STÄNG

Denna webbplats använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser. Läs mer

Trygg e-handelCO2 neutral website

Varukorg

träffar.

No hits.

Luftfuktare - När du har torr luft

e-klok.se har lång erfarenhet av luftfuktare och vi har arbetat med detta produktsegment i snart 10 år och vi säljer till både till privatpersoner och företag. Luften är i princip nästan alltid för torr på din arbetsplats på grund av uppvärmning, belysning, värme från datorer, skärmar, kopiatorer etcetera. Vintertid upplever vi nästan alla även i våra hem en period av torr luft. Vårt mål på e-klok.se är att hjälpa dig att skapa ett bra inomhusklimat med rätt luftfuktighet året runt.

Läs mer

Luftfuktare motverkar torr inomhusluft

En luftfuktare förbättrar din inomhusmiljö. Vi tillbringar faktiskt största delen av tiden inomhus, därför är luften inomhus en avgörande del för hälsan. Att luften inte blir för torr är viktigt. Om det är stor skillnad mellan luften ute och luften inne uppstår problem, detta är vanligast under vintern. För torr inomhusluft kan ge ökad förkylningsrisk genom att slemhinnorna blir torra, det kan också orsaka torr hud och förvärra astma. Andra mer vardagliga symptom som torr luft kan skapa är trötthet och huvudvärk. För vårt hem kan torr luft orsaka sprickor i trämöbler och parkettgolv.

Varför luftfuktare?

Under vintern samt vid uppvärmning blir luften inomhus torrare. Luftfuktigheten kan sjunka så lågt som ned till 20 %, vilket medför att den naturliga fuktigheten i huden snabbare avdunstar och torkar ut slemhinnorna.

Andra typiska problem vid torr luft är torr hy, problem med bihålor, torrhet i halsen/rethosta, irritation i näsa eller ögon, spruckna läppar. Även infektions- och förkylningsrisken ökar. Dessutom kan befintliga astmasymptom också förvärras. Trämöbler, trägolv eller inomhusväxter mår inte heller bra av torr luft.

För att minska besvären kan det vara bra att satsa på en luftfuktare från Wilfa. I en luftfuktare produceras ånga som sedan absorberas av luften. Genom luften tillförs fukten till både hår och hud liksom till möbler och blommor – och undanröjer därmed de eventuella problem som kan uppstå.

Ångan som produceras har många hälsofördelar och ger ett ökat välbefinnande. Kroppen mår bäst i en 40-50 % luftfuktighet; möbler i lite högre (50-60 %). Med en hygrometer kan du enkelt mäta fuktigheten i ditt hem och göra justeringar utifrån detta.

Wilfa är en marknadsledande leverantör av luftfuktare. Deras luftfuktare använder ultrasonisk teknologi och har en modern, elegant design, vilket gör att de kan bli en del av inredningen istället för att gömmas undan.

Ultrasoniska luftfuktare har en metallskiva som med ultrasonisk frekvens vibrerar. Vibrationerna gör att vattenmolekylerna delar sig och skickar ut en dimma som enkelt absorberas som ånga i luften; en process som är både miljövänlig och tystgående.

När behövs en luftbefuktare?

Vi vet att för torr luft påverkar vår hälsa negativt. Vi får torra och sköra slemhinor, ögon och hud påverkas också negativt vid för torr luft. Hur många har till exempel inte upplevt vintertid att man behöver använda fuktande krämer för att huden blir torr vintertid? Med en luftfuktare på kontoret eller hemma mår vi helt enkelt bättre och vi på e-klok.se tycker att alla borde ha en luftfuktare. Det är en produkt som används alldeles för sällan och som gör konkret nytta i många sammanhang. En relativ fuktighetsnivå på 40-60 % rekommenderas inomhus.

Luftfuktare på kontoret

Om Ni skall köpa in en luftfuktare till kontoret eller arbetsplatsen är det viktigt att välja rätt modell och framför allt en som har tillräcklig kapacitet. Om du behöver diskutera Era behov på företaget eller arbetsplatsen kontakta vårt klimatteam här.

