STÄNG

Denna webbplats använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser. Läs mer

Trygg e-handelCO2 neutral website

Varukorg

träffar.

No hits.

Mitsubishi Electric luftvärmepumpar

Mitsubishi Electric tillverkar luftvärmepumpar för privatpersoner, som en energibesparande och smart lösning för både uppvärmning och även kylning. Här finns en mängd olika modeller att välja mellan, så som SF-serien som riktar sig till den mindre villan eller sommarstugan, FH-serien som innehåller riktiga kraftpaket samt den nya LN-serien, eller HERO som den också heter där hög effektivitet kombineras med snygg design.

Läs mer

Om luftvärmepumpar från Mitsubishi Electric

Mitsubishis luftvärmepumpar är gjorda för privatpersoner som en energismart lösning för uppvärmning eller kylning, för att ge ett behagligt inomhusklimat för villan eller fritidsboendet. Energibesparande och miljövänliga luft-luftvärmepumpar för alla typer av villor.

Mitsubishi är japanska och betyder tre diamanter, det är just dessa tre diamanter du ser i logotypen. Mitsubishi Electric är ledande inom utvecklingen av energieffektiva luftvärmepumpar. Med egentillverkade aggregat som är anpassade till respektive marknad. Det innebär att alla Mitsubishis värmepumpar i Norden är anpassade för just vårt nordiska klimat.

LN-serien (MITSUBISHI HERO) 

Äntligen laserar Mitsubishi Electric en uppföljare till Mitsubishis FH-serie. Här kommer HERO - den nya hjälten i din vardag!

Här kommer en film som visar en installation av en Mitsubishi Electric HERO!

Mitsubishi HERO LN25

I-SEE-sensor, inbyggd WiFi, Night Mode samt hög energieffektivitet är en vinnande kombination hos Mitsubishi HERO LN25. Utöver det har den en trådlös fjärrkontroll i samma färg som innerdelen, det vill säga i någon av de fyra moderna färgerna Natural White, Pearl White, Ruby Red eller Onyx Black. Här får du funktion och design i ett! LN25 klarar drift ned till -35 grader och har en kapacitet som klarar ytor upp till 160 m2.

Mitsubishi HERO LN35

Samma användarvänliga funktionen som LN25 men med en mer kraftfull utedel har Mitsubishi HERO LN35. Den extra kraften gör att den klarar ytor upp till 180 m2.

Mitsubishi HERO LN50

Storebror i HERO-familjen. Med den enorma kapaciteten på 8700 W klarar Mitsubishi HERO LN50 ytor upp till 220 m2. Denna modell finns endast i färgen Natural White.

FH-serien (Mitsubishi Kirigamine)

Testvinnaren Mitsubishi FH är en storsäljare, kraftfull med många olika funktioner för att skapa bästa resultat och ge ett behagligt inomhusklimat. Med hög verkningsgrad har den bevisat effektiv drift även i stark kyla, vilket gör Kirigamine FH mycket lämpad för vårt kalla klimat. COP-värde på hela 5,52 ger Kirigamine FH dig dessutom en ekonomisk besparing. De dubbla luftflöden kan du ställa in luftflödet i två riktningar.

Mitsubishi FH25

Ett kraftpaket byggd för det nordiska klimatet. Med funktioner så som I-SEE-sensor, Hyper Heating, Human Sensor samt dubbla luftflöden kommer du både spara pengar och få ett behagligare inomhusklimat. Med en värmekapacitet på 6300 W kan Mitsubishi FH25 ta sig an ytor på upp till 160 m2.

Mitsubishi FH35

En utedel med mer kraft är det som skiljer Mitsubishi FH35 mot FH25. Upp till och med 180 m2 klarar den av med sina 6600 W.

Mitsubishi FH50

Den största kapaciteten i FH-serien har Mitsubishi FH50. Med sina 8700 W ger den hög effekt på ytor upp till hela 220 m2.

