Varukorg

träffar.

No hits.

Vi levererar inom hela Europa! /

We deliver all over Europe!

Luft/luftvärmepump för nordiskt klimat

Värmepumpsguide | e-klok.se

Läs mer

Att köpa luft/luftvärmepump från e-klok.se

Att köpa luft/luftvärmepump på e-klok.se ​

1. Välj vilken luft/luftvärmepump Du vill ha 2. Välj till något av våra installationspaket för att få 5 års helgaranti 3. Välj eventuellt tillbehör (vi rekommenderar alltid något skydd till utedelen för att förlänga livslängden) 4. Beställ 5. Vi kontaktar Din närmaste installatör som i sin tur kontaktar Dig för att boka in en tid 6. Installerat och klart! Enkelt och smidigt och dessutom med prisgaranti på den totala affären!

 

Luft/luftvärmepump (Luft värmepump)

En luft/luftvärmepump eller luftvärmepump som det också kallas passar lika bra i villan som i garaget, fritidshuset och samlingslokalen. När du beställer en luft/luftvärmepump från oss kan du vara trygg med att den är energismart, byggd för det nordiska klimatet, och att vi har ett noga utvalt sortiment från kända varumärken som Panasonic, LG, Mitsubishi, Fujitsu, Toshiba och Daikin.

Vill du ha tips och råd om vilken värmepump som passar dig bäst, är du välkommen att kontakta vår kundtjänst.

Luftvärmepump - värmepump - LG - e-klok.se      Luftvärmepump - värmepump - Panasonic - e-klok.se    Luftvärmepump - värmepump - Mitsubishi - e-klok.se      Luftvärmepump - värmepump - Daikin - e-klok.se     Luftvärmepump - värmepump - Fujitsu - e-klok.se    Luftvärmepump - värmepump - Toshiba - e-klok.se

När man ska köpa luft/luftvärmepump finns det en rad faktorer att tänka på. Här nedan har vi sammanställt fakta, tips och råd som hjälper dig att välja den luft/luftvärmepump som passar just ditt behov bäst. Har du ytterligare funderingar runt ditt val av värmepump är du välkommen att kontakta vår kundtjänst.

Planlösning för luftvärmepump 

En luftvärmepump fungerar med öppen planlösning, det gör att luften kan cirkulera i huset på ett bra sätt. Analysera ditt hus innan du köper en värmepump. Hur många kvadratmeter behöver uppvärmning och hur öppen är planlösningen. Är isoleringen bra eller bristfällig samt har du nya eller gamla fönster? Allt detta påverkar valet och hur pass mycket kapacitet som behövs.

En luft/luftvärmepump är alltid ett komplement till ett befintligt värmesystem.

Luft/luftvärmepumpar från kända varumärken

Vi har ett noga utvalt sortiment av luftvärmepumpar, endast från kända varumärken, LG, Panasonic, Mitsubishi Electric, Daikin och Fujitsu. De är de fem stora aktörerna idag på marknaden i Sverige. De tillverkar alla värmepumpar för det nordiska klimatet.

Hitta värmepump som passar storleken på ert hem

Vi har en mängd olika modeller från olika varumärken som passar för alla typer av fastigheter och behov. Energismarta och klimatsmarta värmepumpar, både för villan, det mindre huset och fritidshuset. Här finns även värmepumpar med energisnål uppvärmning till garaget eller förrådet.

Hitta luftvärmepump för fritidshuset

Många letar efter en luft/luftvärmepump till sommarstugan eller fritidshuset. Viktigt är då att tänka på att dessa boenden inte alltid har samma standard som ett vanligt hus, vilket påverkar valet av luft/luftvärmepump för den typen av fastighet. När det gäller valet av värmepump till sommarstugan eller fritidshuset rekommenderar vi att man alltid köper en luftvärmepump som har underhållsvärme.Det betyder att du kan ställa in sin värmepump på + 8 °C eller + 10 °C (lite beroende på fabrikat).

