STÄNG

Denna webbplats använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser. Läs mer

0171-66 30 20

|

info@e-klok.se

träffar.

No hits.

Mitsubishi Electric luftvärmepumpar

Mitsubishi Electric erbjuder luftvärmepumpar som riktar sig till privatpersoner, som en smart energibesparande lösning för uppvärmning eller kylning.

Läs mer

Om luftvärmepumpar från Mitsubishi

Mitsubishi luftvärmepumpar är gjorda för privatpersoner som en energismart lösning för uppvärmning eller kylning, för att ge ett behagligt inomhusklimat för villan eller fritidsboendet. Energibesparande och miljövänliga luft-luftvärmepumpar för alla typer av villor.

Mitsubishi är japanska och betyder tre diamanter, det är just dessa tre diamanter du ser i logotypen. Mitsubishi Electric är ledande inom utvecklingen av energieffektiva luftvärmepumpar. Med egentillverkade aggregat som är anpassade till respektive marknad. Det innebär att alla Mitsubishis värmepumpar i Norden är anpassade för just vårt nordiska klimat.

LN-serien (HERO) 

Äntligen laserar Mitsubishi Electric en uppföljare till Mitsubishi FH. September 2017 kommer HERO- vardagshjälten!

FH-serien (Kirigamine)

Kirigamine FH är en storsäljare, kraftfull med många olika funktioner för att skapa bästa resultat och ge ett behagligt inomhusklimat. Med hög verkningsgrad har den bevisat effektiv drift även i stark kyla, vilket gör Kirigamine FH mycket lämpad för vårt kalla klimat. COP-värde på hela 5,52 ger Kirigamine FH dig dessutom en ekonomisk besparing. De dubbla luftflöden kan du ställa in luftflödet i två riktningar.

- Läs om Mitsubishi FH25 eller Mitsubishi FH35

SF-serien

MSZ-SF är en perfekt luftvärmepump för en mindre villa eller fritidshus. Den nya inomhusdelen är betydligt mer kompakt än dess föregångare. En slimmad design med ett förbättrat luftflöde och effektivitet.

- Läs om Mitsubishi SF25 eller Mitsubishi SF35 

Så fungerar luftvärmepumpen från Mitsubishi 

Luftvärmepumpen består av två delar, en utomhusdel och en inomhusdel. Utomhusdelen tar värme ur luften och överför den till inomhusdelen som sedan avger värmen direkt till inomhusluften med hjälp av en fläkt.

En luftvärmepump kan sänka elkonsumtionen mellan 30 till 50 procent av husets elen som går till uppvärmning per år, när utomhustemperaturen närmar sig - 15 grader minskar luftvärmepumpens förmåga att spara på energin. En luftvärmepump är ett bra komplement till andra externa uppvärmningssystem, som till exempel direktverkande elvärme.

För att maxa besparingen är det jätteviktigt med placeringen av inomhusdelen, för att sprider värmen på bästa sätt. Det är att rekommendera öppen planlösning och luftvärmepumpen måste vara bra för att få effektiv spridning av värmen.

På sommaren finns möjlighet att använda luftvärmepumpen till luftkonditionering och avfuktning.  

Fördelar med en luft-luftvärmepump från Mitsubishi

En luftvärmepump hjälper dig att sänka din elräkning och minska din energiförbrukning, är miljövänlig eftersom den bidrar till att minska koldioxidutsläppen. Andra fördelar med en luftvärmepump:

  • Behagligare inomhusklimat
  • Miljövänlig, eftersom den omvandlar energin i uteluften
  • Kan användas för att få kyla på sommaren
  • Optimal energibesparing, lång livslängd och låg ljudnivå
  • Passar bäst för hus med direktverkande el
  • Är enkel att installera

Investera i en värmepump från Mitsubishi som spar energi, pengar och miljö

Att Investera i en värmepump är relativt billigt, du behöver varken behöver gräva eller borra i berg eller mark, detta håller kostnaderna för installationen nere. Investeringen återbetalar sig snabbt då verkningsgraden hos Mitsubishi Electrics värmepumpar är hög.

Ett annat skäl till att välja en luftvärmepump är att den är miljövänlig. Eftersom den använder utomhusluften, en av naturens helt kostnadsfria gåvor, för att värma upp bostad. Till och med vid temperaturer under 0 °C finns det värme i den omgivande luften.

Mitsubishi designad för vårt nordiska klimat

Mitsubishi Electric är ledande inom utvecklingen av energieffektiva luftvärmepumpar. Med egentillverkade aggregaten som är anpassade till respektive marknad. Det innebär att alla Mitsubishis värmepumpar i Norden är anpassade för just vårt nordiska klimat.

Rekommenderad luftspalt för din Mitsubishi värmepump

Innan du köper din luftvärmepump är det viktigt att du mäter ytan där luftvärmepumpens innedel ska sitta. Vi rekommenderar att avståndet mellan innedelen och taket ska vara minst 6-10 cm. 

Styr din Mitsubishi luftvärmepump via mobilen

Genom att styra din luftvärmepump via en app i din telefon, kan du ha kontroll på temperatureni huset oberoende vart du just nu befinner dig. SMS- eller WiFi-styrning ger dig en möjlighet att kommunicera med din luftvärmepump genom din mobiltelefon. Du kan ändra temperaturen samt fläkthastigheter. Få statusmeddelanden om både temperaturfall och strömavbrott. 

Här kan du titta på fjärrstyrning

Mitsubishi luftvärmepump - Mitsubishi Electric

Menu