träffar.

No hits.

Varukorg

0171-66 30 20

mån-tor 8-19, fre 8-18, sön 16-21

Wilfa avfuktare

Wilfa har funnits i hem sedan 1948. Wilfa är ett norskt företag som producerar avfuktare, luftfuktare och luftrenare anpassade för den nordiska marknaden, både vad gäller design, funktion och sin goda användarvänlighet.

Läs mer

Om luftavfuktare från Wilfa

AS Wilfa är ett norskt företag som etablerades 1948 och till att börja med producerade dammsugare. Produktsortimentet utvecklades snabbt med olika elektriska produkter. Wilfa har lång erfarenhet av utveckling av produkter anpassade för Norge och den nordiska marknaden.

AS Wilfa och dotterbolag är 100 % norskägda och vår fokus är inriktad på nordiska krav beträffande design, användarvänlighet och säkerhet. Vi utvecklar och marknadsför Wilfa som vår egna märkesvaror, samt internationella varumärke som Laura Star.

Idag har Wilfa dotterbolag i Sverige, Danmark, Finland, Estland och Hong Kong och är en av den största nordiska gruppen inom vårt produktområde. Wilfakoncernen omsatte 280 miljoner kronor 2008.

Säkerhet och trygghet är självklart det viktigaste för oss och vi har ett nära samarbete med NEMKO (Norges Elektriska Materialkontroll) så att inga produkter lanseras på marknaden innan NEMKO har värderat produkterna. Med detta går vi längre än myndigheternas krav.

Wilfa Tørr 0° - DES-09W

Denna avfuktare från Wilfa reducerar luftfuktigheten i ditt hem, passar perfekt att ställa i källare eller fuktiga utrymmen. Den har även en speciellt program för torra kläder. Hängtorkade kläder torkar snabbare med detta programmet som passar mindre lägenheter. Passar ytor upp till 80 m2.

Wilfa Tørr Pumpe - DH-60P

Denna avfuktare från Wilfa reducerar luftfuktigheten i ditt hem, passar perfekt att ställa i större utrymmen såsom källare eller tvättstuga. Hygrostat för att ställa in fuktigheten på önskad nivå och spara ström med inställningar mellan 40% -70%. Wilfa DH-60P har hög kapacitet på 60 liter per dygn. Passar ytor upp till 180 m2.

Relativ luftfuktighet

Den relativa luftfuktigheten (RF) i rumsluften styrs av temperaturskillnaden mellan ute- och inneluften. RF inomhus varierar kraftigt under året med låga värden på vintern och höga på sommaren. Fukt tillförs även från människors andning, svettning samt från matlagning och tvättning. Rekommenderad luftfuktighet är 30–70 procent relativ luftfuktighet.

Fuktig luft

Alltför hög luftfuktighet kan orsaka fuktproblem och ökad risk för kvalster. Hög luftfuktighet kan bli ett problem när RF är över 70 procent. Människans förmåga att objektivt ta ställning till luftens fuktighet är dåligt utvecklad. En sänkning eller höjning av temperaturen med någon grad tycks medföra att människan upplever att luftfuktigheten har ökat eller minskat mer än vad som faktiskt är fallet.

Meny