träffar.

No hits.

Varukorg

0171-66 30 20

mån-tor 8-19, fre 8-18, sön 16-21

Airwatergreen avfuktare

Airwatergreen är ett svenskt företag som använder en svenskt patenterad metod för varmkondensering. Dom utvecklar, tillverkar och sedan säljer produkter som har kapacitet för effektiv avfuktning under alla potentiella klimatförhållanden. 

Läs mer

 

Om Airwatergreen

En hälsosam arbetsmiljö, säkra byggnader, varor och utrustning är tillsammans med kvalitet och hållbarhet grundpelarna i Airwatergreens verksamhet. Det som är så unikt med Airwatergreens avfuktare är att dom har en drastiskt minskad energiförbrukning jämfört med deras konkurrenter, och att Airwatergreen kan avfukta kall luft precis lika effektivt som dom kan avfukta varm luft. Airwatergreen har vunnit 10 innovationspriser och har jobbat med riktigt stora kunder så som Försvarsmakten, Svenska Kyrkan och Fortum.

Airwatergreens avfuktningsprincip

Airwatergreen avfuktar enligt principen om varmkondensering. En kompressoravfuktare, som är den mest förekommande, är av principen kallkondenserande. En kallkondenserande avfuktare är ofta överlägsen i kapacitet att ta ut vatten vid högre temperaturer (från +16 grader och varmare) än Airwatergreens varmkondenserande lösning. 

Det som skiljer är att med Airwatergreen får man samma effekt oavsett temperatur samt att när du kommer under 10 grader och kallare så avfuktar Airwatergreen ut lika mycket vatten till samma låga kostnad. 
Har du ett varmt rum får du bättre kapacitet med en kallkondenserande maskin. 

Vad gäller sorptionsavfuktarna så skapas ofta ett undertryck som medföra att den suger in mer fukt. Airwatergreens varmkondenserande avfuktare drar ca hälften av energin jämfört med en sorptionsavfuktare i motsvarande storlek. 

När passar en Airwatergreen FLEX bättre än en sorptionsavfuktare? 

Den passar där du har lägre temperaturer och att du inte vill ha något undertryck för att dra in mer fuktig luft samt om du inte vill dra några rör eller göra några håltagningar i vägg.  Det intressanta är inte hur mycket vatten som avfuktas/dygn utan vilken relativ fuktnivå du vill ha till lägsta energipris.

 

Meny