träffar.

No hits.

Varukorg

0171-66 30 20

mån-tor 8-19, fre 8-18, sön 16-21

Coway luftrenare

Skapa en allergifri zon redan idag!

Vi är säkra på att du kommer bli nöjd med din luftrenare från Coway. Marknadens bästa luftrenare som renar din inomhusluft effektivt och energisnålt. De är dessutom rekommenderade av Astma- & Allergiförbundet samt Brittiska Allergiförbundet. 

Vi får just nu mycket frågor om Corona och om Coways luftrenare kan rena luften från Corona-virus. Vi har förtydligat vad som gäller för Corona och Coway här »

Läs mer

Om luftrenare från Coway

Coway är ett Sydkoreanskt företag som riktar in sig på extra energisnåla luftrenare, fler och bättre filter samt med smarta lösningar. Sortimentet innehåller produkter som skapar ett bra, energismart och hälsosamt inomhusklimat. Flertalet av luftrenarna från Coway är rekommenderade av Astma- och Allergiförbundet och de är utöver det flerfaldigt prisbelönade för sin design.

Luftrenare för utrymmen upp till 40-63 m²

Prisvärda, kompakta och energieffektiva luftrenare som passar dig som behöver rena ett rum eller mindre utrymme. Luftrenarna fångar upp partiklar som mögel, damm, cigarettrök, pollen, matos med mera.

Luftrenare för utrymmen upp till 64-78 m²

Högeffektiva luftrenare som tack vare olika filtersystem ger dig ren och fräsch luft i ditt hem. Alla filter har olika funktioner och tar bort oönskade lukter, damm, pollen, mögel, cigarettlukt, matlagningslukt mm.

Svalan-märkt

Rekommendation av produkter Astma- och Allergiförbundets rekommendation av produkter skall ses som en vägledning för konsumenten i sökandet efter produkter som kan vara bra ur allergisynpunkt. Under mitten av 70-talet började Astma- och Allergiförbundet att utveckla verksamheten för rekommendationer av produkter. Syftet är att medlemmarna ska kunna känna sig hjälpta i sitt val av produkter. De rekommenderade produkterna är märkta med förbundets namn och märke. Mängden av parfym, allergen eller irriterande ämnen i produkterna är så pass liten att inga kända medicinska fall finns rapporterade. Dock kan ingen fullständig garanti ges att en produkt inte orsakar någon form av reaktion hos någon, då olika människor reagerar på olika sätt. Vissa människor kanske är så pass känsliga att en reaktion ändå uppstår till följd av användande av produkten.

Expertgrupp/granskningsråd

Rådet består av specialister inom medicin, kemi och teknik. Dessa har i sin tur kontakter med annan expertis. Den slutliga rekommendationen och bedömningen är baserad på tester, forskningsresultat, recepturer, mätningar, vetenskap, produktinformation samt beprövad erfarenhet. I allt arbete gäller ”försiktighetsprincipen”. Om det finns minsta tveksamhet vad produkten innehåller och vilka egenskaper den har kan rådet inte rekommendera produkten.

Förbundsstyrelsen är de som tar det slutgiltiga beslutet.

Så här fungerar en luftrenare

En luftrenare är en produkt som avlägsnar föroreningar från luften inomhus. Genom intaget dras förorenad luft in i luftrenaren. Förfiltret som sitter först samlar upp de grövsta partiklarna. Sedan passerar luften genom de olika filtren och renas från de olika partiklar. Coway 1008CH och 1009CH har båda ett 3-stegs filter medans Coway 1008DH har ett 4-stegs filter. Processen avslutas med att en kraftfull fläkt sprider tyst ut luften i rummet.

UFY-förfilter

Det här filtret är behandlat med material som är antibakteriella och det tar bort större partiklar så som mögel, damm, hår från husdjur och människor med mera.

Förfilter

Det här filtret har behandlats med materiel som är antibakteriella och som tar bort större dammkorn, hår från husdjur och människor, mögel med mera.

Deodorantfilter

Eliminerar lukter från till exempel mat, skadlig gas samt otrevliga hushållslukter.

HEPA-filter

HEPA-filtret är ett högpresterande filter som tar bort finare partiklar och till exempel cigarettrök. Filtret är både antibakteriellt och har antimögelfunktion vilket gör att det både tar bort mögel och bakterier.

A3 mediumfilter

A3 mediumfilter tar bort partiklar som damm och oönskade dofter samt skyddar HEPA-filtret. Det tar också bort bakterier aktivt och kan rengöras med dammsugare.

MCC mediumfilter

Ett filter med funktionerna från tre olika filter som har sammansatts till ett MCC mediumfilter. Filtret tar effektivt bort partiklar så som influensa- och legionellabakterier, virus, giftiga gaser och pollen.

Coway luftrening

Meny