STÄNG

Denna webbplats använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser. Läs mer

0171-66 30 20

|

info@e-klok.se

träffar.

No hits.

Fujitsu luftvärmepumpar

Värmepumpar som trivs i vårt nordiska klimat. Fujitsu har utvecklat en helt ny serie värmepumpar för den nordiska marknaden. Dessa är speciellt utformade för vårt klimat, inte bara anpassade till det. Vi talar om värmepumpar som skapas för extrema vintrar, som värmer när du verkligen behöver det. Luftvärmepumpar från Fujitsu har en kompakt design som passar både huset och sommarstugan men även utmärkt som utbytespump.

Läs mer

Fujitsu Design Nordic AOYG 12

Fujitsu 12 LTCN DESIGN har en ny prisbelönt design som gör den till mer än bara en värmepump. LTCN är speciellt tillverkad för vårt nordiska klimat och har en mycket hög värmekapacitet ända ner till -30°C, samt ett speciellt avfrostningsprogram med fyra olika avfrostningskriterier vilket förbättrar energieffektiviteten ytterligare. För hus upp till 165 m².

  Finns i lager   Artikelnr: LTCN12-EKLOK  Produktblad
A+++
13 790,00 kr

 

 Under 2016 blev luftvärmepumpen utsedd till ”Bra val” av Folksam – läs mer här. 

 

 

Testvinnare - Fujitsus luftvärmepump LTCN har tilldelats tre mycket prestigefyllda utmärkelser för sin design och funktion. Good Design Award, IF Product Design Award och Red Dot Design Award. Samt att nu har denna Norden-anpassade luftvärmepump också topptestats av SP (Sveriges Tekniska Forskningsinstitut). Titta på resultatet från SP

Nordeananpassad - LTCN är speciellt tillverkad för vårt nordiska klimat och har en mycket hög värmekapacitetända ner till -30°C, samt ett speciellt avfrostningsprogram med fyra olika avfrostningskriterier vilket förbättrar energieffektiviteten ytterligare.

Närvarosensor sparar energi - Den nya funktionen hjälper användaren att spara energi. Innedelen är utrustad med en känslig närvarosensor som reglerar effektbehovet i både kyl- och värmedrift.

Fjärrkontroll med veckotimer - Man kan förprogrammera start- och stoppfunktionen, med två olika temperaturinställningar, upp till 28 gånger under en vecka och upp till fyra gånger under ett dygn. Via fjärrkontrollen kan man även enkelt reducera utomhusdelens ljudnivå med 3 decibel.

Underhållsvärme - En annan energibesparande och smidig funktion är att värmepumpen med ett enkelt knapptryck kan ställas in för +10°C underhållsvärme, en funktion som är användbar i sommarstugan eller uterummet.

Avfrostningsprogram - LTCN har ett speciellt avfrostningsprogram med fyra olika avfrostningskriterier anpassade för den nordiska marknaden.

COP-värde 4,4 - När man tillför värmepumpen 1 kW el så ger den 4,4 kW värme. Dessutom kan den generera nästan 3kW värme vid - 20°C.

Enkel och Elegant - En stilfull, smäcker och elegant med en inredningen och har många finesser och fördelar.

Strömavbrott - Automatisk återstart av luftvärmepumpen vid strömavbrott.

Modell 12LTCN - Inomhusdel ASYG12LT, utomhusdel AOYG12LTCN.

Värmekapacitet
(Nominell)
0,9-6,5 kW (4,0)
Kylkapacitet
(Nominell)
1,1-4,0 kW (3,5)
Verkningsgrad
COP/SCOP
4,4/4,12
Mått inomhusdel
(HxBxD)
282x870x185 mm
Mått utomhusdel
(HxBxD)
620x790x298 mm
Vikt
 innerdel
9 kg
 
Vikt
 utedel
40 kg
 
Rördimension
1/4"-3/8"
Ljudnivå - inomhus
 
21 dbA
Ljudnivå - utomhus
(Max)
48 dbA
Värmedrift ner till minst
(rek.)
-30°C
Antal fläkthastigheter
 
4
Energiklass
 kyla/värme
A+++/A++
Avfuktning 
 
1,8 L

 Produktblad

Ditt betyg

Värmekapacitet
(Nominell)
0,9-6,5 kW (4,0)
Kylkapacitet
(Nominell)
1,1-4,0 kW (3,5)
Verkningsgrad
COP/SCOP
4,4/4,12
Mått inomhusdel
(HxBxD)
282x870x185 mm
Mått utomhusdel
(HxBxD)
620x790x298 mm
Vikt
 innerdel
9 kg
 
Vikt
 utedel
40 kg
 
Rördimension
1/4"-3/8"
Ljudnivå - inomhus
 
21 dbA
Ljudnivå - utomhus
(Max)
48 dbA
Värmedrift ner till minst
(rek.)
-30°C
Antal fläkthastigheter
 
4
Energiklass
 kyla/värme
A+++/A++
Avfuktning 
 
1,8 L

 Produktblad

Fujitsu Design Nordic AOYG 12 Energiklass

Läs mer
Dela Skriv ut

Om Fujitsu Generals

Fujitsu startade 1936 i Japan. 1977 startade tillverkningen av luftkonditioneringsapparater för exportmarknaderna. Fujitsu Generals i Europa har sitt huvudkontor i Düsseldorf som ett europeisk dotterbolag till det japanska moderbolaget FUJITSU GENERAL Ltd, GmbH. De ansvarar för värmepumpar i hela centrala, norra och östra Europa.  

