träffar.

No hits.

Varukorg

0171-66 30 20

mån-tor 8-19, fre 8-18, sön 16-21

Woods avfuktare

Redan 1950 startade tillverkningen av det som skulle bli Wood's luftavfuktare. Med över 65 år i branschen och mer än 400.000 sålda avfuktare kan Woods det mesta om mögel- och fuktproblem. Woods avfuktare är en enkel, billig och mycket effektiv lösning för att få bort överflödig fukt och samtidigt ta bort dålig lukt. Med en fantastisk kvalitet är Wood's avfuktare kända för att ge hög effektivitet år efter år. Woods har avfuktare som täcker alla behov och användningsområden.

Läs mer

Om Woods avfuktare

Wood's är ett företag som ursprungligen kommer från den Kanadensiska staden Guelp i Ontario där Woods började med sin tillverkning av avfuktare redan 1950. Sedan starten har Woods hjälpt mer än 400.000 hushåll världen över att förebygga fukt- och mögelskador. Sedan starten har fokus för Woods legat på kvalitet och pålitlighet och vi på e-klok.se kan bara instämma, Wood's avfuktare håller riktigt hög kvalitet.

Lägre luftfuktighet inomhus med Woods avfuktare

Om du inte åtgärdar en för hög luftfuktighet till exempel i källare, på vinden, i krypgrunden eller i andra rum med för hög luftfuktighet kan det bli allvarliga fuktskador. Fuktskador är dåligt både för huset ditt och för hälsan. Med Wood's breda avfuktarprogram kan du lösa alla olika typer av avfuktningsproblem som du kan stå inför:

Wood's avfuktare för krypgrund

Woods har ett antal avfuktare som är extra lämpliga för avfuktning i krypgrund eller torpargrund. Generellt sett brukar man säga att om din krypgrund kan bli kallare än +5 grader Celcius vintertid rekommenderas alltid en sorptionsavfuktare. I en krypgrund är det extra viktigt med hög luftgenomströmning. Med hög luftgenomströmning uppnås avfuktning av hela krypgrunden. Om avfuktaren har hög luftgenomströmning kommer krypgrunden att torka både effektivt och snabbt medan risken att mögel uppstår elimineras, och det i hela krypgrunden. Om utrymmet håller en relativ luftfuktighet på mellan 50 till 60 procent kommer mögel, fukt och annat som kan skada huset att hållas på ett tryggt avstånd.

På e-klok.se finns ett antal avfuktare som är lämpliga för krypgrund.

Woods avfuktare för källare

Till skillnad mot krypgrund kan förutsättningarna variera något mer i en källare. I källarutrymmen kan fukt lätt uppstå när varm luft från övre våningen möter kall luft i källaren. Fukt kan även ta sig in genom väggarna från marken som finns runt huset. Speciellt på sommaren och under den tidiga delen av hösten kan fuktighetsnivåerna i källaren bli höga. Om luftfuktigheten blir för hög kan huset skadas vilket kan leda till kostsamma saneringsarbeten och reparationer. Komforten i huset kan också påverkas eftersom kvalster, mögel och spindlar mår bra i källare med hög luftfuktighet. En avfuktare i källaren kommer snabbt och effektivt att sänka luftfuktigheten i källaren, och dessutom energisnålt. Detta gör att risken för fukt- och mögelskador försvinner. Om en relativa luftfuktigheten på runt 50 procent kan hållas kan du vara säker på att en hälsosam och trivsam miljö skapas för både människor och hus.

Vissa källare kan bli kallare än + 5 grader Celcius vintertid medan andra källare inte riktigt blir så kalla. Känner du att det finns en risk att temperaturen går ner under 5 grader Celcius föreslår vi att du väljer en sorptionsavfuktare, annars kan du också välja en kompressordriven avfuktare.

Wood's avfuktare för torkrum och tvättstugor

Har du mycket tvätt, blöta kläder och träningskläder som du hänger inomhus varje gång du tvättat? Detta genererar mycket extra fukt i ditt hus samtidigt som det tar väldigt lång tid för tvätt att lufttorka inomhus då luften står väldigt still. Med en avfuktare från Woods kan du torka tvätten betydligt snabbare eftersom en avfuktare "suger" fukten ur tvätten. En hel del avfuktare blåser också varm luft vilket gör att du får en ökad temperatur i rummet samt ökad luftcirkulation. Båda bidrar till att torka tvätten snabbare.

Woods avfuktare för badrum

Dusch- och badrum är de rum som är mest drabbade av fukt i hemmet. Med Woods luftavfuktare kommer överflödig fukt snabbt att försvinna, vilket kommer göra att handdukar torkar snabbare och hålls fräscha, och dessutom förebyggs fuktskador i badrummet. Woods har flertalet tystgående, kompakta och smidiga luftavfuktare som ryms till och med i det minsta badrummet.

 

Wood's avfuktare - Woods avfuktare

Meny