Luft/vattenvärmepump installation

Installera din luft/vattenvärmepump med hjälp av våra auktoriserade installatörer och få hela 5 års helgaranti!

Visar alla 2 resultat

Betygsatt 0 av 5

Installation luft/vatten

För luft/vattenvärmepump • Upp till 5 m rör • Material ingår

32.000 kr

Delbetala 2951.95 kr i 12 mån
Info
Betygsatt 0 av 5

Installation luft/vatten m ROT

Luft/vattenvärmepump • Med ROT-avdrag • Upp till 5 m rör

23.450 kr

Delbetala 2163.95 kr i 12 mån
Info

Installation av Luft/vattenvärmepump

Vi erbjuder installation på många orter i Sverige. Kontakta oss innan du köper installation för att säkerställa att vi kan installera en luft/vattenvärmepump hos dig!

Vi på e-klok.se vill att du ska känna dig trygg med ditt köp av luft/vattenvärmepump hos oss, vi har ett nät av kyltekniker kopplade till oss, som är mycket kunniga inom sitt arbetsområde. Alla våra installatörer som utför installation av luftvärmepumpar är självklart certifierade.

Efter att du lagt din order kommer en installatör att kontakta dig för tidsbokning, tid för installation är en överenskommelse sker mellan er.

Installera luft/vattenvärmepump

Det är jätteviktigt att installationen blir korrekt utförd av din luft/vattenvärmepump. En korrekt installation säkerställer lång hållbarhet och bästa möjliga effekt.

Vi installerar luft/vatten i hela Sverige

Vi installerar luft/vattenvärmepumpar i stora delar av Sverige. Kontakta vår kundtjänst om du undrar om vi har möjlighet erbjuda installation av din luft-vattenvärmepump.

Priser för installationer av luft/vattenvärmepump

Vi säljer installation av luft/vattenvärmepumpar efter en standardlösning. I en standardinstallation av en luft/vattenvärmepump ingår det material och arbetskostnad som behövas för en normal installation av en luft/vattenvärmepump.

Om något utöver standardinstallationen skulle behövas, går detta naturligtvis att lösa. Det görs upp direkt med berörd installatör och kommer att faktureras av installatören. Vad som ingår i standardinstallationen kan du läsa under respektive installation.

Om installationen är på en plats där installatören inte kan ta sig med egen bil, utan måste byta till ett annat transportmedel som till exempel en färja, tillkommer en extra kostnad. Kontakta oss för prisinformation.

Kundens ansvar inför installation av luft/vattenvärmepump

Det är en del förberedelser krävs för dig som kund inför en installation av luft/vattenvärmepump.

  • Kunden tar emot leveransen av luft/vattenvärmepumpen samt eventuella tillbehör.
  • Gjuta fundament eller se till att ett stadigt och plant underlag finns för markstativet till utomhusdelen.
  • Nedmontering och bortforsling av exempelvis en gammal panna ska ske innan installationen.
  • När installationen ska börjar ska luft/vattenvärmepumpen stå på rätt plats.
  • Inför installationen ska det vara undanröjt och städat, så att installationen enkelt kan utföras.
  • Du som kund måste kunna hjälpa till att bära och lyfta vid installationen.
  • Önskar du hjälp med ovanstående behöver detta diskuteras med vår kundtjänst, vi kan självklart komma fram till en genensam lösning, detta sker dock mot en extra avgift.

ROT-avdrag

ROT-avdraget betyder att du får dra av 30 % av installationskostnaden. Avdraget göras direkt på din faktura vid beställning av luft/vattenvärmepump med installation, det betyder att du slipper själv ligga ute med pengarna.

Dessa uppgifter behöver vi, om du vill använda ROT-avdraget:

  • Ditt personnummer
  • Fastighetsbeteckningen på fastighet där installationen utförs

OBS! Viktigt att du uppfyller kraven från Skatteverkets gällande användning av ROT-avdrag.

Hembesök

Normalt görs ett hembesök innan installation av luft/vattenvärmepump, det förenklar arbetet för installatören. Här specificeras de sista detaljerna. Ett alternativ är att skicka bilder till installatören innan arbetet.

Placering av luft/vattenvärmepump

Vid hembesöket beslutar du och installatören gemensamt om den bästa placeringen av din luft/vattenvärmepump.

Hur lång tar en installation av luft/vattenvärmepump?

En standardinstallation av en luft/vattenvärmepump tar ungefär två dagar, tiden beror dock på förutsättningarna i huset och om du köpt något utöver standardinstallationen. Vid kontakt med installatören antingen via hembesöket eller över telefon kommer installatören kunna ge dig en bättre uppfattning om hur lång tid installationen kommer att ta i ditt hus.

Håltagning

I installationen ingår håltagning genom trä, leca eller tegel, det är för rördragningen mellan luft/vattenvärmepumpens två delar Ecodan eller Hydrobox och utomhusdelen. Utedelen behöver en stabil och plan yta att stå på, det kan vara ett gjutet fundament eller stenplattor. Det kommer även att borras del fästen i väggarna. I installationen ingår det täckkanaler för rördragningen, för ett snyggt resultat.

Genomgång av värmepumpen

När din luft/vattenvärmepump är installerad, får du en genomgång av installatören runt drift och skötsel. Några saker at tänka på är lufta elementen, rengöra filtret och om luft/vattenvärmepumpen är inställd på kurva, kan det behövas justeras.

5 års garanti på din luft/vattenvärmepump

Vi erbjuder en 5 års garanti på Mitsubishi Electrics luft/vattenvärmepumpar. Det krävs att värmepumpen och installationen är köpt av oss. Tänk på att för att den 5 åriga garantin ska gälla så krävs det även att en service genomförs inom tre år, det är en intervall på två år och 10 månader till tre år och tre månader från köpdatumet.

Du kan registrera garanti din produkt hos Mitsubishi Electric

Registrera gärna din värmepump på Mitsubishi Electrics hemsida, för att få ut som mycket som möjligt av din produkt. De har även en trygghetsförsäkring i 14 år, som du då kommer att få erbjudande om det efter att den 5 åriga garantin löper ut.

Vad kostar det att installera en luftvärmepump?

En luft/luftvärmepump kostar ungefär 4.000 kronor att installera med ROT-avdrag, beroende på vart i landet det är.

En luft/vattenvärmepump kostar ungefär 22.000-35.000 kronor med ROT-avdrag.

Viktigt för dig som inte köper installation av oss

Gällande F-gasförordningen så är det viktigt att återkoppla med installatörers certifikat, vi leverera inga produkter innan informationen finns hos oss. 

Om du väljer att inte beställa installation av oss, utan köper installation av en annan certifierad installatör, måste certifikatnumret meddelas till oss, fyll i certifikatet i vår kassa i meddelanderutan.