Produkter > > Arctus Arida Pro S25 avfuktare

Arctus Arida Pro S25 avfuktare

Har du frågor?

Ring oss:
0171-66 30 20
Mejla oss:
info@e-klok.se
Mer info:
Vanliga frågor

Information

Detta är en robust och smidig avfuktare – av typen sorptionsavfuktare – i rostfritt stål för användning i krävande miljöer.

Arctus Nordic Pro S25 fungerar i alla temperaturer, även vid frost, och kan avfukta upp till 25 liter vatten/dygn. Då detta är en sorptionsavfuktare är effekten överlägsen mera vanligen förekommande kompressoravfuktare som tappar effekt vid temperaturer under 17-18 grader.

Arctus Nordic Pro S25 avfuktar effektivt vid alla temperaturer och den här modellen samlar inte vatten i en vattentank, utan den fuktiga luften måste ledas ut ur lokalen. Fukten blåses ut ur byggnaden via en slang och den torra luften återförs samtidigt till byggnaden. Fördelen med denna teknik är att den passar bra i miljöer där det saknas avlopp eller där avfuktaren inte har ständig tillsyn.

Typiska tillämpningar är:

  • Vattenskador
  • Förråd
  • Nyproduktion av bostäder/lokaler
  • Vind och krypgrund
  • Kommersiella lokaler
  • Livsmedelsindustrin
  • Garage och lager
  • Källare
  • Tvättrum och torkrum

Det är lätt att placera Arctus Nordic Pro S25 då den är kompakt och behöver inte monteras i rummet som ska torkas. Avfuktaren kan stå i ett annat rum och suga luft från den plats som ska torkas, via luftslangar. Avfuktarens teknik gör att det blir ett ekonomiskt och energieffektivt sätt att torka, särskilt vid låga temperaturer.

Vad bör man tänka på vid köp av Arctus Nordic Pro S25?

Maskinen kräver en viss montering, eftersom det behövs en slang för att leda ut den fuktiga luften.

Arctus Nordic Pro S25 är den mest ekonomiska lösningen vid låga temperaturer, men är temperaturen konstant över 20 grader, får man bättre driftsekonomi med en kompressoravfuktare.

Vilket underhåll kräver Arctus Nordic Pro S25?

Det är mycket viktigt att hålla luftfiltret rent. Detta är både för att skydda maskinen från damm och föroreningar, men också för att ge avfuktaren tillräckligt med luft så att den kan avfukta luften effektivt. Ett rent filter innebär att Arctus Nordic Pro S25 får längre livslängd, högre effekt och lägre driftskostnader/strömförbrukning. Luftfiltret rengörs enkelt med en dammsugare.

Hur fungerar en sorptionsavfuktare?

Mycket enkelt förklarat består den av en låda med en fläkt, en värmare och en långsamt roterande torkrotor. Denna rotor är en skiva med många små hål som i en sektor absorberar fukt när fläkten blåser den fuktiga luften genom rotorn. I en annan sektor blåser avfuktaren het luft genom rotorn, och fukten frigörs. Den torkade luften blåses tillbaka in i byggnaden medan den fuktiga luften leds ut ur maskinen via en slang ut ur byggnaden. Processen kallas en sorption/adsorptionsprocess. Vissa kallar även sådana maskiner för rotorfuktare. Fördelarna är alltså att den är supereffektiv vid temperaturer under 17-18 grader, samt att man inte behöver tänka på att tömma vattentanken.

Teknisk info

ModellArida Pro S25
Maximalt luftflöde380 m3/h
Kapacitetvid 32℃ och 90%RH34 L / dygn
Kapacitetvid 27℃ och 60%RH25 L / dygn
DimensionerBxHxD445x352x345 mm
Ström230V/50Hz, 1-fas
Strömförbrukningvid 27 grader, 60% RH900 W
Vikt17,5 kg netto, 18,5 kg brutto
Slangdimensioninkommande luft127 mm (kan användas utan slang)
Slangdimensionutgående luft127 mm (kan användas utan slang)
Slangdimensionutgående fuktig luft80 mm (måste användas för att leda ut fukten)
HygrostatExtern kan anslutas
FilterJa

Energiklass

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Arctus Arida Pro S25 avfuktare”

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Våra kunder älskar oss!

logotypes-grayscale