STÄNG

Denna webbplats använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser. Läs mer

0171-66 30 20

|

info@e-klok.se

träffar.

No hits.

Luftvärmepump för nordiskt klimat

Att köpa luftvärmepump från e-klok.se:

1. Välj pump - 2. Välj till installation för 5 års helgaranti - 3. Välj tillbehör (vi rekommenderar skydd till utedelen för längre livslängd) - 4. Beställ - 5. Vi kontaktar installatören som ringer upp Dig för att boka en tid - 6. Installerat och klart! Enkelt, smidigt och med prisgaranti på hela affären!

Läs mer

Luftvärmepump (Luft värmepump)

En luftvärmepump passar lika bra i villan som i garaget, fritidshuset och samlingslokalen. När du beställer en luftvärmepump från oss kan du vara trygg med att den är energismart, byggd för vårt nordiska klimat, och att vi har ett noga utvalt sortiment från kända varumärken som Panasonic, LG, Mitsubishi, Fujitsu, Toshiba och Daikin.

Vill du ha tips och råd om vilken värmepump som passar dig bäst, är du välkommen att kontakta vår kundtjänst.

Luftvärmepump - värmepump - LG - e-klok.se      Luftvärmepump - värmepump - Panasonic - e-klok.se    Luftvärmepump - värmepump - Mitsubishi - e-klok.se      Luftvärmepump - värmepump - Daikin - e-klok.se     Luftvärmepump - värmepump - Fujitsu - e-klok.se    Luftvärmepump - värmepump - Toshiba - e-klok.se

När man ska köpa luftvärmepump finns det en rad faktorer att tänka på. Här nedan har vi sammanställt fakta, tips och råd som hjälper dig att välja den luftvärmepump som passar just ditt behov bäst.Har du ytterligare funderingar runt ditt val av luftvärmepump är du välkommen att kontakta vår kundtjänst.

Luft - luftvärmepumpar från kända varumärken

Vi har ett noga utvalt sortiment av luftvärmepumpar, endast från kända varumärken, LG, Panasonic, Mitsubishi, Fujitsu och Daikin. De är de fem stora aktörer på den svenska marknaden idag, de tillverkar värmepumpar för vårt nordiska klimat. 
LG, MitsubishiPanasonicDaikin och Fujitsu

Hitta luftvärmepump som passar storleken på ert hem

Vi har en mängd olika modeller från olika varumärken som passar för alla typer av fastigheter och behov. Energismarta och klimatsmarta värmepumpar, både för villan, det mindre huset och fritidshuset. Här finns även luftvärmepumpar med energisnål uppvärmning till garaget eller förrådet.

Hitta luftvärmepump för fritidshuset

Många letar efter en värmepump till sommarstugan eller fritidshuset. Viktigt är då att tänka på att dessa boenden inte alltid har samma standard som ett vanligt hus, vilket påverkar valet av luftvärmepump för den typen av fastighet. När det gäller valet av värmepump till sommarstugan eller fritidshuset rekommenderar vi att man alltid köper en luftvärmepump som har underhållsvärme.Det betyder att du kan ställa in sin värmepump på + 8 °C eller + 10 °C (lite beroende på fabrikat).

För hus med dålig isolering räkna med ca 55W per kvadratmeter. Ett hus med standard isolering räkna med ca 45W per kvadratmeter. Ett hus med bra isolering behöver 40W per kvadratmeter. Välj därför en värmepump som har den kapacitet som behövs just för ditt behov.

Exempel på hur du kan räkna. Ett hus på 100 m2 med dålig isolering, behöver du en luftvärmepump med en värmekapacitet på 5,4 kW. Det motsvarar till exempel luftvärmepumpen Fujitsu Slim Nordic 12

Vill du ha kontroll över din värmepump i ditt fritidshus även när du inte är på plats? Med AirPatrol fjärrstyrning kan du sköta din luftvärmepump med din mobil. App finns för Android / iPhone / Windows. AirPatrol går även bra att styra via SMS. Sommarstuga/fritidshus & Fjärrstyrning

Tillbehör till din luftvärmepump

På e-klok säljer vi också olika tillbehör till din luftvärmepump. Du kan välja installation med eller utan ROT-avdrag, två kompletta materialpaket för en 5 meter eller 7 meter installation samt om du vill styra din luftvärmepump via mobilen.

Vi har certifierade installatörer över hela landet som installerar din luftvärmepump med  ROT-avdrag. När du beställer luftvärmepump av oss kontaktar vi din närmaste installatör.

När det gäller installationspaket för din luftvärmepump har vi två olika installationspaket: 5 meter och 7 meter, som innehåller allt man behöver för installation av luftvärmepump.Observera att du måste ha en certifierad installatör som monterar värmepumpen för att garantierna ska gälla. 

När det gäller fjärrstyrning av luftvärmepumpar har vi förutom AirPatrol även Fjärrstyrning SMS och Huskoll (fjärrstyrning WiFi).SMS- och App-styrning ger dig tvåvägskommunikation mellan din luftvärmepump och din mobiltelefon, vilket innebär att du bland annat kan höja och sänka temperaturen på din värmepump.

Hos oss finner du även andra tillbehör så som konsol, markstativ, droppskål, värmepumpsskydd och rengöringssprej till din värmepump.

En luftvärmepump ska monteras på konsoler som fästs i väggen, eller ställas på ett markstativ. Markstativet är det säkraste valet om du vill undvika onödiga ljud från din luftvärmepump. Beställer du installation av din luftvärmepump från oss ingår väggkonsolerna.