Luftfuktare hemma

Vi har samlat ett brett sortiment av olika typer av befuktare här på e-klok.se och vår chatt och kundtjänst finns till ditt förfogande om du har frågor. Börja gärna med att gå igenom vårt sortiment i kategorin luftfuktare och skulle du ha fler frågor finns vi här för dig. Vi är ett dedikerat team som jobbar för ett bättre inomhusklimat året runt.

Olika typer av luftbefuktare

Det finns flera olika typer av teknologier när det gäller att befukta luften, de vanligaste typerna är:

  • Ångbefuktare
  • Högtrycksbefuktare
  • Ultraljudsfuktare (även kallad ultrasonisk luftfuktare)

Ångbefuktare

En ångbefuktare fungerar på så sätt att vatten förs från vattentanken till en värmekammare där värmesystemet värmer upp vattnet så att det omvandlas till ånga. I värmekammaren finns ett utblåssystem som för ut ångan i rummet. Det finns också system som arbetar med kall ånga. Då passerar istället torr luft genom en fuktmatta där den fuktas och sprids ut i rummet med hjälp av en fläkt i maskinen.

Högtrycksbefuktare

En högtrycksbefuktare passar perfekt i lokaler som inte har någon central ventilationslösning. En högtrycksbefuktare har ett munstycke som sprutar ut fukt i lokalen. Ljudnivån är knappt hörbar och många av dessa luftfuktare klarar av att leverera ut flera kilo fukt i timmen.

Ultraljudsfuktare (även kallad ultrasonisk luftfuktare)

I en ultraljudsfuktare transporteras vattnet från vattentanken till en omvandlare där vattnet vibreras konstant med hjälp av ultraljud. Genom vibrationerna i vattnet omvandlas vattnet till vattenånga och med hjälp av en fläkt transporteras fukten ut i rummet.

Får jag ett bättre eller sämre inomhusklimat med en luftbefuktare?

För hög eller för låg luftfuktighet är inte bra. Du skall inte eftersträva en så torr luft som möjligt på din arbetsplats eller i ditt hem. Du skall ha rätt luftfuktighet, det är det bästa för din kropp, dina luftvägar och din hy. Den optimala luftfuktigheten för människor är 40-60 % relativ luftfuktighet. Med hjälp av våra luftrenare, avfuktare och luftfuktare kan du skapa ett riktigt bra inomhusklimat året runt.

Luftfuktare från Coway, Wilfa och HACE

På e-klok.se har vi valt ut ett antal luftfuktare som är bra för ditt inomhusklimat oavsett om du letar efter lösningar för ditt hem eller för din arbetsplats. Du hittar våra luftfuktare från Coway, Wilfa och HACE här ovan.

Luftrenare och luftfuktare från Coway 1010DH kan du välja mellan funktionerna enbart luftrening eller kombinerad luftrening och luftfuktning. 

Wilfa Sky och Wilfa Tåke är luftfuktare med hög luftfuktningskapacitet och kan producera både kall och varm ånga. Inbyggd hygrostat gör det enkelt att ställa in önskad nivå på luftfuktigheten med en indikator vid tom vattentank. Passar ytor upp till 125 m².

Wilfa Dis är en mindre luftfuktare som producerar kall ånga som enkelt absorberas i luften. Justera luftfuktighetsnivån. Med 3,3 l vattentank och en kapacitet på upp till 200 ml / h passar Dis perfekt till rum upp till 25 m².

Du kanske behöver en luftfuktare från Wilfa?

Med Wilfas luftfuktare kan du enkelt undanröja eventuella problem som kan uppstå. Har du torr luft hemma så avdunstar hudens naturliga fuktighet snabbare och torkar ut slemhinnorna.

Det kan ge irriterade ögon och ökad infektions- och förkylningsrisk. Det kan också förvärra befintliga astmasymptom.

Med Wilfas luftfuktare kan du enkelt undanröja eventuella problem som kan uppstå.

Coway luftfuktare och luftrenare

Coway APM-1010DH är en högeffektiv luftfuktare och luftrenare, en luftfuktare i snygg design. Dessutom har den låg driftskostnad och långa intervaller mellan filterbyten. En effektiv luftrenare skapar en hälsosam och ren luft inomhus. Luftrenaren binder pollen, damm och den tar dessutom bort lukter. Dessa funktioner gör att inomhusklimatet blir bättre för framför allt personer med allergier och astma och gör att de kan andas bättre.

Meny