Luftcirkulation

Hur vet du om du har bra eller dålig luftcirkulation hemma? Ett tecken kan vara när spegeln immar igen i badrummet eller när temperaturen är olika i lika rum eller o9lika på olika våningsplan. Om så är fallet kan det vara en bra idé att se över sin ventilation.

Visar alla 2 resultat

Betygsatt 0 av 5

Luftförflyttare Airmove 1.1

Utnyttja luftcirkulation och spar pengar.

2.790 kr

Delbetala 259.95 kr i 12 mån
Info
Betygsatt 0 av 5

Luftförflyttare Airmove 2.0

Airmove 2.0 är ett bra komplement till din värmepump eller braskamin.

2.990 kr

Delbetala 278.95 kr i 12 mån
Info

Dålig luftcirkulation

Dålig luftcirkulation kan resultera både i ojämn temperatur i huset, problem så som igenimmade fönsterrutor och speglar men också hälsoproblem så som huvudvärk, allergier samt mögel- och fuktskador.

Ett första steg kan vara att se över sin ventilation. Om ventilationens rör inte är rengjorda följer smuts och skadliga partiklar med luften in i huset. Ett tecken på att det är dags att göra rent rören är när det har samlats smuts kring ventilen till ventilationen i badrummet eller i köket. Smutsen försämrar också ventilationens effektivitet, med så mycket som upp till 30 procent.

En tumregel är att rengöra ventilationen vart femte år, enligt rekommendationer från Boverket, oftare om det är många i familjen eller om det finns husdjur.

Ojämn temperatur på olika våningsplan

Ett vanligt problem i våra hem är ojämn temperatur, både i olika rum men också mellan olika våningsplan. Ofta finns en värmepump eller kanske en kamin på nedre plan. Problemet som då uppstår är att luften cirkulerar inte tillräckligt bra, så den varma luften stannar på nedre plan och temperaturen upplevs kallare på övre plan. På sommaren är det samma med kyla. Här har Airmove tagit fram en smart lösning som ser till att luftcirkulationen mellan våningsplanen blir bättre, Airmove 2.2.

Det som sker med Airmove 2.2 är att den flyttar luft från övervåningen till nedervåningen, det i sin tur skapar ett undertryck som gör att luften flyttar sig uppåt. På så vis kan man sänka temperaturen och spara pengar bara genom att luftcirkulationen blir bättre genom hela huset.

Airmove 2.2 ger en jämnare temperatur inomhus samtidigt som den motverkar imma och kondens på speglar och fönster samt isbildning. Du får en bättre luftcirkulation som ger minskad uppvärmningskostnad året om!

Ojämn temperatur i olika rum

Ett annat vanligt problem är temperaturskillnader mellan olika rum på samma våningsplan. Även här är det luftcirkulationen som är för dålig. Airmove 1.1 är lösningen med samma princip som Airmove 2.2. Den monteras i väggen mellan två rum vilket ger ett bättre luftflöde och en jämnare temperatur.

Airmove 1.1 skapar en luftcirkulation mellan husets olika rum vilket leder till minskade temperaturskillnader hela året. Du kan spara så mycket som upp till 40 procent av energikostnaden.