STÄNG

Denna webbplats använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser. Läs mer

0171-66 30 20

|

info@e-klok.se

träffar.

No hits.

Toshiba luftvärmepumpar

Japanska Toshiba har över 40 års erfarenhet inom elektronik och är en av de världsledande aktörer inom värmepumpsteknik.

Läs mer

Toshiba Daiseikai 8 Arctic 25 luftvärmepump

Toshiba Daiseikai 8 Arctic 25 är den eleganta luftvärmepumpen med hög verkningsgrad både vid värmning och kylning, även när kompressorn går med olika varvtal. Värmepumpen har innovativa funktioner och klarar drift ned till -25 grader. Luftvärmepumpen är A+++-klassad och väldigt energisnål. Toshiba Daiseikai 8 Arctic 25 har låg ljudnivå (20 dB) och underhållsvärme. För hus upp till 165 m². Rekommenderad av installatörer i Norrland!

 Installation och tillbehör kan väljas i kassan

  Finns i lager   Artikelnr: TOSHIBADAI25  Produktblad
AAAA
14 500,00 kr

Eleganta Toshiba Daiseikai 8 Arctic 25 är den bästa luftvärmepumpen i tekniskt, ekonomiskt och funktionsmässigt avseende.


 

Hög verkningsgrad - Både vid värmning och kylning är verkningsgraden hög, även när kompressorn går med olika varvtal. Toshiba Daiseikai 8 Arctic 25 är en mycket effektiv luftvärmepump, med brett effektområde och högre värmeeffekt.

Bra vid låga utomhustemperaturer - Luftvärmepumpen Toshiba Daiseikai 8 har en mycket bra värmekapacitet vid låga utomhustemperaturer. Vid -7 °C avger 35-modellen hela 5400 W och vid -15 °C, 4400 W.

Energiklass - Värmepumpen Toshiba Daiseikai 8 Arctic 25 har energiklass A+++ i både värme- och kyldrift

COP-värde 5,52 - När man tillför värmepumpen 1 kW el så ger den 5,52 kW värme. SCOP-värde 5,1 (års COP).


 

Tystare än en viskning - Daiseikai 8 Arctic 25 är en av marknadens tystaste luftvärmepump vid alla driftvarvtal, speciellt i de varvtal som används under våra svenska förhållanden. Toshiba Daiseikai 8 Arctic 25 har en låg ljudnivå på 20 dBA.

Byggd för nordiska förhållanden - Luftvärmepumpen är byggd för nordiska förhållanden. Tack vare bottentrågets värmekabel bildas det ingen is i botten av utomhusenheten och värmefunktionen kan garanteras. Värmepumpen arbetar kontinuerligt utan något behov av att stoppa eller starta aggregatet.

Design - Eleganta och exklusiv med en kompakt inomhusdel med en front i vitt glans för enkel rengöring. 

3D-luftflöde - Ger möjlighet att blanda luftflödet på sex olika sätt i lodrät och vågrät riktning.

Luftfiltreringsfunktion - Renar luften och gör den hälsosammare. Med dess Plasma-jon-filtrets negativt laddade joner eliminerar rök, damm och partiklar.

Veckotimer -Toshiba Daiseikai 8 Arctic 25 har en veckotimer, med fyra olika inställningar för varje dag, samt sju inställningar för veckoperioden.

Underhållsvärme - Toshiba Daiseikai 8 Arctic 25 har underhållsvärme på 8°C.

Upptining - Utomhusenheten kan ställas in för både automatisk och manuell upptining. Luftvärmepumpen anpassar sig efter kraven som vädret ställer.

Avfrostning - Med manuell avfrostningsfunktion möjliggör även avfrostning av utomhusenheten från fjärrkontrollen vid behov.

Tack vare innedelens fläktfunktion - kan värme som alstras av ugnen, brasan eller spishällen cirkuleras till ett större område. Utedelen stängs av automatiskt när en värmekälla producerar tillräckligt mycket värme, medan inomhusenheten ser till att värmen sprids till ett större område. På detta sätt uppnås maximal komfort och energibesparing.

Fjärrkontroll - En användarvänlig och elegant fjärrkontroll, med en stor LCD-skärm med kraftfull bakgrundsbelysning.

Modell - Inomhusdel RAS-25G2KVP-ND, utomhusdel RAS-25G2AVP-ND

Även kallad Toshiba Polar 25 Supreme

Varumärke
 
Toshiba
Modell
 
Toshiba Daiseikai 8 Arctic 25
Inomhusdel
 
RAS-25G2KVP-ND
Utomhusdel
 
RAS-25G2AVP-ND
Köldmedium
 
R410A
Värmekapacitet
(Max)
6500 W
Kylkapacitet
(Max)
3500 W
Verkningsgrad
COP/EER
5,52/5,1
Energiklass
Värme/kyla
A+++/A+++
Mått inomhusdel
(HxBxD)
293x831x270 mm
Mått utomhusdel
(HxBxD)
630x800x300 mm
Vikt
 
14 (44)
Rördimension
1/4"-3/8"
Ljudnivå - inomhus
(Min-Max)
20-42 dbA
Ljudnivå - utomhus
(Max)
47 dbA
Värmedrift ner till minst
(rek.)
-25°C
Kyldrift ner till
(Max)
-10°C
Enbart fläktdrift
Ja
Luftreningssystem
Ja
Inbyggd trågvärme
Ja
Tilläggsisolerad
Ja
Luftflöden
m3/h
180-648
Underhållsvärme
 
8°C

 

 Produktblad Toshiba Daiseikai 8 

 Bruksanvisning Toshiba Daiseikai 8 

 

