träffar.

No hits.

Varukorg

0171-66 30 20

mån-tor 8-19, fre 8-18, sön 16-21

Panasonic luftvärmepumpar

Värmepumpsguide | e-klok.se

I Panasonics sortiment hittar du en rad olika luftvärmepumpar som är speciellt framtagna för att uppfylla de krav som ställs av våra nordiska väderförhållanden och i våra olika typer av hem.

Läs mer

Om luft-luftvärmepumpar från Panasonic

Panasonic har hela 30 års erfarenhet i branchen och utvecklat deras luft-luftvärmepumpar för att passa alla typer av bostäder. Det kompletta sortimentet av värmepumpar är speciellt anpassat för vårt nordiska klimat. Det gör att du enkelt kan hitta den bästa lösning för just ditt hem. Dessutom ger Panasonics värmepumpar av väggmodell ger effektivt värme ner till minus 20, minus 25 eller minus 35 grader Celsius men är trots det miljövänliga.

Panasonics sortiment är speciellt framtaget för det nordiska vädret och vårt användningssätt. Här kan du utan problem hitta den bästa lösning för ditt hem, din sommarstuga eller till ditt garage. Dessa väggmonterade värmepumpar värmer effektivt ner till minus 25 grader Celsius men är trots det snälla mot miljön. Tillverkade och konstruerade för nordiskt klimat ger hög värmeeffekt när det som bäst behövs.

Panasonic LZ-modeller

Panasonic LZ är en utmärkt luftvärmepump när det är dags att byta ut din gamla. Innedelen, med sin "Retro Fit", är ynka 249 millimeter hög vilken gör den ypperlig att placera ovanför en dörr. LZ har det nya köldmediet R32 som flyttar värmen på ett bättre sätt. Energiklassen är A++ och den värmer ned till minus 35 grader. LZ-modellerna passar ytor ända upp till 190 kvadratmeter.

Panasonic CZ-modeller

Miljövänliga CZ-modeller med flödesriktningskontroll och det miljövänliga R32-köldmediet. Effektiv luftvärmepump med skön inomhusvärme samtidigt som den gör din plånbok en tjänst. Passar utmärkt till fritidshuset då den både har underhållsvärme och ger svalkande kyla på sommaren. Drift ned till minus 20 grader. CZ-modellerna passar upp till 130 kvadratmeter.

Panasonic HZ-modeller

Panasonic's HZ-modeller, även kallade Flagship, har högprestanda och är mycket pålitliga. Klarar att värma ditt hus vid så låga temperaturer som minus 35 grader och ända upp till 190 kvadratmeter. Energiklassen är A+++ och den är utrustad med smarta funktioner så som luftreningssystem och internetstyrning.

Panasonic NZ-modeller

Panasonic's NZ-modeller är de perfekta utbytespumparna. Du kan enkelt byta ut din äldre Panasonic värmepump med denna utan att behöva montera nytt fäste och du behåller samma placering. Energiefektiv och pålitlig. Smart underhållsvärme och supertyst. För ytor upp till 180 kvadratmeter.

Panasonic CE-modeller

Panasonic CE är föregångaren till Panasonic CZ. CE Inverter-luftvärmepumpar är kraftfulla, högeffektiva och finns alltid där när du behöver dem. Med bättre luftflöde än tidigare modeller kan önskad temperatur enkelt kan uppnås. Om du är intresserad av en CE-modell, läs gärna mer om CZ.

Panasonic HE-modeller

Panasonic HE är föregångaren till Panasonic HZ. Flagship Inverter + är en av Panasonics kraftfullaste och effektivaste luftvärmepumpar, tillverkad för nordiskt väder. Den här värmepumpen hjälper dig att göra betydande energibesparingar även vid värmedrift under en längre tid. Med underhållsvärme. Är det HE du är intresserad av, ska du läsa på om HZ.

Panasonic NE-modeller

Panasonic NE är föregångaren till Panasonic NZ. Etherea Inverter + en luftvärmepump från Panasonic med ett luftreningssystem som avlägsnar och neutraliserar luften. Anpassar temperatur till perfekt inomhusmiljö samtidigt som den sparar energi. Har du fastnat för Panasonics NE-modeller är det NZ du ska läsa mer om.

Panasonic Floorswing-modeller

Panasonics golvmodeller heter Floorswing och passar utmärkt att till exempel placera under ett fönster. Modellerna har dubbla luftflöden vilket gör luftvärmepumpen mer effektiv. Det övre kyler och både det övre och under luftflödet värmer. Den klarar drift ned till minus 20 grader och har ett extra kraftfullt läge som snabbt ändrar temperturen.

Behöver du råd och hjälp vilken Panasonic-modell som passar just ditt hus? Tveka inte att kontakta oss för kostnadsfri rådgivning!

Om du vill bli kontaktad för en offert, fyll i formuläret här.

