Torr luft inomhus? Gör vårt test!

Gör vårt klimattest - Har du torr luft inomhus i ditt hem eller på din arbetsplats?

Funderar du på om du har torr luft inomhus på din arbetsplats? Saknar du en hydrometer? Ingen fara, det finns ett antal enkla frågor som du kan ställa dig själv eller diskutera hemma i familjen eller med kollegorna på arbetsplatsen för att reda ut om Ni har rätt fuktnivå.

Torr luft ger dig irriterade och röda ögon

Dina ögon påverkas av fuktighetshalten i rummet. Har du väldigt torr luft inomhus blir dina ögon så klart torra, röda och irriterade efter ett tag. Inte sällan upplever vi detta speciellt när vi sitter framför datorer. Detta beror på att luften värms upp av din datorskärm och du skapar en "bubbla" av torr luft där du sitter.

Hes och torr i halsen på grund av torr luft

Om du någon gång har flugit flygplan och slagits av att flygkaptener alltid har så raspig röst i mikrofonen så beror det på att alla flygplan avfuktar luften kraftigt. Om de inte gjorde detta så skulle det snart droppa från taket i flygplan av all vattenånga som vi andas ut under en flygning. Alltså, om du ofta känner dig hes och torr i halsen efter en arbetsdag har du troligen för torr luft inomhus och för låg luftfuktighet på din arbetsplats.

Torra läppar och torr hud på grund av torr luft

Dina läppar och din hud påverkas av för torr luft och för låg luftfuktighet. Vintertid brukar vi märka detta extra tydligt och det är inte ovanligt att vi smörjer oss oftare med lypsyl på läpparna för att fukta dem och mängden fuktgivande krämer som används ökar för det mesta vintertid i vår region av världen. Torra läppar och torr hud kan bero på för torr luft inomhus i ditt hem eller på din arbetsplats.

Vill du prata med en expert på inomhusklimat? Kontakta oss på e-klok.se

Vi på e-klok.se arbetar uteslutande med inomhusklimatprodukter och det har vi gjort i snart 10 år. Vi hjälper dagligen privatpersoner och företag att skapa ett bättre inomhusklimat. Vill du ha hjälp med just ditt inomhusklimat, tveka inte att kontakta oss via chat, e-post eller telefon. Vi finns här för dig!