Då en luftvärmepump producerar kondensvatten finns det risk att det vattnet fryser till is. Därför kan du nu på e-klok.se köpa en patenterad droppskål med värmeslinga, som ger kontinuerlig avtappning av allt vattnen från din luftvärmepump.Droppskålen passar oavsett vilken luftvärmepump du köper.

Ett värmepumpsskydd skyddar din luftvärmepump i alla väder. En luftvärmepump fungerar bättre om den skyddas mot snö, regn, löv och kvistar. Vi har tre olika modeller av värmepumpsskydd; ett enklare tak, ett heltäckande skydd i plåt samt ett heltäckande skydd i trä (som kan målas i samma färg som huset där din luftvärmepump är monterad). Det är extra viktigt för dig som har en luftvärmepump installerad i sommarstugan eller fritidshuset att ha ett skydd, då man är beroende av att underhållsvärmen fungerar när man inte själv är på plats.

En luftvärmepump fungerar bäst när den är helt ren, men efter en tids användande samlas damm, smuts och fett på värmepumpens kondensorer. För rengöring av din luftvärmepump rekommenderar vi rengöringssprejen Pump Rent. Pump Rent hjälper dig att maximera besparingen och förlänga livslängden på din luftvärmepump. Pump Rent är enkel att använda och ingen eftersköljning krävs.

Installation, installationspaket, SMS-styrning, värmepumpskydd, markstativ, eluppvärmd droppskål, rengöringsspray

Fördelar med en luftvärmepump

En luft värmepump hjälper dig att sänka din elräkning och minska din energiförbrukning, den är miljövänlig eftersom den bidrar till att minska koldioxidutsläppen. Andra fördelar med en luftvärmepump är:

Behagligare inomhusklimat.

  • Miljövänlig, eftersom en luftvärmepump omvandlar energin i uteluften.
  • Kan användas för att få kyla på sommaren.
  • Optimal energibesparing, lång livslängd och låg ljudnivå.
  • Passar bäst för hus med direktverkande el.
  • Är enkel att installera. 

Viktigt för dig som inte köper installation av e-klok.se

Den nya F-gasförordningen (517/2014,) Icke-hermetiskt sluten utrustning påfylld med fluorerade växthusgaser, får endast säljas till slutanvändare om det kan bevisas att installationen ska utföras av ett företag som är certifierat i enlighet med artikel 10.

I enlighet med detta, förbinder du som kund dig till att använda en certifierad kylfirma vid installationen av din luft-luftvärmepump, när du godkänner köpvillkoren vid beställning.

Att välja rätt luftvärmepump

Nyfiken på vilken luft värmepump som är bäst? Värmepumpstesterna utförs normalt av Sveriges Tekniska Forskningsinstitut (SP) på uppdrag från Energimyndigheten. Här kan du titta på en sammanfattning av Energimyndighetens tester av luftvärmepumpar.

- Läs om luftvärmepump test 2013 

Energimyndigheten utser aldrig någon bäst-i-test, utan redovisar resultaten, så att du som konsument kan läsa och jämföra dem. De redovisas från tre olika städer Malmö, Borås och Luleå. Jämför bara de siffror för den ort och det uppvärmningsbehov som bäst motsvarar ditt hus.

- Läs om test av luftvärmepumpar.

Vi på e-klok.se har även sammanställt en tabell på de bästsäljande luftvärmepumparna på vår hemsida. Här hittar du all fakta om våra värmepumpar på e-klok.se Värmepumpsguide.

Luftvärmepump i garage eller verkstad

I garage är det ofta en högre takhöjd än i en normal vila. Därför är det viktigt att räkna ut en korrekt kvadratmeteryta. Exempelvis: en platta på 50 m2 med en takhöjd på 4,70 meter innebär en fördubbling av den totala kvadratmetern. Garagets isolering är också avgörande för vilken luftvärmepump du ska välja.

Utöver detta måste hänsyn tas till de fysikaliska lagarna, att värmen stiger och kylan sjunker. Ett tips är att installera fläktar som trycker ner den varma luften.

Har du stora dörrar som ofta öppnas måste man räkna med att det är som att öppna en hel vägg och en kraftfull värmepump är nödvändigt, för att snabbt kunna värma upp garaget igen.

Underhåll av luftvärmepump är oerhört viktigt när man har den i ett garage eller verkstad, därför är det bra om värmepumpen sitter lätt till så att den enkelt kan rengöras.

Att välja rätt luftvärmepump till rätt pris

Vi erbjuder många olika typer och modeller av luftvärmepumpar, och det finns olika priser, från lite billigare luftvärmepump till lite dyrare luftvärmepump med olika värmekapaciteter, luftflöden, COP-värden med mera. Vi hjälper dig gärna att välja rätt luftvärmepump till rätt pris utifrån ditt behov och förutsättningar. Så oavsett om du letar efter en luftvärmepump ditt hus, garage, fritidshus eller Attefallshus, hittar du den hos oss.

Luftvärmepump - Luft värmepump

Värmepumpar - olika värmepumpar på marknaden

En luftvärmepump är en teknisk anordning som överför värme från en kall till en varm plats. För att detta ska vara möjligt måste energi i någon form tillföras. En värmepumps verkningsgrad mäts i värmefaktor, även kallad COP (Coefficient Of Performance): hur mycket värmeenergi som genereras per tillförd elenergi. På marknaden finns olika typer av värmepumpar: luft-luftvärmepump, luft-vattenvärmepump, frånluftsvärmepump och bergvärmepump.

Menu