Vi använder cookies på e-klok.se för att göra din upplevelse bättre på vår hemsida. Ge oss tillåtelse att använda cookies genom att välja Jag samtycker eller om du önskar mer information välj alternativet Jag vill ha mer informationTrygg e-handelCO2 neutral website

Varukorg

träffar.

No hits.

Mitsubishi Electric luft/vattenvärmepumpar

Mitsubishi Electric erbjuder luft/vattenvärmepumpar som riktar sig till privatpersoner, som en smart energibesparande lösning för uppvärmning eller kylning.

Komplett lösning för ditt vattenburna värmesystem

Få en komplett energibesparande lösning för uppvärmning med en värmepump för både luft och vatten i ditt hem. Luft-vattenvärmepumpar ger en hög energibesparing, den utnyttjar energi från luften utomhus. Här finns möjlighet att spara pengar och samtidigt bidra till en bättre miljö.

luft vatten värmepump

En luft-vattenvärmepump hämtar värme från uteluften och överför den till ett vattenburet värmesystem, order är en sammansättning från de två klassiska elementen luft vatten och värmekällan värmepump. Det finns olika typer av modeller som passar för olika behov. Det finns kompletta lösningar med kombitank som både värmer vattnet till kranar och duschar, alltså tappvarmvattnet, samt värmen som behövs till ditt vattenburna värmesystem. Om du redan har en varmvattenberedare och endast vill installera luft-vattenvärmepump för uppvärmningen, finns från Mitsubishi Electric en så kallade Hydrobox. Det ger en större frihet eftersom varmvattenberedaren har en egen tankvolym.

En luft-vattenvärmepump kan under goda förhållanden mer än halvera elanvändningen som behövs för värme och varmvatten.

Hur stor besparingen bli beror på ett antal olika faktorer. Det första som du bör ta hänsyn till är din nuvarande energiförbrukning och ditt nuvarande värmesystem. Det andra är hur väl huset är isolerat, det innefattar både väggar, tak och kvalitet på fönster. En viktig faktor är vart i landet du bor, de olika modellerna klarar mellan -15°C till -28°C. 

Innerdelen Ecodan

Här får du en effektiv helhetslösning för hela din uppvärmning av luft och vatten.

Innerdelen Hydrobox

Här finns möjlighet att använd ditt befintliga varmvattensystemet eller dimensionera en vattentank efter ert behov, och få en smart luft-vattenvärmepump för hög energibesparing av ditt vattenburna värmesystem. 

Fördelar med luft-vattenvärmepumpar

  • Värmesystem till huset 
  • Tappvarmvatten 
  • Effektivitet och hög besparing både för miljön och plånboken

Inför ditt val av luft-vattenvärmepump

En luft / vatten - värmepump ger värme till varmvatten och radiatorer. Luftvattenvärmepump passar som utbyte mot andra mindre gynnsamma värmesystem som exempelvis olja, el eller ved men även som ett första val till nybyggen! För att veta vilken kapacitet som behövs fundera på dessa frågor innan du investerar i en luft/vattenvärmepump. 

Passar luft/vatten mig och mina krav? Vilka förutsättningar och möjligheter finns? 

  • Vilket är ditt befintliga värmesystem
  • Isolering
  • Huset storlek, välj rätt storlek på värmepumpen 
  • Vart i landet du bor
  • Vad du vill värma radiatorer, golvvärme och tappvarmvatten
  • Hur många personer finns i hushållet

Köp alltid värmepumpen med installation

Test av luft-vattenvärmepumpar 

För en trygg försörjning av luft-vattenvärmepumpar måste modellen vara anpassad för vårt nordiska klimat. Vi säljer luft-vattenvärmepumpar från ett av de ledande varumärkena på marknaden, Mitsubishi Electric! Varumärke som levererar säkra, enkla att hantera och även vars produkter är starkas enligt Energimyndigheten.

Meny