STÄNG

Denna webbplats använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser. Läs mer

Trygg e-handelCO2 neutral website

Fri support

telefon - mail - chat

Varukorg

träffar.

No hits.

Mitsubishi Electric avfuktare

Mitsubishi Electric, en av världens främsta tillverkare av luftavfuktare, tillverkar avfuktare med den senaste tekniken och som är bland de bästa på svensk marknad. De satsar mycket på att ta fram driftsäkra, energisnåla och lättanvända produkter.

Läs mer

Om luftavfuktare från Mitsubishi Electric

Mitsubishi är japanska och betyder tre diamanter, det är just dessa tre diamanter du ser i logotypen.

Relativ luftfuktighet

Den relativa luftfuktigheten (RF) i rumsluften styrs av temperaturskillnaden mellan utomhus- och inomhusluften. RF inomhus varierar kraftigt under året med låga värden på vintern och höga på sommaren. Fukt tillförs även från människors andning, svettning samt från matlagning och tvättning. Rekommenderad luftfuktighet är 30–70 procent relativ luftfuktighet.

Fuktig luft

Alltför hög luftfuktighet kan orsaka fuktproblem och ökad risk för kvalster. Hög luftfuktighet kan bli ett problem när RF är över 70 procent. Människans förmåga att objektivt ta ställning till luftens fuktighet är dåligt utvecklad. En sänkning eller höjning av temperaturen med någon grad tycks medföra att människan upplever att luftfuktigheten har ökat eller minskat mer än vad som faktiskt är fallet.

Meny