 

Fujitsu Slim Nordic 

Slim Nordic Inverter LMCBN är en vidareutveckling av vår storsäljare värmepumpen LECAN. Med ett mycket tystgående aggregat som ger en stabil temperatur och tack vare den nya och optimerade fläkten i inomhusdelen ger denna en ännu effektivare spridning av värmen eller kylan. 
~ Läs om värmepumpen Fujitsu Slim Nordic 12

 

Fujitsu 18 LF

Sveriges starkaste luftvärmepump har blivit ännu bättre! Fujitsu Nocria, som bokstavligen blåste konkurrenterna av banan, har äntligen fått en värdig ersättare. Nya luftvärmepumpen Fujitsu 18 LF har ett lika kraftfullt luftflöde som sin företrädare, värmekapacitet på hela 9,1 kW.
~ Läs om värmepumpen Fujitsu 18 LFC. Denna värmepumpsmodell kallas ibland också för Fujitsu 18 LF på svenska marknaden.

 

Fujitsu Design Nordic

Fujitsus luftvärmepump LTCN har en prisbelönt design som gör den till mer än bara en värmepump. Men den är inte bara elegant och lättplacerad, den är effektiv också.
~ Läs om värmepumpen Fujitsu Design Nordic AOYG 12

 

Fujitsu Nocria

Fujitsus Nocria är ett riktigt kraftpaket till värmepump. Den unika fläktmotorn och automatiska filterrengöringen ger Nocria högre effekt och verkningsgrad på hela 9,1 kW.
 

 

Så fungerar luftvärmepumpen från Fujitsu

Värmepumpar är för närvarande de renaste och mest miljövänliga uppvärmningssystemen på marknaden, eftersom värmepumpen använder värmeenergi som finns i luften, innebär detta en ekonomisk, effektiv och hållbar värmeproduktion. Fujitsu erbjuder både design och prestanda för att ge ett behaglig inomhusmiljö och samtidigt är miljövänlig. FFujitsu erbjuder ett brett sortiment av produkter från stora till normalstora hus. Luftvärmepumparna gör ditt hus mer bekvämt och vi erbjuder olika väggmonterade luftvärmepumpar som förbättrar luftreningsfunktionen. Naturligtvis har dessa modeller mycket effektiv drift som sparar el.  

 

Designade luftvärmepumpar för nordiskt klimat

Fujitsu har utvecklat en helt ny serie värmepumpar för den nordiska marknaden. Dessa är speciellt utformade för vårt klimat, inte bara anpassade till det. Värmepumpar som är byggda för extrema vintrar, som värmer när du verkligen behöver det. Utedelen för alla Fujitsus enheter är designade för att klara kylan. De har en stor värmeväxlare som förhindrar isbildning, vilket har varit ett problem för andra värmepumpar "anpassade" för nordiskt klimat. Utomhusenheten är byggd med komponenter som håller kalla perioder och i enlighet med Standard CSA (Canadian Standard Association), så de ger komfort även när temperaturen sjunker ner till -30°C

 

Fördelar med en luft-luftvärmepump från Fujitsu

En luftvärmepump hjälper dig att minska din energiförbrukning och sänka din elräkning. Fördelar med en luftvärmepump:

  • Behagligare inomhusklimat
  • Optimal energibesparing, lång livslängd och låg ljudnivå
  • Är enkel att installera.
  • Miljövänlig, eftersom den omvandlar energin i uteluften.
  • Kan användas för att få kyla på sommaren.
  • Passar bäst för hus med direktverkande el.

 

Investera i en värmepump från Fujitsu spar energi, pengar och miljö

Att köpa i en värmepump är relativt billigt investering, det är en enkel installation och du behöver varken behöver gräva eller borra i berg eller mark. Detta håller kostnaderna. Investeringen återbetalar sig snabbt då verkningsgraden hos Fujitsus värmepumpar är hög.

Ett bra skäl till att välja en luftvärmepump är att de är miljövänliga. Eftersom de använder utomhusluften för att värma upp bostaden. Till och med vid temperaturer under 0 °C finns det värme i den omgivande luften.

 

Rekommenderad luftspalt för din Fujitsu värmepump

Innan du köper din luftvärmepump är det viktigt att du mäter ytan där luftvärmepumpens innedel ska sitta. Vi rekommenderar att avståndet mellan innedelen och taket ska vara minst 6-10 cm. 

 

Styr din Fujitsu luftvärmepump via mobilen!

Genom att styra din luftvärmepump via din mobil, kan du ha kontroll på värmeregleringen i huset oberoende vart du just nu befinner dig. SMS- och App-styrning ger dig en tvåvägskommunikation mellan din luftvärmepump och din mobiltelefon. Du kan höja och sänka temperaturen samt fläkthastigheter. Få statusmeddelanden om både temperaturfall och strömavbrott. 

Här kan du titta på fjärrstyrning

 

 

Menu