Luftvärmepump fritidshus

Passande luftvärmepump till fritidshuset eller sommarstugan bör vara utrustade med underhållsvärme. Det gör dem lämpliga för sommarstugor, fritidshus och övriga lokaler där du behöver grundvärme under en längre tid. Alla luftvärmepumpar vi säljer med underhållsvärme är självklart tillverkade för vårt nordiska klimat.

Underhållsvärme ger flera fördelar när du behöver grundvärme under längre perioder.

  • Snabbare uppvärmning av huset
  • Låg energiförbrukning
  • Minskar risken för fukt- och mögelproblem

Om att ha luftvärmepump i fritidshuset

Har du ett sommarhus eller fritidshus som skulle behöva ett mer energisnålt alternativ för uppvärmning. Att installera en luftvärmepump i sommarstugan eller sitt fritidshuset är mycket bra alternativ. Många har element och här finns både mycket pengar och energi att spara. Utöver det så skyddar värme huset från frysskador och fuktproblem. Sommarstugan mår bra, när du inte är där. Samt så får du en bättre inomhusmiljö med en värmepump, luften blir renare.

Underhållsvärme

Vissa luftvärmepumpar kan ge underhållsvärme, det kan vara praktiskt om du vill en grundvärme i sommarhuset på 8-10 grader. Det har många fördelar, såsom snabbare uppvärmning, låg energiförbrukning och det minskar risken för fukt- och mögelproblem.

Luftkonditionering i sommarhuset

Med en luftvärmepump kan du få kyla när du behöver, luftkonditionering. Har du en luftvärmepump får du luftkonditionering i sommarstugan genom ett enkelt knapptryck. Aircondition hela sommaren!

Fjärrstyrning med AirPatrol

Idag finns möjligheten att fjärrstyra din luftvärmepump med telefonen genom att installerar en AirPatrol. Det innebär att du har koll på ditt sommarhuset, fritidshuset även om du inte är på plats. Förutom att styra den skickar den även rapporter vid t.ex. låg rumstemperatur, strömavbrott m.m. helt perfekt för sommarhuset!

Att installera en värmepump i fritidshuset

Själva installationen av en värmepump i ett fritidshuset brukar gå lätt och smidigt. Undersök innan så att du har de elektriska förutsättningarna, exempelvis säkringen 10 ampere ledig och närhet till jordat uttag.