Produkter > > Meaco DD8L Zambezi

Meaco DD8L Zambezi

Har du frågor?

Ring oss:
0171-66 30 20
Mejla oss:
info@e-klok.se
Mer info:
Vanliga frågor

Information

DD8LZ är en luftavfuktare med sorptionsteknik. De flesta avfuktare är konstruerade med kompressorteknik, viket fungerar ganska bra i temperaturer från ca 15 grader och varmare. I lägre temperaturer blir kompressoravfuktare oerhört ineffektiva, drar mycket energi och risken för att aggregatet bildar is leder ofta till att den stänger av sig, trots att fuktigheten är hög. En sorptionsavfuktare har den stora fördelen att behålla samma höga kapacitet ända ner till nollgradigt. Det betyder att den passar bra i båtar, husvagnar, husbilar, garage, förråd, vind och krypgrunder. Sorptionstekniken gör också att avfuktaren har en låg ljudnivå, vilket gör att den även passar bra i bostäder, tvättstugor, torkrum, dusch- och badrum.
DD8LZ har energibesparande program för tvätt – Laundry +.
Laundry + är ett dedikerat program som är särskilt utvecklat av Meaco för att ge den bästa effekten i tvättutrymmen och torkrum. En av de vanligaste orsakerna till kondens-, fukt- och mögelproblem är att du torkar kläder inomhus. Fukten i kläderna avdunstar och kondenseras av på alla kalla ytor, där mögel och fuktskador uppstår.
Alla avfuktare kan användas för att torka kläder, men vissa gör bättre och billigare än andra. Fråga din mamma om hur man bäst torkar kläder och hon ger svaret att du ska hänga dem utomhus på en varm sommardag med lite vind. Meaco försöker efterlikna dessa förhållanden. DD8LZ har en extra kraftfull fläkt för att skapa ett kraftfullt luftflöde. Detta gör att luften kan extrahera fukt snabbare. Dessutom har den ett smart spjäll som styr luftflödet, inte bara uppåt utan även mot sidan. Medan andra avfuktare bara slår av när fukten är borta känner DD8LZ av fukten i rummet under hela torktiden för att anpassa fläkthastighet och spjäll. Med ett smart sensorsystem i DD8LZ kan du torka dina kläder så snabbt som möjligt i kombination med att använda så lite ström som möjligt.
Om du jämför med en torktumlare, kommer DD8LZ att ge dig lika bra resultat, men med betydligt lägre strömförbrukning.
DD8LZ kan slås på och av när du vill.
Många avfuktare har en timer där det stängs av efter en viss tid. DD8LZ har en timer som gör mycket mer än detta. DD8LZ har en inbyggd klocka och du kan ha avfuktaren avstängd vid en viss tid, men du kan också slå på den vid en viss tid. Du kan programmera avfuktaren att köra endast vid vissa tider på dagen. Detta kan vara praktiskt i många olika situationer. Kanske vill du att avfuktaren stängs av när du ska sova, men du vill att den ska börja när du har somnat. Kanske har du för små säkringar och kan inte använda fler apparater på samma eluttag samtidigt. Då kan du få DD8LZ att börja när tvättmaskinen är klar. Har du solenergi på ditt hustak, kan du köra din DD8LZ då elen är gratis. DD8LZ är världens första avfuktare i sin klass som erbjuder sådana funktioner i en timer.

Meaco Control 20+:
DD8LZ tar kontrollen om du gör ett misstag. Ofta sätter man avfuktaren på den lägsta effekten för att spara ström. I många fall finns en sådan avfuktare i en båt, i en stuga, i en husbil eller i ett garage. Det här är platser där du inte är varje dag och då kopplar du troligen en slang till avfuktaren så vattnet kan rinna ut genom en golvbrunn eller annat utlopp.
Men vad händer om fukten ökar, eller temperaturen varierar kraftigt? Kondens uppstår och fuktighetsgraden ökar. Du har då satt din avfuktare på låg effekt, som inte kan hantera aktuell fuktighetsnivå. Om DD8LZ känner av dessa förändringar tar avfuktaren automatiskt över kontrollen. Meaco Control 20+ fungerar så att om fukten når 20 % RH över den inställning du har valt så är det uppenbart något fel. Då drar DD8LZ igång full effekt både på fläkten och i torkningen tills situationen är under kontroll. När nivåerna är normala igen, återgår maskinen till normal användning.

En annan bra funktion som är att avfuktaren automatiskt startar till samma funktionsläge när strömmen återvänder efter ett strömavbrott. Detta är särskilt viktigt då du inte har daglig översikt över avfuktaren, t.ex. i båt, camping, stuga, garage eller förråd.
DD8LZ har digital display:
DD8LZ har en display där du alltid kan se temperatur och fuktighet i rummet där avfuktaren står. Här kan du också välja vilken fuktighetsnivå du vill att avfuktaren ska ligga på. Du kan styra timern, luftflödet samt en mängd andra funktioner.
DD8LZ har den unika Meaco Control Logic funktionen:
Med Meaco Control Logic kan du torka luften utan att använda mer energi än nödvändigt. Luftfuktaren övervakar ständigt luftfuktigheten mot den fuktnivå du valt. När nivån är uppnådd stängs maskinen helt av. Det innebär att både torkningsprocessen och fläkten stannar, vilket sparar ström men även att livslängden ökar då antalet driftstimmar hålls på en minimal nivå.
Barnsäkerhet:
Du kan aktivera ett barnskydd för att säkerställa att barn inte ändrar inställningarna på avfuktaren

Till sist: Meaco DD8LZ har testats i många facktidningar och andra publikationer. DD8LZ har fått recensioner som Bäst i test, Bästa köp, Bra resultat, Bästa avfuktare. Meaco är ett brittiskt varumärke som arbetar med ett smalt produktsortiment, men med fokus på detaljer och hög prestanda. När du köper en Meaco vet du att du får en bra produkt, vilket bekräftas via de många positiva testresultaten. Meaco DD8LZ är bäst i test!

Teknisk info

ModellMeaco DD8L
Kapacitet8 L/Dygn
Fläktlägen3 st
Luftflöde85/105/150 m3/h
Strömförbrukning45/350/660 W
Höjd54,8 cm
Bredd35,8 cm
Djup20,0 cm
Vikt7,8 kg
Vattentank3 liter
Arbetstemperatur0°C-37°C
Ljudnivå 41/45/50 db(A)
Garanti2 år

Länk till leverantör Bedre Inneklima

Energiklass

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Meaco DD8L Zambezi”

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Våra kunder älskar oss!

logotypes-grayscale