STÄNG

Denna webbplats använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser. Läs mer

Trygg e-handelCO2 neutral website

Varukorg

träffar.

No hits.

Luftfuktare

Här hittar du alla våra luftfuktare oavsett varumärke och luftfuktningskapacitet. En luftfuktare passar dig som upplever att luften är torr.

Läs mer

Luftfuktare motverkar torr inomhusluft

En luftfuktare ger dig en bättre inomhusmiljö, eftersom vi spenderar största delen av vår tid inomhus är inomhusluften viktig del för vår hälsa. Det är viktigt att luften inte blir för torr. Problemet uppstår när det är stor skillnad mellan inomhus- och utomhusluften, detta sker framför allt under vinterhalvåret. Den torra inomhusluften kan orsakar torra slemhinnor med ökad förkylningsrisk, det kan även förvärra astma och ge torr hud. Andra mer vardagliga symptom som torr luft kan skapa är trötthet och huvudvärk. För vårt hem kan torr luft orsaka sprickor i trämöbler och parkettgolv.

Luftrenare och luftfuktare från Coway 1010DH kan du välja mellan funktionerna enbart luftrening eller kombinerad luftrening och luftfuktning. 

Wilfa Sky och Wilfa Tåke är luftfuktare med hög luftfuktningskapacitet och kan producera både kall och varm ånga. Inbyggd hygrostat gör det enkelt att ställa in önskad nivå på luftfuktigheten med en indikator vid tom vattentank. Passar ytor upp till 125 m².

Wilfa Dis är en mindre luftfuktare som producerar kall ånga som enkelt absorberas i luften. Justera luftfuktighetsnivån. Med 3,3 l vattentank och en kapacitet på upp till 200 ml / h passar Dis perfekt till rum upp till 25 m².

Du kanske behöver en luftfuktare från Wilfa?

Med Wilfas luftfuktare kan du enkelt undanröja eventuella problem som kan uppstå. Har du torr luft hemma så avdunstar hudens naturliga fuktighet snabbare och torkar ut slemhinnorna.

Det kan ge irriterade ögon och ökad infektions- och förkylningsrisk. Det kan också förvärra befintliga astmasymptom.

Med Wilfas luftfuktare kan du enkelt undanröja eventuella problem som kan uppstå.

Coway luftfuktare och luftrenare

Coway APM-1010DH är en högeffektiv luftfuktare och luftrenare, en luftfuktare i snygg design. Dessutom med låg driftskostnad och långa filterbytes-intervaller. Effektiva luftrenare skapar en ren och hälsosam inomhusluft. Luftrenaren binder dammpartiklar, pollen och eliminerar dessutom lukter. Det här skapar ett inomhusklimat där framför allt allergiker och astmatiker kan andas bättre.

Varför luftfuktare?

Under vintern samt vid uppvärmning blir luften inomhus torrare. Ibland går luftfuktigheten ända ner till 20 %, vilket gör att vår huds naturliga fuktighet avdunstar snabbare och torkar ut våra slemhinnor.

Andra typiska problem vid torr luft är torr hy, problem med bihålor, torrhet i halsen/rethosta, irritation i näsa eller ögon, spruckna läppar. Även infektions- och förkylningsrisken ökar. Dessutom kan befintliga astmasymptom också förvärras. Trämöbler, trägolv eller inomhusväxter mår inte heller bra av torr luft.

För att minska besvären kan det vara bra att satsa på en luftfuktare från Wilfa. En luftfuktare producerar ånga som absorberas av luften och sedan tillför fuktighet till både hud och hår liksom blommor och möbler – och undanröjer därmed de eventuella problem som kan uppstå.

Ångan som produceras har fördelar för hälsan och ger ett ökat välmående. Kroppen mår bäst i en 40-50 % luftfuktighet; möbler i lite högre (50-60 %). Med en hygrometer kan du enkelt mäta fuktigheten i ditt hem och göra justeringar utifrån detta.

Wilfa är en marknadsledande leverantör av luftfuktare. Deras luftfuktare använder ultrasonisk teknologi och har en modern, elegant design, vilket gör att de kan bli en del av inredningen istället för att gömmas undan.

En ultrasonisk luftfuktare har en metallskiva som vibrerar med en ultrasonisk frekvens. Detta delar vattenmolekyler och skickar ut dimma som enkelt absorberas som ånga i luften; en process som är både miljövänlig och tystgående.

Menu