träffar.

No hits.

Varukorg

0171-66 30 20

mån-tor 8-19, fre 8-18, sön 16-21

LightAir luftrenare

LightAir startade 2004 i Stockholm genom en sammanslagning av svenska Vitalair och schweiziska Purocell. Denna sammanslagning skapar en solid grund baserad på 25 års erfarenhet och kunskap inom luftrening. LightAir står för innovation, kvalitet och design. Genom omfattande och löpande utveckling arbetar de för att ta fram effektiva, funktionella och väldesignade produkter.

Läs mer

LightAir luftrenare

Om luftrenare från LightAir

LightAir startade 2004 i Stockholm genom en sammanslagning av svenska VitalAir och schweiziska Purocell. Denna sammanslagning skapar en solid grund baserad på 25 års erfarenhet och kunskap inom luftrening. Företaget innehar och kontrollerar två patenterade teknologier, IonFlow och CellFlow. Dessa två teknologier är unika och revolutionerande och skapar för sig och ihop oändliga möjligheter till kvalitativa applikationer och produkter som kan förbättra luftmiljön i hem, på arbetsplatser, i skolor, i industrier samt i hela byggnader.

LightAir står för innovation, kvalitet och design. Genom omfattande och löpande utveckling arbetar vi för att ta fram effektiva, funktionella och väldesignade produkter.

  LifeAir Signature LifeAir Evolution Gold LifeAir Evolution LifeAir 500 LifeAir 500C
# Signature Evolution Gold Evolution 500 500C
Modell Golv Golv Golv Golv/bord Tak
Mått 19x66 cm 19x66 cm 19x59 cm 19x66 cm 13x35 cm
Vikt 2,8 kg 2,8 kg 2,7 kg 2,8 kg 2,2 kg
Yta 60 m2 50 m2 50 m2 50 m2 50 m2
Energiförbrukning 7W 7W 7W 7W 7W
Ljudnivå 21 dB 21 dB 21 dB 21 dB 21 dB
Ozon 0 ppm 0 ppm 0 ppm 0 ppm 0 ppm
Dekorationsljus Ja Ja Ja Ja Ja
Petskydd Ja Ja Ja Ja Ja

Nya generationens luftrenare

LightAir IonFlow har vi i tre olika utföranden; golv, bord/golv och tak. Modellerna har samma stilrena design, funktion och prestanda. LightAir IonFlow effektiv, filterfritt, tyst, ozonfritt, energieffektiv, enkel att använda och ekonomisk drift som passar i alla miljöer. 

Sveriges Tekniska Forskningsinstitut (SP) har testat ett antal av de marknadsledande luftrenarna inklusive LightAir IonFlow med avseende på deras förmåga att renar luften från små förbränningspartiklar. Testet verifierar att LightAir IonFlow effektivt renar luften och tar bort nästan alla luftburna partiklar. Den är faktiskt så effektiv att den kan mäta sig med en av de bästa HEPA filter baserade luftrenarna på marknaden, men utan störande ljud, hög energikonsumtion och dyra filterbyten.

Dokumenterade tester och bevis

LightAir IonFlow – Innovativ teknologi med överlägsen prestanda LightAir IonFlow är baserad på en revolutionerande och unik teknologi. Den visar enastående resultat i olika slags tredjepartstester. Den unika prestandan beror framförallt på förmågan att generera en enormt stor mängd elektroner som omvandlas till motsvarande mängd negativa joner samt att effektivt kunna samla in partiklar i luften. Så vitt vi vet har ingen annan luftrenare uppnått denna höga produktion av negativa joner utan allvarliga bieffekter som utsöndring av ohälsosamma mängder ozon.

Jämfört med traditionella luftrenare så tvingar inte LightAir IonFlow luften genom ett filter för att på så vis fånga partiklar, istället så flyttar den själva partiklarna i luften till kollektorn med hjälp av det naturliga luftflödet i rummet och kollektorns starka dragningskraft.

Sveriges Tekniska Forskningsinstitut (SP) – Testar partikel reduktion

Sveriges Tekniska Forskningsinstitut (SP) har testat ett antal av de marknadsledande luftrenarna inklusive LightAir IonFlow med avseende på deras förmåga att renar luften från små förbränningspartiklar. Testet verifierar att LightAir IonFlow effektivt renar luften och tar bort nästan alla luftburna partiklar. Den är faktiskt så effektiv att den kan mäta sig med en av de bästa HEPA filter baserade luftrenarna på marknaden, men utan störande ljud, hög energikonsumtion och dyra filterbyten.

LifeAir partikel reduktion

Den första ozonfria jonisatorn

Test rapporter från ett flertal statliga testinstitut som SP i Sverige och VTT i Finland har bevisat att IonFlow är ozonfri. Ozon har alltid varit en negativ bieffekt av jonisering, vilket betyder att ju högre jonproduktion desto högre ozonvärde. I och med att gränsvärdet för ozon måste respekteras så har det resulterat i mycket ineffektiva jonisatorer. LightAir är så vitt vi vet den enda och första som lyckats lösa detta problem och kan generera en extremt stor mängd negativa joner utan något ozon!

Negativa joner – Bevisat positiva för hälsan

Förutom kapaciteten att rena luften så skapar IonFlow en miljö som är fylld av hälsosamma negativa joner. Den franska fysikerna J Bricard upptäckte redan på 50-talet relationen mellan det elektriska balansen i luften och föroreningshalten. Bricards fysiska lag är enkel: Låg koncentration av negativa joner är lika med förorenad luft och hög koncentration av negativa joner är lika med ren luft. Det finns ett stort antal forskningsstudier gjorda på effekterna av negativa joner på vår hälsa. Resultaten visar på att negativa joner underlättar pollenallergi, astma, säsongsdepression, trötthet och huvudvärk. Det har också bevisats att negativa joner förbättrar aktiv rörelse, arbetskapacitet, mental styrka och minskar felfrekvensen.

Studie på Karolinska Institutet visar effekterna av luftrenare med jonisering

2015 genomfördes en omfattande studie på Karolinska Institutet gällande Lighteair luftrenare och effekten av jonisering. Studien visar bland annat att jonisering minskar mängden allergena partiklar och virus i luften och gör inomhusklimatet bättre för personer med till exempel astma och allergier.

- Läs rapporten

En studie har genomförst på KI gällande effekten av jonisering i luftrenare

Meny