Produkter > > Airwatergreen Flex Smart avfuktare

Airwatergreen Flex Smart avfuktare

Har du frågor?

Ring oss:
0171-66 30 20
Mejla oss:
info@e-klok.se
Mer info:
Vanliga frågor

Information

Flex Smart

Airwatergreen Flex Smart är konstruerad för tuffa och kritiska miljöer och den installeras ofta i lokaler och utrymmen med kulturhistoriska värden.  Många av våra äldsta kulturhistoriska byggnader kan vara upp flera hundra år gamla och det är en svår utmaning att bevara dessa på ett säkert sätt, utan att de tar skada av väder och vind. På senare år har många av dessa gamla byggnader installerats med modern uppvärmning och även tilläggsisolerats för att få en bekväm inomhusmiljö. Tyvärr kan dessa förändringar helt omkullkasta byggnadens ursprungliga tanke vad gäller ventilation (ofta självdrag).

Airwatergreens utvecklingsteam har stor erfarenhet av hur dessa kulturbyggnader ser ut idag och vilka åtgärder som behövs för att säkerställa att de inte möglar och ruttnar. Med en effektiv avfuktning undviks mikroklimat och risken för skadligt mögel och svamp. Resultatet av rätt inomhusklimat samt fukt i krypgrunder och på vindsutrymmen blir att våra gamla byggnader bevaras för kommande generationer.

Airwatergreen Flex Smart är en effektiv kondensavfuktare som bygger på en patenterad och mycket avancerad varmkondensationsteknik, utvecklad i Sverige. Tekniken leder till att den kan avfukta i miljöer som är mer eller mindre ”omöjliga” att hantera med traditionella luftavfuktare. Airwatergreen Flex Smart är lika effektiv kalla som i varma miljöer och den möjliggör en kostnadseffektiv sänkning av temperaturen utan att riskera att fuktighetsnivån stiger. Tekniken är inte bara miljövänlig utan den spar pengar och energi!

Airwatergreen Flex Smart är lätt att installera och du behöver endast ett 230V jordat eluttag och ett sätt att ta hand om det kondenserade vattnet. Det kan göras via avrinning ned i avlopp eller i ett uppsamlingskärl. Ventilationsrör behövs inte.

Airwatergreen Flex Smart konfigureras och ställs in för att nå en viss nivå av relativ fuktighet (RH). Du kan även välja att enheten ska styras av en speciell daggpunktssensor eller den kan även följa index för att undvika farlig mögelbildning (LIM). Med dessa alternativ optimeras energianvändningen på ett bra sätt genom att Airwatergreen Flex Smart kan rikta in sig på de värden som är kritiska. Om de förinställda nivåerna nås stänger luftavfuktaren av sig men är ändå i ständig beredskap och känner av fukt- och temperaturnivåerna. Det riktigt smarta med en s.k. daggpunktsstyrning är att man undviker korrosion på kalla rör, som kan bli mycket kostsamt!

Funktionen Temp Guard ingår i Airwatergreen Flex Smart, men även för serien Cloud och Integrate. Temp Guard är en speciell funktion för att hålla det avfuktade utrymmet fritt från frost. Den frostfria miljön fås genom att avfuktaren även fungerar som ett värmeelement om en viss förinställd temperatur uppnås. Är Temp Guard aktiverat skapar Airwatergreen Flex Basic det optimala klimatet till absolut lägst kostnad. Med Airwatergreen Flex Smart kan luftflödet justeras och enheten har även kontroll mot mögelindexkurva.

Manual https://airwatergreen.com/wp-content/uploads/2019/05/Manual-FLEXs_c_i_2_3_rev8-SV.pdf
Produktblad https://airwatergreen.com/wp-content/uploads/2019/05/Produktblad-FLEX-1.pdf
Snabbinstallationsguide https://airwatergreen.com/wp-content/uploads/2019/05/Quick-Install-FLEX-.pdf

Teknisk info

ModellAirwatergreen Flex Smart
Arbetsområde(°C)-20 °C till +50 °C
Arbetsområde relativ fuktighet(RH)10% till 100%
Anslutning230V 1-50Hz 10A
Medeleffekt400W
Peakeffekt2kW
KapslingIP63
Viktkg20
LjudnivådB65dB
Filter standardG4

Energiklass

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Airwatergreen Flex Smart avfuktare”

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Våra kunder älskar oss!

logotypes-grayscale