Vi använder cookies på vår hemsida för att göra ditt besök bättre. Genom att gå vidare och klicka på någon länk på vår hemsida ger du oss tillåtelse att använda cookies.


Jag vill ha mer information Jag samtycker

Trygg e-handelCO2 neutral website

Varukorg

träffar.

No hits.

Daikin luftvärmepumpar

Daikin luftvärmpumpar är utvecklade och tillverkade för att fungera effektivt i vårt nordiska klimat.

Läs mer

Om luftvärmepumpar från Daikin

Daikin har idag sin tillverkning och testverksamhet i tre toppmoderna fabriker i Europa för att tillgodose de höga krav och den stora efterfrågan från Europamarknaden. Daikin värmepumpar har gjort sig kända för sin höga kvalité, låga ljudnivåer och höga driftsäkerhet. Med en luftvärmepump från Daikin kan du sänka din energiförbrukning!

Daikin’s historia började 1924 och i dag är Daikin ett av världens ledande företag inom värmepumpar och luftkonditionering. I Japan är Daikin känd som en stor tillverkare med intensiv forskning inom ett brett spektrum av vetenskaper, från mekanik, elektronik till kemi och köldmedier.

Sedan starten 1972 har Daikin Europe ett ständigt utbyte av forsknings- och utvecklingsresultat med det Japanska moderbolaget. Marknaderna runt om i världen är inte identiska, varför det är viktigt att anpassa produkterna till de lokala kvalitetskraven. Daikin har idag tre toppmoderna fabriker i Europa för att tillgodose de höga krav och den stora efterfrågan från europamarknaden. Daikins produkter har funnits representerade i Sverige sedan 1969, och har genom åren gjort sig kända för sin höga kvalité, låga ljudnivåer och höga driftsäkerhet.

Daikin Caldo

En ekonomisk och smart luftvärmepump som ger valuta för pengarna. Hög kvalitet och snygg design. Med garanterad effekt ner till -25 C. En favorit som redan idag värmer många hus, från det lilla fritidshuset till den stora villan. 

Daikin Pixo

En prisvärd och funktionell allround värmepump som passa så väl till villan, fritidshuset som garaget, eller då du är i behov av enbart luftkonditionering. Slät frontpanel ger ett diskret och snyggt utseende och är lätt att rengöra. 

Daikin Origo golvmodell

En diskret och tyst värmepump med en bra design som harmoniserar fint med hemmets övriga inredning. Med rätt placering av inomhusdelen ger den en optimal värmespridning från golv till tak, känslan av varma golv. Med garanterad effekt ner till -25 C.

Så fungerar luftvärmepumpen från Daikin 

Daikin har ett mycket brett utbud av luft-luftvärmepumpar. Daikins luftvärmepumpar är alla mycket energieffektiva samt mycket tysta i drift. En värmepump är också en perfekt lösning till fritidshuset när du behöver underhållsvärme. Du kan steglöst ställa in temperaturen mellan 10-30 grader. Daikins moderna luft-luft värmepumpar fungerar mycket bra vid låga utomhus-temperaturer.

Luftvärmepumpen består av en utomhusdel och en inomhusdel. Utomhusdelen tar värme ur luften och överför den till inomhusdelen som sedan avger värmen direkt till inomhusluften med hjälp av en fläkt.

En luftvärmepump kan vanligtvis spara mellan 30 till 50 procent av husets värmebehov per år, men sjunker utomhustemperaturen minskar pumpens förmåga att spara på energin. Denna typ av värmepump är ett komplement till andra uppvärmningssystem, exempelvis direktverkande elvärme.

För att besparingen ska bli så hög som möjligt är det viktigt med placeringen av inomhusdelen, som sprider värmen, är också viktig för besparingen. Husets planlösning bör vara öppen och luftkonditioneringen bör vara god för effektiv spridning av värmen.

På sommaren kan luftvärmepumpen även användas för skön luftkonditionering och avfuktning, men då ger den naturligtvis ingen energibesparing.  

Fördelar med en luft-luftvärmepump från Daikin

Har du direktverkande el är en luftvärmepump en perfekt lösning och inomhusklimatet hålls i jämvikt. Men en luftvärmepump kan du sänka dina kostnader för uppvärmning mellan 30-65%.

Andra fördelar med en luftvärmepump:

  • Behagligare inomhusklimat.
  • Optimal energibesparing, lång livslängd och låg ljudnivå.
  • Är enkel att installera.
  • Miljövänlig, eftersom den omvandlar energin i uteluften.
  • Kan användas för att få kyla på sommaren.
  • Passar bäst för hus med direktverkande el.

Bättre inomhusklimat med en värmepump från Daikin

Med en luftvärmepump får du skön värme under vinterhalvåret och under sommaren kan du använda din luftvärmepump för luftkonditionering. Daikins moderna värmepumpar renar också luften, du får även ett bättre inomhusklimat.

Investera i en värmepump från Daikin spar energi, pengar och miljö

Att köpa i en värmepump är relativt billigt investering, det är en enkelt att installera och du behöver varken behöver gräva eller borra i berg eller mark. Detta håller kostnaderna. Investeringen återbetalar sig snabbt då verkningsgraden hos Daikins värmepumpar är hög.

Rekommenderad luftspalt för din Daikin värmepump

Innan du köper din luftvärmepump är det viktigt att du mäter ytan där luftvärmepumpens innedel ska sitta. Vi rekommenderar att avståndet mellan innedelen och taket ska vara minst 6-10 cm. 

Styr din Daikin luftvärmepump via mobilen

Genom att styra din luftvärmepump via din mobil, kan du ha kontroll på värmeregleringen i huset oberoende vart du just nu befinner dig. SMS- och App-styrning ger dig en tvåvägskommunikation mellan din luftvärmepump och din mobiltelefon. Du kan höja och sänka temperaturen samt fläkthastigheter. Få statusmeddelanden om både temperaturfall och strömavbrott.

Daikin luftvärmepump

Meny