Vi använder cookies på e-klok.se för att göra din upplevelse bättre på vår hemsida. Ge oss tillåtelse att använda cookies genom att välja Jag samtycker eller om du önskar mer information välj alternativet Jag vill ha mer informationTrygg e-handelCO2 neutral website

Varukorg

träffar.

No hits.

Kondensavfuktare

Är du i behov av en avfuktare? En kondensavfuktare fungerar till exempel i en uppvärmd källare, tvättstuga eller uppvärmt garage. Kondensavfuktare fungerar bäst i mindre utrymmen där temperaturen är relativt hög. Detta beror på att dessa avfuktare har svårt att avfukta i utrymmen där temperaturen är lägre än 5 grader.

Kondensavfuktare drar in den varma och fuktiga luften in i avfuktaren där den kyls ned och vattnet kondenseras och förvaras i en behållare som man får tömma med jämna mellanrum. Kondensavfuktare fungerar bäst i mindre utrymmen där temperaturen är relativt hög. Detta beror på att dessa avfuktare har svårt att avfukta i utrymmen där temperaturen är lägre än 5 grader.

En kondensavfuktare fungerar i en uppvärmd källare, tvättstuga eller uppvärmt garage. Avfuktningstekniken relativt energieffektiv så länge utrymmet är uppvärmt. Det underhåll som avfuktaren behöver är att rengöra och byta filter regelbundet samt att tömma vattenbehållaren.

Ett tips är att ansluta avrinningsslangen till avloppet, så slipper du tömma behållaren på kondensvattnet.

En kondensavfuktare är inte lämplig att ha i ouppvärmda utrymmen som krypgrunder och kallvindar då arbetstemperaturen är 5°C - 35°C

  • Var noggrann med att välja en avfuktare som passar ändamålet
  • Kondensavfuktare är för inomhusbruk
  • Tänk alltid på att avfuktare inte tar bort orsaken till mögel utan endast hjälper till att bli av med nuvarande mögel

Meny