träffar.

No hits.

Varukorg

0171-66 30 20

mån-tor 8-19, fre 8-18, sön 16-21

Mitsubishi värmepump luft/vatten

Mitsubishi Electric erbjuder luft/vattenvärmepumpar som riktar sig till privatpersoner, som en smart energibesparande lösning för uppvärmning eller kylning.

Köp luft/vattenvärmepump från Mitsubishi Electric och få pluspaket | e-klok.se

Garanti Mitsubishi Electric

Garanti Mitsubishi Electric på e-klok.seFem års garanti för privatkund gäller luft vatten värmepump som är såld och installerad av auktoriserade återförsäljare till Mitsubishi Electric Sverige. Installationen är utförd av certifierad kylinstallatör och monterade under föreskrivna förhållanden. På luft/vatten krävs att service utförs av auktoriserad återförsäljare inom 3 år (mellan 2 år och 10 månader till 3 år och 3 månader från köpdatumet). Garantibeviset följer med vid leverans av din värmepump. Fyll i denna tillsammans med din installatör vid installationen. Länk för att registrera garanti på Mitsubishi Electric! 

Auktoriserade Mitsubishi Electric återförsäljare!

Vi på e-klok.se är godkänd Mitsubishi Electric-partner som ger 5 års svensk garanti från Mitsubishi Electric Sverige. Det ger en extra trygghet för dig som kund. Länk till deras återförsäljare

 

Komplett lösning för ditt vattenburna värmesystem

Få en komplett energibesparande lösning för uppvärmning med en värmepump för både luft och vatten i ditt hem. Luft-vattenvärmepumpar ger en hög energibesparing, den utnyttjar energi från luften utomhus. Här finns möjlighet att spara pengar och samtidigt bidra till en bättre miljö.

Mitsubishi värmepump luft/vatten

En luft-vattenvärmepump hämtar värme från uteluften och överför den till ett vattenburet värmesystem, order är en sammansättning från de två klassiska elementen luft vatten och värmekällan värmepump. Det finns olika typer av modeller som passar för olika behov. Det finns kompletta lösningar med kombitank som både värmer vattnet till kranar och duschar, alltså tappvarmvattnet, samt värmen som behövs till ditt vattenburna värmesystem. Om du redan har en varmvattenberedare och endast vill installera luft-vattenvärmepump för uppvärmningen, finns från Mitsubishi Electric en så kallade Hydrobox. Det ger en större frihet eftersom varmvattenberedaren har en egen tankvolym.

En luft-vattenvärmepump kan under goda förhållanden mer än halvera elanvändningen som behövs för värme och varmvatten.

Hur stor besparingen bli beror på ett antal olika faktorer. Det första som du bör ta hänsyn till är din nuvarande energiförbrukning och ditt nuvarande värmesystem. Det andra är hur väl huset är isolerat, det innefattar både väggar, tak och kvalitet på fönster. En viktig faktor är vart i landet du bor, de olika modellerna klarar mellan -15°C till -28°C.

Innerdelen Ecodan

Här får du en effektiv helhetslösning för hela din uppvärmning av luft och vatten. Ecodan Next Generation luft/vattenvärmepump finns i en rad olika storlekar och utföranden vilket innebär att du kan välja det som passar bäst för just din bostad. Innerdelen är endast 1,6 meter. Trots det har den utrustats med en varmvattenberedare som kan rymma hela 200 liter vatten. Eftersom att Ecodan Next Generation inte är så stor blir installationen enkel i alla typer av byggnader.

Mitsubishis värmepumpar producerar ingen onödig kyla eller värme. Tack vare den senaste invertertekniken kan kompressorn arbeta kontinuerligt, men hastigheten varierar ändå beroende på vilket behov av kyla eller värme som du har. Detta leder till ökad besparing, minskat slitage samt lägre ljudnivå.

Ecodan-serierna har utrustats med en patenterad teknik som kommer från Mitsubishi Electric, den unika Zubadan-tekniken. Den ger en snabbare och kraftigare uppvärmning, vilket är ett krav för stora hus eller hus i kallare miljöer. Zubadan-tekniken gör det möjligt med en garanterad värmeeffekt ända ned till -28 grader Celsius.

Mitsubishi Electrics egna utvecklade Ecodan-system ger användaren en ännu högre komfort, tack vare till exempel Auto Adaption som ger snabbare uppvärmning än de tidigare Ecodan-pumparna. Tack vare funktionen energiövervakning direkt på din skärm kommer du lätt att kunna se exakt hur mycket du energi du gör av med för uppvärmning av ditt hus. På så vis kan du enkelt ha kontroll på din ekonomi.

