STÄNG

Denna webbplats använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser. Läs mer

0171-66 30 20

|

info@e-klok.se

träffar.

No hits.

Fujitsu luftvärmepumpar

Värmepumpar som trivs i vårt nordiska klimat. Fujitsu har utvecklat en helt ny serie värmepumpar för den nordiska marknaden. Dessa är speciellt utformade för vårt klimat, inte bara anpassade till det. Vi talar om värmepumpar som skapas för extrema vintrar, som värmer när du verkligen behöver det. Luftvärmepumpar från Fujitsu har en kompakt design som passar både huset och sommarstugan men även utmärkt som utbytespump.

Läs mer

Fujitsu Slim Nordic 12 luftvärmepump

Fujitsu Slim Nordic 12 är en vidareutveckling av Fujitsus storsäljare LECAN. Den har ett mycket tystgående aggregat som ger en stabil temperatur. Med den nya och optimerade fläkten i inomhusdelen ger den en ännu effektivare spridning av värme eller kyla. Speciellt tillverkad för vårt nordiska klimat klarar den drift ända ner till -30°C. Värmepumpen har dessutom ett speciellt avfrostningsprogram med fyra olika avfrostningskriterier vilket förbättrar energieffektiviteten ytterligare. För hus upp till 145 m².

  Finns i lager   Artikelnr: FUJITSULMCBN
11 900,00 kr

 

 Under 2016 blev luftvärmepumpen utsedd till ”Bra val” av Folksam – läs mer här. 

 

 

Speciellt tillverkad för vårt nordiska klimat - Fujitsu Slim Nordic 12 klarar drift ända ner till -30°C. Värmepumpen har dessutom ett speciellt avfrostningsprogram med fyra olika avfrostningskriterier vilket förbättrar energieffektiviteten ytterligare.

Värmekapacitet Fujitsu

Värmekapacitet - Bilden visar att vid -10°C ger luftvärmepumpen 4,0kW värme och vid -25°C ger den 3,0kW värme.

Driftssäker och energibesparande - En säker investering som både reducerar energiförbrukningen samt förbättrar komforten.

Underhållsvärme - Rumstemperaturen kan med ett enkelt knapptryck på fjärrkontrollen ställas in till +10°C underhållsvärme.

Kompakt design - Värmepumpens innedel har en kompakt design med måtten 268x840x203 mm, vilket betyder att den mycket lättplacerad i många olika typer av innemiljöer. Det gör den också mycket lämplig som utbytespump för äldre värmepumpar.

Tyst - Luftvärmepumpen är mycket tyst med en ljudnivå på endast 22 dB(A).

Fujitsu Slim Nordic 12 - Ett bra val både till stugan, uthuset, garaget och villan. Den är tyst, kompakt och effektiv värmepump som passar de flesta ändamål. 

SCOP-värde - Års COP 4,1 När man tillför värmepumpen 1 kW el så ger den 4,1 kW värme

Tillförd effekt i drift - Med en lägsta tillförd effekt på endast 250W (0,25-2,55kW)

Strömavbrott - Automatisk återstart av luftvärmepumpen vid strömavbrott.

Modell - Inomhusdel ASYG12LMCBN, utomhusdel AOYG12LMCB.

Tillbehör - Värmepumpen kan förses med utrustning för fjärrstyrning.

Även kallad: Fujitsu 12 LM Slim.

Värmekapacitet
(Nominell)
0,9-5,7 kW (4,0)
Kylkapacitet
(Nominell)
0,9-4,15 k W (3,4)
Verkningsgrad
SCOP/COP
4,1/4,04
Mått inomhusdel
(HxBxD)
268x840x203 mm
Mått utomhusdel
(HxBxD)
540x790x290 mm
Vikt
 
8,5 kg / 39 kg
Rördimension
1/4"-3/8"
Ljudnivå - inomhus
(Min-Max)
22-43 dbA
Ljudnivå - utomhus
(Max)
48 dbA
Värmedrift ner till minst
(rek.)
-30°C
Köldmedie R-410A
 g
1050
Luftflöde Inne
 m3/h
330-750
Lägsta tillförd effekt
 W
250-2550
 
 
Rekommenderad säkring
 
13A
Energiklass
 kyla/värme
A++/A+
Max höjdskillnad
 
15m

 Produktblad

Ditt betyg

Värmekapacitet
(Nominell)
0,9-5,7 kW (4,0)
Kylkapacitet
(Nominell)
0,9-4,15 k W (3,4)
Verkningsgrad
SCOP/COP
4,1/4,04
Mått inomhusdel
(HxBxD)
268x840x203 mm
Mått utomhusdel
(HxBxD)
540x790x290 mm
Vikt
 
8,5 kg / 39 kg
Rördimension
1/4"-3/8"
Ljudnivå - inomhus
(Min-Max)
22-43 dbA
Ljudnivå - utomhus
(Max)
48 dbA
Värmedrift ner till minst
(rek.)
-30°C
Köldmedie R-410A
 g
1050
Luftflöde Inne
 m3/h
330-750
Lägsta tillförd effekt
 W
250-2550
 
 
Rekommenderad säkring
 
13A
Energiklass
 kyla/värme
A++/A+
Max höjdskillnad
 
15m

 Produktblad

Läs mer
Dela Skriv ut

Om Fujitsu Generals

Fujitsu startade 1936 i Japan. 1977 startade tillverkningen av luftkonditioneringsapparater för exportmarknaderna. Fujitsu Generals i Europa har sitt huvudkontor i Düsseldorf som ett europeisk dotterbolag till det japanska moderbolaget FUJITSU GENERAL Ltd, GmbH. De ansvarar för värmepumpar i hela centrala, norra och östra Europa.  

