Varukorg

träffar.

No hits.

Vi levererar inom hela Europa! /

We deliver all over Europe!

Infravärmare

Infravärme är en typ av uppvärmning som värmer med hjälp av infraröd strålning. Med denna typ av uppvärmning värms objekt upp utan att ta omvägen via luften och är därför att föredra om man vill få skön värme snabbt.

Läs mer

Infravärmare

Principen bakom infravärmeelement är ledande kolfibrer som är inbäddade mellan glasskivor respektive stålplåtar. Vid strömtillförsel sänder dessa fibrer ut behaglig infraröd strålning eller som man kallar det: värmestrålning.

Den optimala yttemperatur är 80 till 95 grader. En högre temperatur är mindre effektiv på grund av den specifika IR-våglängd av alla gaser i luften och luftfuktighet. En stor yta med 80-95 grader är mycket bättre än en mindre yta med högre temperatur.

Till skillnad från vanliga uppvärmningsanläggningar värmer Infravärme upp rumsluften indirekt och torkar därför inte ut den lika mycket. Den relativa luftfuktigheten förblir nästintill oförändrad. Golv, väggar och tak tar upp den utsända värmen direkt och avger den igen som strålningsvärme. En av fördelarna med denna princip är att det motverkar mögelbildning i väggarna.

Våra värmeelement fungerar enligt strålningsprincipen. Den infraröda strålningen värmer alla objekt i rummet direkt utan att ta omvägen via inneluften, eftersom luften inte lagrar värmen länge. Den behagliga känslan av värme uppstår mycket snabbare, även om lufttemperaturen är inte lika hög som vid konventionella uppvärmningsmetoder. Rumstemperaturen kan hållas 2-3 °C lägre utan att bekvämligheten påverkas. Ingen luftcirkulation uppstår och därmed virvlar även märkbart mindre damm upp i luften. Väggarna och möblerna är 2-4 grader varmare än inneluften. Detta ger en mycket mer behaglig inomhusmiljö. De behöver inte längre själva permanent värmas upp utan fungerar som sekundära värmekällor. Det är mycket viktigt och en stor fördel av infraröd värme - och varför IR-värmare har kortare inkopplingstider än konvektorer och förbrukar mindre energi.Temperaturen sjunker inte lika mycket när man vädrar rummet. Vi vet alla hur ett rum värms upp när solen skiner in genom fönstret på sommaren. Infravärme fungerar enligt precis samma princip.

Meny