Så fungerar en Panasonic luftvärmepump

En luft-luftvärmepump består av antingen en eller två innedelar samt en utedel. Utedelen utvinner värmen från luften som är utomhus och för den vidare till innedelen. Innedelen sprider sedan värmen vidare in i hemmet med hjälp av en fläkt. Endast luften värms upp i ditt hem, inte vattnet.

Fördelar med en luft-luftvärmepump från Panasonic

Luft-luftvärmepumparna från Panasonic sänker inte bara din elräkning utan hjälper till att minska din energiförbrukning. Köldmediet som används bidrar till att minska koldioxidutsläppen.

Det finns fler fördelar:

  • Miljövänlig, eftersom den omvandlar energin i uteluften
  • Behagligare inomhusklimat
  • Kan användas för att få kyla på sommaren
  • Optimal energibesparing
  • Passar bäst för hus med direktverkande el
  • Är enkel att installera

Investera i en luft-luftvärmepump från Panasonic och spar pengar, energi och på miljön

En av många fördelar när du investerar i en luftvärmepump är att du varken behöver gräva eller borra på krångliga ställen, till exempel berg och mark. Detta medför en relativt låg installationskostnad. Med detta i beräkningen återbetalar sig investering snabbt då det är en hög verkningsgrad på Panasonic´s luftvärmepumpar. Dessutom bidrar du till en bättre miljö. Energiklasser A++ till A, innebär en lägre energiförbrukning utan att tappa effektivitet. Skulle solens strålar hjälpa till att värma rummet då justerar pumpen temperaturen automatiskt. Den optimala besparingen gör man i ett hus med direktverkande el. Komplettera gärna med en pump till andra värmesystem.

Välj rätt modell och placering för din Panasonic luftvärmepump

Det första man bör tänka på för en optimal installation och placering av en luftvärmepump, är storleken på bostaden och hur planlösningen ser ut. En värmepump från Panasonic fungerar bäst i en öppen planlösning, lättare att få luften att cirkulera fritt. 

Kanske finns det andra behov? Underhållsvärme, kyla på varma dagar eller luftrening?

Utomhusdelen kan med fördel placeras där solens strålar värmer, då effektiviserar man besparingen ännu mer. Under vinterhalvåret görs automatiska avfrostningar och det kan bildas is under utomhusdelen. Utomhusdelen bör därför placeras 30 centimeter ovan mark. Avfrostningarna kan minskas om pumpen placeras i ett soligt läge.

Panasonic luftvärmepump - Panasonic värmepump - värmespridning - Panasonic

Bild 1 visar optimalt öppet och bild 2 visar rum/korridor

Panasonic luftvärmepump - Panasonic värmepump - värmespridning - Panasonic

Bilderna visar den mest optimala placeringen samt hur värmen kommer att sprida sig vid användandet av en luftvärmepump
1. Kök 2. Sovrum 3. Allrum 4. Hall 5. badrum 6. Tvättstuga 7. Entré 

Vilken effekt på luftvärmepump

Hur vet man vilken storlek på luftvärmepump som olika hus behöver? Det finns ett ganska enkelt knep hur man kan räkna ut det.

Ett medelgammalt hus med normal isolering kan du räkna med cirka 45 W per kvadratmeter. Ett äldre hus med sämre isolering räknar man med 55 W per kvadratmeter. Ett nybyggt hus med bra isolering räknar man med 40 W per kvadratmeter.

Exempel: För ett hus på 100 kvadratmeter behöver du en värmepump med kapacitet på 4,5-5,0 kW.

Panasonic tillverkas för vår nordiska klimat

Många luftvärmepumpar på marknaden är inte anpassade för vår kalla temperatur. Men köper du en luftvärmepump från Panasonic kan du vara säker på att den är anpassad för vårt nordiska klimat. Vilket bidrar till en tillförlitlig värme även de kallaste dagarna.

Rekommenderad luftspalt för din Panasonic värmepump

En rekommendation innan du köper en luftvärmepump är att mäta ytan där innerdelen skall sitta. Vi rekommenderar att du monterar innerdelen 6-10 centimeter från taket. Detta för att luftflödet inte ska kvävas av taket.

Styr din Panasonic luftvärmepump via mobilen

Du kan styra din luftvärmepump via WiFi, app eller SMS. Temperatur och fläkthastighet kan styras från distans. En tvåvägskommunikation mellan din telefon och värmepump är möjlig. Dessutom får du statusmeddelanden om något avbrott skulle ske, strömavbrott eller temperatur.

Vi på e-klok.se har flera olika modeller av fjärrstyrning som passar alla Panasonics värmepumpar. Vår populäraste modell heter AirPatrol, som gör att du via en app kan styra värmepumpen med en smartphone. Med den kan du styra till exempel temperaturen, fläktens hastighet samt underhållsvärme.

Meny