För hus med dålig isolering räkna med cirka 55 W per kvadratmeter. Ett hus med standard isolering räkna med cirka 45 W per kvadratmeter. Ett hus med bra isolering behöver 40 W per kvadratmeter. Välj därför en värmepump som har den kapacitet som behövs just för ditt behov.

Exempel på hur du kan räkna. Ett hus på 100 m2 med dålig isolering, behöver du en luft/luftvärmepump med en värmekapacitet på 5,4 kW.

Vill du ha kontroll över din värmepump i ditt fritidshus även när du inte är på plats? Med AirPatrol fjärrstyrning kan du sköta din luft/luftvärmepump med din mobil. App finns för Android / iPhone / Windows. AirPatrol går även bra att styra via SMS.

Tillbehör till din värmepump

På e-klok.se säljer vi också olika tillbehör till din luft/luftvärmepump. Du kan välja installation med eller utan ROT-avdrag, två kompletta materialpaket för en fem meter eller sju meter installation samt om du vill styra din luft/luftvärmepump via mobilen.

Vi har certifierade installatörer över hela landet som installerar din luft/luftvärmepump med  ROT-avdrag. När du beställer luftvärmepump av oss kontaktar vi din närmaste installatör.

När det gäller installationspaket för din värmepump har vi två olika installationspaket: fem meter och sju meter, som innehåller allt man behöver för installation av värmepump. Observera att du måste ha en certifierad installatör som monterar värmepumpen för att garantierna ska gälla. 

När det gäller fjärrstyrning av värmepumpar har vi förutom AirPatrol även Fjärrstyrning SMS och Huskoll (fjärrstyrning med WiFi). App- och SMS-styrning skapar en tvåvägskommunikation mellan mobiltelefonen och värmepumpen, vilket bland annat gör att du kan justera temperaturen på värmepumpen.

Hos oss finner du även andra tillbehör så som konsol, markstativ, droppskål, värmepumpsskydd och rengöringssprej till din värmepump.

En luftvärmepump ska monteras på konsoler som fästs i väggen, eller ställas på ett markstativ. Markstativet är det säkraste valet om du vill undvika onödiga ljud från din luft/luftvärmepump. Beställer du installation av din värmepump från oss ingår väggkonsolerna.

Då en värmepump producerar kondensvatten finns det risk att det vattnet fryser till is. Därför kan du nu på e-klok.se köpa en patenterad droppskål med värmeslinga, som ger kontinuerlig avtappning av allt vattnen från din värmepump. Droppskålen passar oavsett vilken luftvärmepump du köper.

Ett värmepumpsskydd skyddar din luftvärmepump i alla väder. En luftvärmepump fungerar bättre om den skyddas mot snö, regn, löv och kvistar. Vi har tre olika modeller av värmepumpsskydd; ett enklare tak, ett heltäckande skydd i plåt samt ett heltäckande skydd i trä (som kan målas i samma färg som huset där din luft/luftvärmepump är monterad). Det är extra viktigt för dig som har en luftvärmepump installerad i sommarstugan eller fritidshuset att ha ett skydd, då man är beroende av att underhållsvärmen fungerar när man inte själv är på plats.

En luftvärmepump fungerar bäst när den är helt ren, men efter en tids användande samlas damm, smuts och fett på värmepumpens kondensorer. För rengöring av din värmepump rekommenderar vi rengöringssprejen Pumprent. Pumprent ser till att besparingen maximeras och att livslängden på din värmepump förlängs. Pumprent är en lättanvänd rengöringsspray som inte kräver någon eftersköljning.

Fördelar att installera en luft/luftvärmepump

En luft/luftvärmepump kan hjälpa dig att minska din elräkning och sänka energiförbrukningen, den är även miljövänlig då den hjälper till att minimiera koldioxidutsläppen.

