Varukorg

träffar.

No hits.

Vi levererar inom hela Europa! /

We deliver all over Europe!

Avfuktare guide

Är du ägare till ett hus och upplever att de naturliga avfuktningen inte räcker till. Det vill säga - den avfuktande effekt som uppvärmning, ventilation och solen ger inte är tillräcklig? Då bör någon typ av avfuktare införskaffas! Viktigt att avfuktaren är anpassad till det område du har avfuktningsbehov inom, särskilt när det gäller avfuktare för kalla utrymmen som krypgrund och kallvind.

Kondensavfuktare

Kondensavfuktare drar in den varma och fuktiga luften in i avfuktaren där den kyls ned och vattnet kondenseras och förvaras i en behållare som man får tömma med jämna mellanrum. Kondensavfuktare fungerar bäst i mindre utrymmen där temperaturen är relativt hög. Detta beror på att dessa avfuktare har svårt att avfukta i utrymmen där temperaturen är lägre än 5 grader.

För att kondensavfuktaren ska fungera som bäst krävs det att utrymmet den ställs i håller en temperatur om minst 15 grader. Under 15 grader tappar kondensavfuktaren succesivt i prestanda och klarar inte av att avfukta tillräckligt mycket. Som bäst gör sig kondensavfuktaren i varma fuktiga utrymmen som tvättstuga, uppvärmd källare och simhall etc.

Sorptionsavfuktare

Sorptionsavfuktare möjliggör avfuktning i temperaturer ända ner till -20 grader. I sorptionsavfuktare dras fuktig luft förbi eller genom ett fuktabsorberande material. Absorbatet kan sedan värmas ut ur sorptionsmaterialet. Sorptionsavfuktaren passar för att få bort fukt och lukt i ouppvärmda hus, källare, krypgrund och vind etc.

Alternativ till avfuktare

Uppvärmning tillsammans med ventilation är ett alternativ till avfuktare. Solfångare med fläkt fungerar i ungefär som den termiska avfuktaren, det är en nutida teknik och använder sig av naturliga luftrörelser för att avfukta. 

# SolTech Flex
Modell SolTech Flex
Effekt 1500 W
Fläkt 12 V, 12 W
Max luftflöde 200m3
Ljudnivå 54 dbA

Guide över kondensavfuktare

#  Bionaire BD20  Electrolux EXD20DN  Arctus Fenja 25  KCC 40AU  Wilfa DES-09W
Modell Bionaire BD20 Electrolux EXD20DN Arctus Fenja 25 KCC 40AU Wilfa DES-09W
Kondensavfuktare Ja Ja Ja Ja Ja
Kapacitet vattentank 4,5 L 3 L  5 L 7 L 3,5 L
Avfuktar 20 L / dygn 20 L / dygn  25 L / dygn 40 L / dygn 9 L / dygn
För yta upp till 60 m2 37-52 m2  80 m2 80 m2 80 m2
Maximalt luftflöde 165 m3/h -  170 m3/h 230 m3/h 200 m2/h
Filter Ja -  Ja + 4D filter Ja Ja
Ljudnivå  48 dbA -  48 dbA 41-56 dbA -
Klädtorkningsfunktion - -  Ja - -
      Storsäljare Högsta klass  

Meny