Konvektorelement

Ett konvektorelement är en form av element, men ska inte blandas ihop med radiatorer som kanske är något vanligare i svenska hem. Konvektorelement ser ofta ungefär likadana ut både på framsidan och baksidan, vilket gör att de kan placeras på ställen där båda sidorna kommer att vara blottade. De har en mycket god värmeavgivningsförmåga, samt har fördelen att de kan placeras ståendes på golv, utan att behöva fästas på en vägg.

Konvektorelement är eldrivna och används för snabb och effektiv uppvärmning av ett rum. De kan användas såväl tillfälligt som långvarigt. Har du några som helst frågor kring konvektorelementen vi säljer så är du välkommen att höra av dig.

Visar alla 2 resultat

Betygsatt 0 av 5

Honeywell HZ822E konvektorelement

Modernt designat konvektorelement • Frost Watch-funktion • Upp till 24 m2

1.299 kr

Delbetala 122.95 kr i 12 mån
Info
Betygsatt 0 av 5

Honeywell HZ824E konvektorelement

Stilrent konvektorelement • Turbofunktion • Tre effektlägen

1.399 kr

Delbetala 131.95 kr i 12 mån
Info

Hur fungerar ett konvektorelement?

Ett konvektorelement fungerar enligt konvektorprincipen, alltså att varm luft stiger. Konvektorn drar in varm luft underifrån, från golvnivå, och värme skapas i elementet som finns inuti. Därefter sprids sedan värme ut i rummet från ovansidan av konvektorn. Inuti konvektorn finns ett element av aluminium som blir varmt, detta värmer upp luften som sugs in underifrån. Konvektorelementet drivs av el och behöver alltså alltid vara inkopplat till ett eluttag. De konvektorelement vi säljer på e-klok är mycket bra på att sprida den varma luften ut i rummet eftersom dom kommer med en inbyggd fläkt som ökar cirkulationen av den varma luften.

Fördelar med ett konvektorelement

Den största fördelen med ett konvektorelement, eller golvelement som det ofta kallades förr i folkmun, är att det är flyttbart. Dels är det en fördel eftersom det blir flexibelt, och att elementet kan placeras i det rum du vill värma upp för tillfället. Användbart i exempelvis ett fritidshus under vintern om du snabbt vill få sovrummet uppvärmt. Det är också en fördel eftersom det går en trend i att ha öppna planlösningar i bostäderna. Detta gör att det blir färre väggar att fästa panelelement i.

En annan fördel är att många konvektorelement (så som Honeywells) har en anti-frostfunktion, vilket gör att dom automatiskt sätter på sig själva när temperaturen blir för låg. Detta är till för att undvika frost i till exempel ett garage eller fritidshus. Men självklart kan man använda ett konvektorelement för normal, vardaglig uppvärmning också.

Konvektorelement använder el

Ett konvektorelement är mycket kraftfullt, ofta upp till 2 000 watt. Nackdelen är att om din källa till elektricitet inte är miljövänlig, blir detta en värmekälla som inte alls gynnar miljön. Se därför till att använda miljövänlig el.

Beroende på vad du vill ha för funktioner på ditt konvektorelement kan priserna variera. Det finns konvektorelement med olika antal värmelägen, samt olika starteffekt. Vill du snabbt kunna värma upp ett rum, bör du välja en med hög effekt. En del av dem har en turbofläkt för ännu snabbare uppvärmning, medan andra har mer organisk spridning av värmen.

Slutliga tankar om konvektorelement

Konvektorelement är en form av element som kan placeras ståendes på golvet. De har en mycket god förmåga att avge värme, och fungerar därför bra vid tillfällen där snabb uppvärmning önskas. De har oftast en stilren design, och har både en framsida och en baksida som kan var blottad, vilket innebär att den med fördel kan placeras centralt i det rum som ska värmas upp. Denna typ av element måste vara kopplad till ett eluttag, och bör endast användas till tillfällig uppvärmning, samt alltid med tillsyn. Kallas även för golvelement.