Denna effektiva, tysta och miljövänliga värmepump ger dig ett behagligt inomhusklimat i ditt hem. Ecodan-tekniken, som är helt unik, ger maximal värme men med så litet energitillskott som möjligt. Den nya Ecodan ger en garanterad värmeeffekt ända ned till minus 28 grader Celsius. Det kompletta luft/vattensystemet är helt och hållet utvecklat hos Mitsubishi Electrics egna forskningscenter i Japan och det garanterar absolut högsta kvalitet.

Innerdelen Hydrobox

Här finns möjlighet att använd ditt befintliga varmvattensystemet eller dimensionera en vattentank efter ert behov, och få en smart luft-vattenvärmepump för hög energibesparing av ditt vattenburna värmesystem.

Detta kompletta system är helt och hållet utvecklat på Mitsubishi Electrics anläggningar i Japan och det gör att högsta kvalitet kan garanteras.

Ecodan Next Generation Hydrobox har utrustats med en steglös inverterteknologi. Den här helt nya styrtekniken ger stora energibesparingar för dig som husägare då Ecodan Next Generation kräver mindre energi än de flesta andra uppvärmningssystem.

Fördelar med luft-vattenvärmepumpar

  • Värmesystem till huset
  • Tappvarmvatten
  • Effektivitet och hög besparing både för miljön och plånboken

Inför ditt val av luft-vattenvärmepump

En luft / vatten - värmepump ger värme till varmvatten och radiatorer. Luftvattenvärmepump passar som utbyte mot andra mindre gynnsamma värmesystem som exempelvis olja, el eller ved men även som ett första val till nybyggen! För att veta vilken kapacitet som behövs fundera på dessa frågor innan du investerar i en luft/vattenvärmepump. 

Passar luft/vatten mig och mina krav? Vilka förutsättningar och möjligheter finns?

  • Vilket är ditt befintliga värmesystem
  • Isolering
  • Huset storlek, välj rätt storlek på värmepumpen
  • Vart i landet du bor
  • Vad du vill värma radiatorer, golvvärme och tappvarmvatten
  • Hur många personer finns i hushållet

Köp alltid värmepumpen med installation!

Test av luft-vattenvärmepumpar

För en trygg försörjning av luft-vattenvärmepumpar måste modellen vara anpassad för vårt nordiska klimat. Vi säljer luft-vattenvärmepumpar från ett av de ledande varumärkena på marknaden, Mitsubishi Electric! Varumärke som levererar säkra, enkla att hantera och även vars produkter är starkas enligt Energimyndigheten.

Mitsubishi Electric har gjort det till en vana att testa alla sina värmepumpar. Detta för både kundens skull men också för deras egen. Mitsubishi vill självklart att deras värmepumpar ska vara lönsamma under en längre tid och vara ett så optimalt val som möjligt för kunden.

I testet som gjorts syns att stora besparingar kan göras för den som sätter in en luft/vattenvärmepump från just Mitsubishi Electric. Det som skiljer från flera andra värmepumpar är själva kompressorn hos Ecodan som är varvtalsstyrd. Det bidrar till den ytterst goda energieffektiviteten.

Mitsubishi Ecodan är en av de absolut starkaste och bästa på marknaden enligt Energimyndigheten!

Läs hela testresultatet för Ecodan här

Installation och ROT-avdrag

Du bör alltid beställa installation tillsammans med din luft/vattenvärmepump, och kom ihåg att du kan utnyttja ROT-avdraget, som innebär att 30 procent av installationskostnaden får dras av. Avdraget görs direkt på fakturan från oss, vilket betyder att du själv inte behöver ligga ute med de extra pengarna.

Så som om det inte vore nog med en sänkning av dina uppvärmningskostnader med upp till 80 procent vid installation av en luft/vattenvärmepump. Du får också 30 procents rabatt på hela arbetskostnaden för installationen som ger dig ytterligare besparing.

Vid installation av luft/vattenvärmepumpar räknas arbetskostnaden ut med hjälp av en schablon som tagits fram av Skatteverket tillsammans med Svenska Värmepumpsföreningen.

Hur stor besparingen blir exakt vid en installation skiljer sig såklart mellan olika fall, med tanke på att förutsättningarna varierar mycket. Om du vill ha en mer exakt offert, kontakta oss för att boka in ett hembesök.

Så fungerar ROT-avdrag vid installation

ROT-avdraget är alltid kopplat till en individ och aldrig till en fastighet. Det innebär att de som står som delägare på ett småhus kan få en skattereduktion som ligger på upp till och med 50 000 kronor per år. Om ni är ett par och äger ert hus tillsammans, kan ni med andra ord få en total skattereduktion på upp till 100 000 kronor per år.

Meny