Fler fördelar att installera en luft/luftvärmepump är:

  • Skönt inomhusklimat
  • Snäll mot miljön, eftersom en värmepump tar sin energi från uteluften
  • Kan även användas som ac
  • Optimerar din energibesparing
  • Låg nivå på ljudet
  • Livslängden är lång
  • Passar ypperligt för hus som använder sig av direktverkande el
  • Installationen är enkel

Viktigt för dig som inte köper installation av e-klok.se

F-gasförordningen (517/2014,) utrustning som ej är hermetiskt sluten och påfylld med fluorerade växthusgaser, får bara säljas till slutanvändare om installationen kommer att utföras av ett certifierat företag enligt artikel 10, och om detta kan bevisas.

I enlighet med detta, förbinder du som kund dig till att använda en certifierad kylfirma vid installationen av din luft/luftvärmepump, när du godkänner köpvillkoren vid beställning. Ingen luftvärmepump kommer att levereras från vårt lager, ut utan att kunden inkommit med installatörens namn och certifieringsnummer.

Att välja rätt luftvärmepump

Nyfiken på vilken värmepump som är bäst? Värmepumpstesterna utförs normalt av Sveriges Tekniska Forskningsinstitut (SP) på uppdrag från Energimyndigheten. Här kan du titta på en sammanfattning av Energimyndighetens tester av luftvärmepumpar.

- Läs om luftvärmepump test 2013 

I Energimyndighetens tester utses aldrig en bäst-i-test, utan endast resultaten redovisas, för att du som konsument ska kunna läsa och jämföra dem. Testen utförs och redovisas från tre olika platser i Sverige, Luleå, Borås och Malmö. Du väljer ut den orten med de siffror  och det uppvärmningsbehov som stämmer överens med ditt hus.

Vi på e-klok.se har även sammanställt en tabell på de bästsäljande värmepumparna på vår hemsida.

Luftvärmepump i garage eller verkstad

I garage är det ofta en högre takhöjd än i en normal villa. Därför är det viktigt att räkna ut en korrekt kvadratmeteryta. Exempelvis: en platta på 50 m2 med en takhöjd på 4,70 meter innebär en fördubbling av den totala kvadratmetern. Garagets isolering är också avgörande för vilken värmepump du ska välja.

Utöver detta måste hänsyn tas till de fysikaliska lagarna, att värmen stiger och kylan sjunker. Ett tips är att installera fläktar som trycker ner den varma luften.

Har du stora dörrar som ofta öppnas måste man räkna med att det är som att öppna en hel vägg och en kraftfull värmepump är nödvändigt, för att snabbt kunna värma upp garaget igen.

Underhåll av en värmepump är oerhört viktigt när man har den i ett garage eller verkstad, därför är det bra om värmepumpen sitter lätt till så att den enkelt kan rengöras.

Att välja rätt luft/luftvärmepump till rätt pris

Vi erbjuder många olika typer och modeller av värmepumpar, och det finns olika priser, från lite billigare värmepump till lite dyrare värmepump med olika värmekapaciteter, luftflöden, COP-värden med mera. Vi hjälper dig gärna att välja rätt luftvärmepump till rätt pris utifrån ditt behov och förutsättningar. Så oavsett om du letar efter en värmepump till ditt hus, garage, fritidshus eller Attefallshus, hittar du den hos oss.

Luftvärmepump - Luft luft värmepump

Värmepumpar - olika värmepumpar på marknaden

En luftvärmepump är överför värme på tekniskt vis från en kall plats till en varm plats. Energi måste tillföras för att det ska kunna ske. Verkningsgraden på en värmepump mäts i värmefaktor, som också kallas COP (Coefficient Of Performance): ett mått på vilken mängd värmeenergi som genereras för den elenergi som tillförs. På marknaden finns olika typer av värmepumpar: luft luft värmepump, luft/vattenvärmepump, frånluftsvärmepump och bergvärmepump.

Meny