STÄNG

Denna webbplats använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser. Läs mer

0171-66 30 20

|

info@e-klok.se

träffar.

No hits.

Panasonic luftvärmepumpar

Panasonic erbjuder ett stort sortiment av luftvärmepumpar som är framtagna för att passa vårt klimat och olika typer av bostäder.

Läs mer

Om luftvärmepumpar från Panasonic

Panasonic har 30 års erfarenhet och utvecklat deras luft-luftvärmepumpar för att passa alla typer av bostäder. Ett komplett sortiment av värmepumpar speciellt anpassade för det nordiska klimatet. Det gör att du enkelt kan hitta den bästa lösning för just ditt hem. Dessutom ger Panasonics väggmonterade värmepumpar effektiv värme ner till -20/25°C och är samtidigt snälla mot miljön.

Panasonics sortiment är speciellt framtaget för det nordiska klimatet och användningssätt. Det gör att du enkelt kan hitta bästa möjliga lösning för just ditt hem, fritidshuset eller garaget. Dessa väggmonterade värmepumpar ge effektiv värme ner till -25°C och är samtidigt snälla mot miljön. Konstruerad och tillverkad för Nordiska förhållanden vilket ger en hög värmeeffekt när det som bäst behövs.

Panasonic NZ-modeller

Panasonic's NZ-modeller är de perfekta utbytespumparna. Du kan enkelt byta ut din äldre Panasonic värmepump med denna utan att behöva montera nytt fäste och du behåller samma placering. För ytor upp till 180 m2.

Panasonic NE-modeller

Etherea Inverter + en luftvärmepump från Panasonic med ett luftreningssystem som avlägsnar och neutraliserar luften. Anpassar temperatur till perfekt inomhusmiljö samtidigt som den sparar energi.

Panasonic CZ-modeller

Miljövänliga CZ-modeller med flödesriktningskontroll och det miljövänliga R32 köldmediet. Effektiv luftvärmepump med skön inomhusvärme samtidigt som den gör din plånbok en

Panasonic CE-modeller

CE Inverter-luftvärmepumpar är kraftfulla, högeffektiva och finns alltid där när du behöver dem. Med bättre luftflöde än tidigare modeller kan önskad temperatur enkelt kan uppnås.

Panasonic HE-modeller

Flagship Inverter + är en av Panasonics mest effektiva och kraftfulla luftvärmepumpar, utformad för nordiska förhållanden. Med denna värmepump kan du göra betydande energibesparingar även vid värmedrift under en längre tid. Med underhållsvärme.

Fördelar med en luft-luftvärmepump från Panasonic

Luftvärmepumparna från Panasonic sänker inte bara din elräkning utan hjälper till att minska din energiförbrukning. Köldmediet som används bidrar till att minska koldioxidutsläppen. Det finns fler fördelar med en luft

  • Miljövänlig, eftersom den omvandlar energin i uteluften
  • Behagligare inomhusklimat
  • Kan användas för att få kyla på sommaren
  • Optimal energibesparing
  • Passar bäst för hus med direktverkande el
  • Är enkel att installera

Investera i en värmepump från Panasonic och spar pengar, energi och på miljön

En av många fördelar när du investerar i en luftvärmepump är att du varken behöver gräva eller borra på krångliga ställen, till exempel berg och mark. Detta medför en relativt låg installationskostnad. Med detta i beräkningen återbetalar sig investering snabbt då det är en hög verkningsgrad på Panasonic´s luftvärmepumpar. Dessutom bidrar du till en bättre miljö. Energiklasser A++ till A, innebär en lägre energiförbrukning utan att tappa effektivitet. Skulle solens strålar hjälpa till att värma rummet då justerar pumpen temperaturen automatiskt. Den optimala besparingen gör man i ett hus med direktverkande el. Komplettera gärna med en pump till andra värmesystem.

Välj rätt modell och placering för din Panasonic luftvärmepump

Det första man bör tänka på för en optimal installation och placering av en luftvärmepump, är storleken på bostaden och hur planlösningen ser ut. En värmepump från Panasonic fungerar bäst i en öppen planlösning, lättare att få luften att cirkulera fritt. 

Kanske finns det andra behov? Underhållsvärme, kyla på varma dagar eller luftrening?

Utomhusdelen kan med fördel placeras där solens strålar värmer, då effektiviserar man besparingen ännu mer. Under vinterhalvåret görs automatiska avfrostningar och det kan bildas is under utomhusdelen. Utomhusdelen bör därför placeras 30 cm ovan mark. Avfrostningarna kan minskas om pumpen placeras i ett soligt läge.

Panasonic luftvärmepump - Panasonic värmepump - värmespridning - Panasonic

Bild 1 visar optimalt öppet och bild 2 visar rum/korridor 

Panasonic luftvärmepump - Panasonic värmepump - värmespridning - Panasonic

Bilderna visar bästa placering och hur värmen sprider sig med en luftvärmepump
1. Kök 2. Sovrum 3. Allrum 4. Hall 5. badrum 6. Tvättstuga 7. Entré 

Vilken effekt på luftvärmepump

Ett medelgammalt hus med normal isolering kan du räkna med cirka 45 W per kvadratmeter. Ett äldre hus med sämre isolering räknar man med 55 W per kvadratmeter. Ett nybyggt hus med bra isolering räknar man med 40 W per kvadratmeter.

Exempel: För ett hus på 100 kvadratmeter behöver du en värmepump med kapacitet på 4,5-5,0 kW.

Panasonic tillverkad för vår nordiska klimat

Luftvärmepumparna från Panasonic är anpassade för vårt nordiska klimat. Vilket bidrar till en tillförlitlig värme även de kallaste dagarna.

Rekommenderad luftspalt för din Panasonic värmepump

En rekommendation innan du köper en värmepump är att mäta ytan där innerdelen skall sitta. Vi rekommenderar att du monterar innerdelen 6-10 cm från taket.

Styr din Panasonic luftvärmepump via mobilen

Du kan styra din luftvärmepump via app eller SMS. Temperatur, fläkthastighet kan styras från distans. En tvåvägskommunikation mellan din telefon och värmepump är möjlig. Dessutom får du statusmeddelanden om något avbrott skulle ske, strömavbrott eller temperatur.

Här kan du titta på fjärrstyrning

Menu