Luftkylare

En luftkylare är ett väldigt bra alternativ för dom som vill svalka ner sig under de varma sommardagarna på ett enkelt och smidigt sätt. Det är en sorts AC där man använder vatten och is för att sänka temperaturen i rummet.

Dom är så smidiga att använda främst för att dom inte kräver någon installation som med en fast installerad AC eller luftvärmepump. Dessutom är luftkylare portabla men använder ändå inte någon frånluftsslang, så som en portabel AC. Det blir inte så mycket enklare än så!

Visar alla 7 resultat

Betygsatt 0 av 5

Honeywell luftkylare CL30XC

Upp till 30 m² • Portabel • Utan frånluftsslang

4.590 kr

Delbetala 425.95 kr i 12 mån
Info
Betygsatt 0 av 5

Honeywell CS10XE luftkylare

Upp till 16 m² • Portabel • Ej frånluftsslang

3.090 kr

Delbetala 287.95 kr i 12 mån
Info
Betygsatt 0 av 5

Honeywell luftkylare CO60PM

Upp till 80 m² • Portabel • Utan frånluftsslang

5.990 kr

Delbetala 554.95 kr i 12 mån
Info
Betygsatt 0 av 5

Olimpia Splendid Pelèr 4D luftkylare

Luftflöde upp till 350 m³/h • Portabel • Utan frånluftsslang

1.390 kr

Delbetala 130.95 kr i 12 mån
Info
Betygsatt 0 av 5

Olimpia Splendid Pelèr 8 luftkylare

8 liters vattentank • LED-display • Fjärrkontroll

2.490 kr

Delbetala 231.95 kr i 12 mån
Info
Betygsatt 0 av 5

2.460 kr

Delbetala 229.95 kr i 12 mån
Info
Betygsatt 0 av 5

Olimpia Splendid Pelèr 20 luftkylare

Upp till 55 m² • Kyler luften med vatten • 20 liters vattentank

2.990 kr

Delbetala 278.95 kr i 12 mån
Info

Luftkylare, installerad AC eller portabel AC?

En luftkylare är lite annorlunda än en AC på det sättet att den inte använder ett kylmedium för att kyla luften, utan den använder helt enkelt ångorna från dess vattentank, som den sprider i rummet via en fläkt. Dessa vattenångor skapar luftfuktighet som sedan binder värmen i rummet. Detta i kombination gör att temperaturen i rummet sjunker.

En luftkylare sänker inte temperaturnivåerna lika mycket som en fast installerad eller portabel aircondition, men den är väldigt smidig att köpa och använda, och den har lägre strömförbrukning. Luftkylare passar inte bara bra hemma, men även för att ha på kontoret, i verkstaden, i lagerlokalen eller i butiken.

Luftkylare använder till skillnad från aircondition inte någon kompressor, och det enda som förbrukar el är faktiskt den snurrande fläkten. Den använder det kalla vattnet i vattentanken som går genom ett kylmedia i maskinen innan det blåses ut i dess utgivning.

En portabel AC är lik en luftkylare på det sättet att båda är portabla, men det finns några märkbara skillnader. Den första är att en portabel AC helt enkelt är kraftfullare och använder mer energi. Den är mer anpassningsbar på det sättet att du kan ställa in precis vilken temperatur du vill ha i rummet, vilket du inte kan göra med en luftkylare.

En annan stor skillnad är att portabla ac använder sig av en frånluftsslang, som du måste leda ut genom ett fönster eller en balkongdörr. Denna slang leder ut varm och fuktig luft från rummet, och måste ledas utomhus.

Luftkylare använder inte någon frånluftsslang. Detta anser många är bekvämt, och dessutom så sänker det ljudnivån.

En fast installerad AC är i Sverige oftast en luftvärmepump. Eftersom vi har så tufft klimat här så anser dom flesta att det är mest kostnadseffektivt att köpa en produkt som inte bara kyler på sommaren, men också värmer på vintern. Dessa kräver installation av en F-gascertifierad installatör, och anledningen varför man måste borra hål i väggen är för rördragningen mellan innerdel och utedel.

 

Hantera din inomhusvärme

Ett av dom största problemen kring värme sommartid är att solstrålarna går igenom en glasyta, vilket höjer inomhustemperaturen oproportionellt till den faktiska utomhustemperaturen. Airconditions leder ut uppvärmd inneluft, samtidigt som den bidrar med ny, nedkyld luft.

Men för dom platserna där det inte passar att ha en fast installerad AC, eller att ha en portabel AC med frånluftsslang, är en luftkylare helt fantastiskt. Du kan placera den vart du än vill, och när säsongen är över så kan du enkelt bara stoppa undan den i ett förråd.

Och om du som många andra lider av besvär av torr luft under vinterhalvåret och vill ha högre luftfuktighet inomhus (med hjälp av en luftfuktare), så kan du helt enkelt använda en luftkylare för det ändamålet också.

 

Skapar fukt i rummet

Luftkylare skapar fukt i rummet, och därför är det extra viktigt med bra ventilation. Kom därför ihåg att inte använda luftkylaren om du inte har öppnat dina dörrar och fönster. Kom också ihåg att antalet människor i ett rum påverkar effekten hos en luftkylare, och ju fler människor som vistas på samma ställe – ju kraftfullare luftkylare behöver du.

 

Luftkylare från Honeywell

Honeywell skapar luftkylare som inte bara är snygga och moderna, men väldigt energieffektiva och miljövänliga. För att inte nämna effektiva! Dom är portabla, och utan frånluftsslang, vilket gör dom extremt lättanvända och smidiga också.