Produkter > > Olimpia Splendid Pelèr 8 luftkylare

Olimpia Splendid Pelèr 8 luftkylare

Har du frågor?

Ring oss:
0171-66 30 20
Mejla oss:
info@e-klok.se
Mer info:
Vanliga frågor

Information

Olimpia Splendid Pelèr 8

Så fort temperaturen når 24-26 grader upplever vi obehaget med värmen i bostäder, på kontoret, hos de gamla på seniorboendet, i offentliga lokaler och i skolor. Med en underdimensionerad fastighetsventilation och avsaknaden av en kraftfull luftkonditionering drabbas du snabbt av trötthet, du får svårt att sova och prestationen på arbetet eller i skolan blir sämre. Att öppna fönstren för att sätta korsdrag leder ofta till att varm luft dras in, pollen gör att besvären ökar och situationen blir sämre. Sitter du i en modern kontorsmiljö eller i en nybyggd lägenhet saknas även möjligheten att ens öppna alla fönster, eller det fönster du har närmast dig. Trafik och andra störningar utomhus kan även omöjliggöra att hålla ett fönster öppet.

Italiensk design – Med Olimpia Splendids nya serie luftkylare kan du sänka inomhustemperaturen och skapa en bättre inomhusmiljö. Olimpia Splendid är ett italienskt företag med mer än 60 års erfarenhet av inomhusklimat i kombination med klassisk italiensk design. Olimpia Splendids Pelèr-serie är användarvänliga, minimalistiska former och förbättrar även luftkvaliteten inomhus.

Portabel – Olimpia Splendid Pelèr 8 är en flyttbar luftkylare som levererar en sval luft när du behöver det som bäst, oavsett om du är hemma eller på arbetsplatsen.
Varför är en luftkylare ett bra alternativ, jämfört med en AC? – En av fördelarna med en luftkylare är att man slipper den stora klumpiga frånluftsslangen som en portabel AC alltid måste ha. Luftkylare behöver ingen slang utan använder vatten för att få temperaturen lägre genom att öka luftfuktigheten i rummet. När vattnet i luftkylaren avdunstar, med hjälp av den inbyggda fläkten, blandas vattenmolekylerna med luften och det innebär att värmen i luften tas upp av vattenmolekylerna vilket i sin tur sänker inomhustemperaturen. Vi rekommenderar max 60 % fuktighetsnivå för bästa effekt.

1-3 graders sänkning av temperaturen – Huvudregeln är att ju torrare inomhusluft du har, desto större svalkande kyleffekt får du med Olimpia Splendid Pelèr 8. Sänkningen kan bli 1-3 grader. Olimpia Splendid Pelèr 8 fungerar som bäst när den ställs vid ett fönster som är öppet så att frisk luft dras in genom kylaren för att sedan cirkuleras ut i hela rummet. En luftkylare är inte samma sak som en AC och du får heller inte samma kyleffekt. En luftkylare saknar både köldmedium och kompressor, vilket gör att luftkylaren inte har möjlighet att leverera superkall luft som du kan få via en traditionell AC.

Låg strömförbrukning – En av fördelarna med Pelèr 8 är att den har extremt låg strömförbrukning, jämfört med en AC. Du får alltså ett miljövänligt alternativ!

Funktioner

• Luftflöde (max): 400 m3/h
• Maximal lufthastighet: 7 m/s
• Maximal ljudeffektnivå: 57 dB (A)
• Stor kapacitet för vattentank: 8 liter
• LED-display och touchkontroller samt fjärrkontroll
• Motoriserade flikar för att vertikalt rikta luftflödet
• Automatisk svängning av horisontellt luftflöde
• Fjärrkontroll ingår
• Integrerad timer upp till 12 timmar
• 3 fläkthastigheter
• Hjul för enkel transport

Teknisk info

Artikelnummer99311
EAN8021183993110
Strömförsörjning V/Hz220-240/50
Max strömförbrukning W75
Fläkthastigheter3
Luftvolym (max) m³/h400
ufthastighet (max) m/s7,0
Ljudnivå max dB (A)57
Volym vattentank (liter)8,0
MärkningCE-LVD/EMC/GS/ROHS/ERP Certification Mark TUV
Mått utan förpackning (B x H x D) mm380 x 735 x 300
Mått med förpackning (B x H x D) mm410 x 725 x 330
Vikt (utan förpackning) kg6,5
Vikt (med förpackning) kg7,5
TimerMax 12 timmar
Löstagbar vattentankJa
FjärrkontrollJa

 

PDF Bruksanvisning Pelèr 8

Energiklass

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Olimpia Splendid Pelèr 8 luftkylare”

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Våra kunder älskar oss!

logotypes-grayscale