 

Fujitsu Slim Nordic 

Slim Nordic Inverter LMCBN är en vidareutveckling av vår storsäljare värmepumpen LECAN. Med ett mycket tystgående aggregat som ger en stabil temperatur och tack vare den nya och optimerade fläkten i inomhusdelen ger denna en ännu effektivare spridning av värmen eller kylan. 
~ Läs om värmepumpen Fujitsu Slim Nordic 12

 

Fujitsu 18 LF

Sveriges starkaste luftvärmepump har blivit ännu bättre! Fujitsu Nocria, som bokstavligen blåste konkurrenterna av banan, har äntligen fått en värdig ersättare. Nya luftvärmepumpen Fujitsu 18 LF har ett lika kraftfullt luftflöde som sin företrädare, värmekapacitet på hela 9,1 kW.
~ Läs om värmepumpen Fujitsu 18 LFC. Denna värmepumpsmodell kallas ibland också för Fujitsu 18 LF på svenska marknaden.

 

Fujitsu Design Nordic

Fujitsus luftvärmepump LTCN har en prisbelönt design som gör den till mer än bara en värmepump. Men den är inte bara elegant och lättplacerad, den är effektiv också.
~ Läs om värmepumpen Fujitsu Design Nordic AOYG 12

 

Fujitsu Nocria

Fujitsus Nocria är ett riktigt kraftpaket till värmepump. Den unika fläktmotorn och automatiska filterrengöringen ger Nocria högre effekt och verkningsgrad på hela 9,1 kW.
 

 

Så fungerar luftvärmepumpen från Fujitsu

Värmepumpar är för närvarande de renaste och mest miljövänliga uppvärmningssystemen på marknaden, eftersom värmepumpen använder värmeenergi som finns i luften, innebär detta en ekonomisk, effektiv och hållbar värmeproduktion. Fujitsu erbjuder både design och prestanda för att ge ett behaglig inomhusmiljö och samtidigt är miljövänlig. FFujitsu erbjuder ett brett sortiment av produkter från stora till normalstora hus. Luftvärmepumparna gör ditt hus mer bekvämt och vi erbjuder olika väggmonterade luftvärmepumpar som förbättrar luftreningsfunktionen. Naturligtvis har dessa modeller mycket effektiv drift som sparar el.  

 

Designade luftvärmepumpar för nordiskt klimat

Fujitsu har utvecklat en helt ny serie värmepumpar för den nordiska marknaden. Dessa är speciellt utformade för vårt klimat, inte bara anpassade till det. Värmepumpar som är byggda för extrema vintrar, som värmer när du verkligen behöver det. Utedelen för alla Fujitsus enheter är designade för att klara kylan. De har en stor värmeväxlare som förhindrar isbildning, vilket har varit ett problem för andra värmepumpar "anpassade" för nordiskt klimat. Utomhusenheten är byggd med komponenter som håller kalla perioder och i enlighet med Standard CSA (Canadian Standard Association), så de ger komfort även när temperaturen sjunker ner till -30°C

 

Fördelar med en luft-luftvärmepump från Fujitsu

En luftvärmepump hjälper dig att minska din energiförbrukning och sänka din elräkning. Fördelar med en luftvärmepump:

  • Behagligare inomhusklimat
  • Optimal energibesparing, lång livslängd och låg ljudnivå
  • Är enkel att installera.
  • Miljövänlig, eftersom den omvandlar energin i uteluften.
  • Kan användas för att få kyla på sommaren.
  • Passar bäst för hus med direktverkande el.

 

Investera i en värmepump från Fujitsu spar energi, pengar och miljö

Att köpa i en värmepump är relativt billigt investering, det är en enkel installation och du behöver varken behöver gräva eller borra i berg eller mark. Detta håller kostnaderna. Investeringen återbetalar sig snabbt då verkningsgraden hos Fujitsus värmepumpar är hög.

Ett bra skäl till att välja en luftvärmepump är att de är miljövänliga. Eftersom de använder utomhusluften för att värma upp bostaden. Till och med vid temperaturer under 0 °C finns det värme i den omgivande luften.

 

Rekommenderad luftspalt för din Fujitsu värmepump

Innan du köper din luftvärmepump är det viktigt att du mäter ytan där luftvärmepumpens innedel ska sitta. Vi rekommenderar att avståndet mellan innedelen och taket ska vara minst 6-10 cm. 

 

Styr din Fujitsu luftvärmepump via mobilen!

Genom att styra din luftvärmepump via din mobil, kan du ha kontroll på värmeregleringen i huset oberoende vart du just nu befinner dig. SMS- och App-styrning ger dig en tvåvägskommunikation mellan din luftvärmepump och din mobiltelefon. Du kan höja och sänka temperaturen samt fläkthastigheter. Få statusmeddelanden om både temperaturfall och strömavbrott. 

Här kan du titta på fjärrstyrning

 

 

Menu