SF-serien

MSZ-SF är luftvärmepumpen som passar perfekt för fritidshus eller små villor. Men en ny inomhusdel som är kompaktare och har en mer slimmad design än sin föregångare ger den bättre effektivitet och luftflöde.

Mitsubishi SF25

Mitsubishhi SF25 är den perfekta luftvärmepumpen för din sommarstuga eller villa av den mindre storleken. Trots sin något mindre kapacitet i storlek på yta är den utrustad med en hel del smarta funktioner som underlättar din vardag, så som underhållsvärme, I-Save, kyla och värme när du behöver, luftrening samt veckotimer. Allt du behöver! För hus upp till 105 m2.

Mitsubishi SF35

Den större modellen i SF-serien, Mitsubishi SF35, ger dig allt du behöver, precis som SF25, men på ytor upp till 115 m2.

EF-serien (Kirigamine ZEN)

MSZ-EF kallas också Kirigamine ZEN.

Mitsubishi EF25

Mitsubishi EF25 Kirigamine ZEN Design är just vad det låter som, en väl designad luftvärmepump som tål att tittas på. Den fyller inte bara viktiga funktioner i ditt hem så som uppvärmning och kylning, den blir också en snygg inredningsdetalj. EF25 har en kapacitet på upp till 105 m2

Mitsubishi EF35

Den lika snygga och väldesignande Mitsubishi EF35 Kirigamine ZEN Design fyller samma funktioner som EF25 men täcker ytor upp till 140 m2.

KJ-serien (Golvmodell)

Mitsubishi KJ MFZ är en energieffektiv och lättplacerad luftvärmepump av golvmodell.

Mitsubishi KJ25

Mitsubishi KJ25 golvmodell kommer både att ge dig den bästa komforten året runt samtidigt som den är lätt att placera. Med fjärrkontrollen kan du enkelt styra ditt inomhusklimat och den har precis som andra Mitsubishi-modeller Hyper Heating-funktionen som ger värme ända ned till -25 grader. Mistubishi Electric KJ25 klarar att hantera ytor upp till 130 m2

Mitsubishi KJ35

Även KJ-serien har en mer kraftfull variant i form av Mitsubishi Electric KJ35 som täcker ytor upp till 145 m2.

Så fungerar luftvärmepumpen från Mitsubishi 

Luftvärmepumpen består av två delar, en utomhusdel och en inomhusdel. Utomhusdelen tar värme ur luften och överför den till inomhusdelen som sedan avger värmen direkt till inomhusluften med hjälp av en fläkt.

En luftvärmepump kan sänka elkonsumtionen mellan 30 till 50 procent av husets elen som går till uppvärmning per år, när utomhustemperaturen närmar sig - 15 grader minskar luftvärmepumpens förmåga att spara på energin. En luftvärmepump är ett bra komplement till andra externa uppvärmningssystem, som till exempel direktverkande elvärme.

För att maxa besparingen är det jätteviktigt med placeringen av inomhusdelen, för att sprider värmen på bästa sätt. Det är att rekommendera öppen planlösning och luftvärmepumpen måste vara bra för att få effektiv spridning av värmen.

På sommaren finns möjlighet att använda luftvärmepumpen till luftkonditionering och avfuktning.  

Fördelar med en luft-luftvärmepump från Mitsubishi

En luftvärmepump hjälper dig att sänka din elräkning och minska din energiförbrukning, är miljövänlig eftersom den bidrar till att minska koldioxidutsläppen.

Andra fördelar med en luftvärmepump:

 • Behagligare inomhusklimat
 • Miljövänlig, eftersom den omvandlar energin i uteluften
 • Kan användas för att få kyla på sommaren
 • Optimal energibesparing, lång livslängd och låg ljudnivå
 • Passar bäst för hus med direktverkande el
 • Är enkel att installera

Investera i en värmepump från Mitsubishi som spar energi, pengar och miljö

Att Investera i en värmepump är relativt billigt, du behöver varken behöver gräva eller borra i berg eller mark, detta håller kostnaderna för installationen nere. Investeringen återbetalar sig snabbt då verkningsgraden hos Mitsubishi Electrics värmepumpar är hög.

