träffar.

No hits.

Varukorg

0171-66 30 20

mån-tor 8-19, fre 8-18, sön 16-21

HEPA-filter

En luftrenare är en anordning som tar bort föroreningar från luften. Filterbaserad rening fångar luftburna partiklar efter storlek. Luft tvingas genom dessa filter och partiklarna fångas fysiskt av filtret. Mekanisk luftreningen kallas även för HEPA-filtertyp.

HEPA-filter tar bort upp till 99,97 procent av 0,3-mikrometer partiklar och är mer effektiva för partiklar som är större. HEPA-luftrenare fungerar så att all luft behöver passera genom alla filter för att renas. Filtersystemet bygger på att förfilter avlägsnar grövre partiklar och är rengöringsbart. Det betyder att HEPA-filter är skyddat och behöver inte rengöras eller bytas lika ofta. HEPA-filter genererar inte ozon eller skadliga biprodukter.

Även kallad Mekanisk luftrening

Genom att driva luften genom olika filter med hjälp av fläktar så renas den mekaniskt. Filter kan till exempel vara tillverkade av glasfibrer eller papper. Hur mycket luftrenaren klarar att rena beror på hur kraftig fläkt, vilka filter och hur stor fläktyta som används. En vanlig luftrenare bearbetar cirka 300 m³/h. Olika filterreningsgrader brukar anges för att bestämma graden av mekanisk luftrening.

  • HEPA-filter renar 99,97 procent av partiklarna från diameter 0,3 µm.

Även andra filter finns, men ovanstående är de vanligaste i samband med luftrenare.

HEPA-filter från Electrolux

Meny