klarar det.

Vart skickas min beställning?

Beställningen kommer att skickas direkt hem till dig eller en Schenker-terminal.

Fördelar med en luft-luftvärmepump från Panasonic

Luft-luftvärmepumparna från Panasonic sänker inte bara din elräkning utan hjälper till att minska din energiförbrukning. Köldmediet som används bidrar till att minska koldioxidutsläppen.

Det finns fler fördelar:

 • Miljövänlig, eftersom den omvandlar energin i uteluften
 • Behagligare inomhusklimat
 • Kan användas för att få kyla på sommaren
 • Optimal energibesparing
 • Passar bäst för hus med direktverkande el
 • Är enkel att installera

Investera i en luft-luftvärmepump från Panasonic och spar pengar, energi och på miljön

En av många fördelar när du investerar i en luftvärmepump är att du varken behöver gräva eller borra på krångliga ställen, till exempel berg och mark. Detta medför en relativt låg installationskostnad. Med detta i beräkningen återbetalar sig investering snabbt då det är en hög verkningsgrad på Panasonics värmepumpar. Dessutom bidrar du till en bättre miljö. Energiklasser A++ till A, innebär en lägre energiförbrukning utan att tappa effektivitet. Skulle solens strålar hjälpa till att värma rummet då justerar pumpen temperaturen automatiskt. Den optimala besparingen gör man i ett hus med direktverkande el. Komplettera gärna med en pump till andra värmesystem.

Välj rätt modell och placering av din värmepump

Det första man bör tänka på för en optimal installation och placering av en luftvärmepump, är storleken på bostaden och hur planlösningen ser ut. En värmepump från Panasonic fungerar bäst i en öppen planlösning, lättare att få luften att cirkulera fritt.

Kanske finns det andra behov? Underhållsvärme, kyla på varma dagar eller luftrening?

Utomhusdelen kan med fördel placeras där solens strålar värmer, då effektiviserar man besparingen ännu mer. Under vinterhalvåret görs automatiska avfrostningar och det kan bildas is under utomhusdelen. Utomhusdelen bör därför placeras 30 centimeter ovan mark. Avfrostningarna kan minskas om pumpen placeras i ett soligt läge.

Bild 1 visar optimalt öppet och bild 2 visar rum/korridor

Bilderna visar den mest optimala placeringen samt hur värmen kommer att sprida sig vid användandet av en luftvärmepump
1. Kök 2. Sovrum 3. Allrum 4. Hall 5. badrum 6. Tvättstuga 7. Entré