Ditt betyg
Varumärke
 
Toshiba
Modell
 
Toshiba Daiseikai 8 Arctic 25
Inomhusdel
 
RAS-25G2KVP-ND
Utomhusdel
 
RAS-25G2AVP-ND
Köldmedium
 
R410A
Värmekapacitet
(Max)
6500 W
Kylkapacitet
(Max)
3500 W
Verkningsgrad
COP/EER
5,52/5,1
Energiklass
Värme/kyla
A+++/A+++
Mått inomhusdel
(HxBxD)
293x831x270 mm
Mått utomhusdel
(HxBxD)
630x800x300 mm
Vikt
 
14 (44)
Rördimension
1/4"-3/8"
Ljudnivå - inomhus
(Min-Max)
20-42 dbA
Ljudnivå - utomhus
(Max)
47 dbA
Värmedrift ner till minst
(rek.)
-25°C
Kyldrift ner till
(Max)
-10°C
Enbart fläktdrift
Ja
Luftreningssystem
Ja
Inbyggd trågvärme
Ja
Tilläggsisolerad
Ja
Luftflöden
m3/h
180-648
Underhållsvärme
 
8°C

 

 Produktblad Toshiba Daiseikai 8 

 Bruksanvisning Toshiba Daiseikai 8 

 

Läs mer
Dela Skriv ut

Om luftvärmepumpar från Toshiba

Toshibas mål är att leverera produkter av högsta kvalitet och med ny innovation för att deras värmepumpar ska stödja miljön samtidigt som de levererar trygghet och pålitlighet till deras kunder. Alla Toshibas system är designade med fokus på energieffektivitet, pålitlighet, utseende och smidiga installationer.

Toshiba luft-luftvärmepumpar hjälper till att sätta standarden för energieffektivitet och komfort. Toshiba fortsätter att utveckla marknadsledande produkter som passar bra för både hem och företag.

 

Daiseikai 8 - serien

Värmepumpen Daisekai 8 är Toshibas kraftigaste värmepump och har en hög värmeeffekt vid låga utomhustemperaturer. Vid -7 ° C ger Arctic 35 hela 5400 W och vid -15 ° C ger den 4400 W. Daisekai 8 klarar drift ner till -25 ° C. Luftvärmepumpen Toshiba Daiseikai 8 är speciellt konstruerad för hög värme och optimala besparingar i kallt klimat. Detta är Toshibas mest energieffektiva luftvärmepump. Arctic 25 har den högsta energiklass A+++ både i värme- och kyldrift!

 

Så fungerar luftvärmepumpen från Toshiba

Luftvärmepumpen består av en utomhusdel och en inomhusdel. Utomhusdelen tar värme ur luften och överför den till inomhusdelen som sedan avger värmen direkt till inomhusluften med hjälp av en fläkt.

En luftvärmepump kan vanligtvis spara mellan 30 till 50 procent av husets värmebehov per år, men sjunker utomhustemperaturen minskar pumpens förmåga att spara på energin. Denna typ av värmepump är ett komplement till andra uppvärmningssystem, exempelvis direktverkande elvärme.

För att besparingen ska bli så hög som möjligt är det viktigt att placeringen av inomhusdelen, som sprider värmen, blir rätt. Husets planlösning bör vara öppen och luftkonditioneringen bör vara god för att spridningen av värmen ska bli så effektiv som möjligt.

På sommaren kan luftvärmepumpen även användas för skön luftkonditionering och avfuktning, men då ger den naturligtvis ingen energibesparing.  

 

Fördelar med en luft-luftvärmepump från Toshiba 

En luftvärmepump hjälper dig att sänka din elräkning och minska din energiförbrukning, är miljövänlig eftersom den bidrar till att minska koldioxidutsläppen. Andra fördelar med en luftvärmepump:

  • Behagligare inomhusklimat.
  • Miljövänlig, eftersom den omvandlar energin i uteluften.
  • Kan användas för att få kyla på sommaren.
  • Optimal energibesparing, lång livslängd och låg ljudnivå.
  • Passar bäst för hus med direktverkande el.
  • Är enkel att installera.

 

Investera i en värmepump från Toshiba som spar energi, pengar och miljö

Att Investera i en värmepump är relativt billigt, du behöver varken behöver gräva eller borra i berg eller mark. Detta håller kostnaderna för installationen nere. Investeringen återbetalar sig snabbt då verkningsgraden hos Toshiba värmepumpar är hög.

Ett annat skäl till att välja en luftvärmepump är att den är miljövänlig. Eftersom den använder utomhusluften, en av naturens helt kostnadsfria gåvor, för att värma upp bostad. Till och med vid temperaturer under 0 °C finns det värme i den omgivande luften.

 

Toshiba designad för vårt nordiska klimat

Toshiba är ledande inom utvecklingen av energieffektiva luftvärmepumpar. Med egentillverkade aggregaten som är anpassade till respektive marknad. Det innebär att alla Toshiba värmepumpar i Norden är anpassade för just vårt nordiska klimat.

 

Styr din Toshiba luftvärmepump via mobilen!

Genom att styra din luftvärmepump via din mobil, kan du ha kontroll på värmeregleringen i huset oberoende vart du just nu befinner dig. SMS- och App-styrning ger dig en tvåvägskommunikation mellan din luftvärmepump och din mobiltelefon. Du kan höja och sänka temperaturen samt fläkthastigheter. Få statusmeddelanden om både temperaturfall och strömavbrott. 

Toshiba luftvärmepump fjärrstyrning

Här kan du titta på fjärrstyrning

 

 

Menu