träffar.

No hits.

Vi levererar inom hela Europa! /

We deliver all over Europe!

Infravärmare & terassvärmare

Infravärmare för terass, uterum och balkong - och så mycket mer! Bara fantasin kan stoppa dig. Våra infravärmare fungerar nämligen både inomhus och utomhus. Infravärme är en typ av uppvärmning som värmer med hjälp av infraröd strålning. Med denna typ av uppvärmning värms objekt upp utan att ta omvägen via luften och är därför att föredra om man vill få skön värme snabbt. 

Läs mer

Infravärmare (Terassvärmare) 

Principen bakom infravärmeelement är ledande kolfibrer som är inbäddade mellan glasskivor respektive stålplåtar. Vid strömtillförsel sänder dessa fibrer ut behaglig infraröd strålning eller som man kallar det: värmestrålning.

Den optimala yttemperatur är 80 till 95 grader. En högre temperatur är mindre effektiv på grund av den specifika IR-våglängd av alla gaser i luften och luftfuktighet. En stor yta med 80-95 grader är mycket bättre än en mindre yta med högre temperatur.

Till skillnad från vanliga uppvärmningsanläggningar värmer Infravärme upp rumsluften indirekt och torkar därför inte ut den lika mycket. Den relativa luftfuktigheten förblir nästintill oförändrad. Golv, väggar och tak tar upp den utsända värmen direkt och avger den igen som strålningsvärme. En av fördelarna med denna princip är att det motverkar mögelbildning i väggarna.

Våra värmeelement fungerar enligt strålningsprincipen. Den infraröda strålningen värmer alla objekt i rummet direkt utan att ta omvägen via inneluften, eftersom luften inte lagrar värmen länge. Den behagliga känslan av värme uppstår mycket snabbare, även om lufttemperaturen är inte lika hög som vid konventionella uppvärmningsmetoder.

Rumstemperaturen kan hållas 2-3 °C lägre utan att bekvämligheten påverkas. Ingen luftcirkulation uppstår och därmed virvlar även märkbart mindre damm upp i luften. Väggarna och möblerna är 2-4 grader varmare än inneluften. Detta ger en mycket mer behaglig inomhusmiljö. De behöver inte längre själva permanent värmas upp utan fungerar som sekundära värmekällor.

Det är mycket viktigt och en stor fördel av infraröd värme - och varför IR-värmare har kortare inkopplingstider än konvektorer och förbrukar mindre energi.Temperaturen sjunker inte lika mycket när man vädrar rummet. Vi vet alla hur ett rum värms upp när solen skiner in genom fönstret på sommaren. Infravärme fungerar enligt precis samma princip.

Veito infravärmare och terassvärmare

Förläng och förbättra sommaren

Vi har väl alla vid något tillfälle eller annat varit i en situation där vi helt enkelt fått flytta in festligheterna eller uteplats-myset för att det varit för ruggigt utomhus. Men självklart är detta inte någonting man måste leva med, utan man kan ju skaffa en infravärmare för att helt enkelt kunna sitta utomhus när man annars inte kan. 

Inte bara gäller detta dom lite kyligare sommarkvällarna, men om du har en infravärmare så kan du även förlänga sommaren - och sitta utomhus längre in på hösten.

 

Montera hängande på en vägg eller stående

Du kan antingen ha en infravärmare stående på golvet, eller hängande på väggen. Ett bra exempel på detta är Veito Blade, som kommer med stativ både för att ha den stående och för att hängas upp.

Du får helt enkelt välja själv vilket som passar dig bäst.

 

Meny