Ett annat skäl till att välja en luftvärmepump är att den är miljövänlig. Eftersom den använder utomhusluften, en av naturens helt kostnadsfria gåvor, för att värma upp bostad. Till och med vid temperaturer under 0 °C finns det värme i den omgivande luften.

Mitsubishi designad för vårt nordiska klimat

Mitsubishi Electric är ledande inom utvecklingen av energieffektiva luftvärmepumpar. Med egentillverkade aggregaten som är anpassade till respektive marknad. Det innebär att alla Mitsubishis värmepumpar i Norden är anpassade för just vårt nordiska klimat.

Rekommenderad luftspalt för din Mitsubishi värmepump

Innan du köper din luftvärmepump är det viktigt att du mäter ytan där luftvärmepumpens innedel ska sitta. Vi rekommenderar att avståndet mellan innedelen och taket ska vara minst 6-10 cm. 

Styr din Mitsubishi luftvärmepump via mobilen med MELCloud

Genom att styra din luftvärmepump via en app i din telefon, kan du ha kontroll på temperaturen i huset oberoende vart du just nu befinner dig. SMS- eller WiFi-styrning ger dig en möjlighet att kommunicera med din luftvärmepump genom din mobiltelefon. Du kan ändra temperaturen samt fläkthastigheter. Få statusmeddelanden om både temperaturfall och strömavbrott. 

MELCloud är Mitsubishis senaste WiFi-app för att styra sina värmepumpar. Med MELCloud får du som användare både kontroll över din värmepump samt kan se information om pumpen, så som driftstörningar och temperatur, direkt i appen. Du kan med andra ord numera kontrollera din värmepump vart du än befinner dig via antingen en PC, surfplatta eller en smartphone. Om du saknar internetuppkoppling finns MELControl som tillägg. MELControl är en trådlös router som du sätter ett SIM-korrt i och som ger dig internetuppkoppling i ditt hus. På så vis kan du styra din värmepump med MELCloud. SIM-kortet fixar du själv hos din telefonoperatör och den rekommenderade datamängden är minst 3 GB. MELControl hette tidigare ME Control för SMS-styrning.

Med MELCloud kan du enkelt utföra följande åtgärder med din värmepump:

 • Förändra temperaturen i huset
 • Stänga av och på underhållsvärme
 • Vid behov se driftstörningar
 • Se det lokala vädret på den aktuella installationsplatsen
 • Tillgång till support
 • Justera fläkthastigheten

Alla dessa åtgärder utförs enkelt via inställningar i appen. Förutom det här finns temperaturhistorik och du kan ge flera medlemmar i familjen inloggning.

Hur fungerar Mitsubishis MELCloud?

Först behövs Mitsubishis WiFi-adapter för att värmepumpen ska kunna styras med MELCloud. WiFi-adaptern måste du sedan trådlöst ge åtkomst till ditt lokala Internet. Detta kan en installatör utföra i samband med installation. Appen fungerar i alla kända telefoner av märken så som Samsung, Apple, Blackbery, Nokia med flera samt i webbläsare från Apple, Microsoft, Google med flera. MELCloud fungerar till alla Mitsubishi Electrics värmepumpar, inklusive luft-vattenvärmepumparna. Observera att ingen extra fjärrstyrning behövs till HERO-serien då WiFi redan finns inbyggt i maskinerna.

Fråga alltid efter MELCloud om du ska köpa en värmepump från Mitsubishi Electric för bästa möjliga funktionalitet!

På e-klok.se finns självklart också andra märken av fjärrstyrning sopm passar de flesta värmepumpar, inklusive Mitsubishis. Populära AirPatrol till exempel är en storsäljare.

Mitsubishi luftvärmepump - Mitsubishi Electric

Meny