Vi använder cookies på vår hemsida för att göra ditt besök bättre. Genom att gå vidare och klicka på någon länk på vår hemsida ger du oss tillåtelse att använda cookies.


Jag vill ha mer information Jag samtycker

Trygg e-handelCO2 neutral website

Varukorg

träffar.

No hits.

Wilfa luftfuktare

Wilfa är ett norskt företag som producerar avfuktare, luftfuktare och luftrenare anpassade för den nordiska marknaden.

Läs mer

Om luftfuktare från Wilfa

AS Wilfa är ett norskt företag som etablerades 1948 och till att börja med producerade dammsugare. Produktsortimentet utvecklades snabbt med olika elektriska produkter. Wilfa har lång erfarenhet av utveckling av produkter anpassade för Norge och den nordiska marknaden.

AS Wilfa och dotterbolag är 100 % norskägda och vår fokus är inriktad på nordiska krav beträffande design, användarvänlighet och säkerhet. Vi utvecklar och marknadsför Wilfa som vår egna märkesvaror, samt internationella varumärke som Laura Star.

Idag har Wilfa dotterbolag i Sverige, Danmark, Finland, Estland och Hong Kong och är en av den största nordiska gruppen inom vårt produktområde. Wilfa-koncernen omsatte 280 miljoner kronor 2008.

Säkerhet och trygghet är självklart det viktigaste för oss och vi har ett nära samarbete med NEMKO (Norges Elektriska Materialkontroll) så att inga produkter lanseras på marknaden innan NEMKO har värderat produkterna. Med detta går vi längre än myndigheternas krav.

Wilfa luftfuktare

Wilfa Sky HU-6W

Denna luftfuktare från Wilfa justerar luftfuktighetsnivån. Inbyggd hygrostat gör det enkelt att ställa in önskad nivå på luftfuktigheten med en indikator vid tom vattentank. Passar ytor upp till 125 m².

Wilfa Tåke HUE-6B

Denna luftfuktare från Wilfa justerar luftfuktighetsnivån. Tåke har digital display med touch panel för full översikt av fuktnivån och funktioner. Passar ytor upp till 125 m².

Wilfa Dis HU-3W

Denna luftfuktare från Wilfa en ultrasonisk luftfuktare Dis. Producerar kall ånga som enkelt absorberas i luften. Justera luftfuktighetsnivån. Med 3,3 l vattentank och en kapacitet på upp till 200 ml / h passar Dis perfekt till rum upp till 25 m2.

Relativ luftfuktighet

Den relativa luftfuktigheten (RF) i rumsluften styrs av temperaturskillnaden mellan ute- och inomhusluften. RF inomhus varierar kraftigt under året med låga värden på vintern och höga på sommaren. Fukt tillförs även från människors andning, svettning samt från matlagning och tvättning. Rekommenderad luftfuktighet är 30–70 procent relativ luftfuktighet.

Fuktig luft

Alltför hög luftfuktighet kan orsaka fuktproblem och ökad risk för kvalster. Hög luftfuktighet kan bli ett problem när RF är över 70 procent. Människans förmåga att objektivt ta ställning till luftens fuktighet är dåligt utvecklad. En sänkning eller höjning av temperaturen med någon grad tycks medföra att människan upplever att luftfuktigheten har ökat eller minskat mer än vad som faktiskt är fallet.

Meny