Fläktkonvektor

En fläktkonvektor ger bättre spridning av din vattenburna värme genom att ansluta fläktkonvektorn till ditt varmvattensystem.

Visar alla 8 resultat

Betygsatt 0 av 5

Aircoil Omnia UL 11

Kapacitet Värme 1,15 kW – Kapacitet Kyla 0,56 kW

4.099 kr

Delbetala 380.95 kr i 12 mån
Info
Betygsatt 0 av 5

Aircoil Omnia UL 16

Kapacitet Värme 1,7 kW – Kapacitet Kyla 0,75 kW

4.199 kr

Delbetala 389.95 kr i 12 mån
Info
Betygsatt 0 av 5

Aircoil Omnia UL 26

Kapacitet Värme 2,75 kW – Kapacitet Kyla 1,215 kW

4.929 kr

Delbetala 456.95 kr i 12 mån
Info
Betygsatt 0 av 5

Aircoil Omnia UL 36

Kapacitet Värme 3,54 kW – Kapacitet Kyla 1,65 kW

5.599 kr

Delbetala 518.95 kr i 12 mån
Info
Betygsatt 0 av 5

Veneto 12 ECM inklusive styrenhet CB-T

Upp till 25 m² • Värme 1,2kW och kyla 0,9 kW • ECM motor

Ny förbättrad motor

5.300 kr

Delbetala 490.95 kr i 12 mån
Info
Betygsatt 0 av 5

Veneto 22 ECM inklusive styrenhet CB-T

Upp till 30 m² • Värme 1,6kW • Kyla 1,4 kW

Ny förbättrad motor

5.400 kr

Delbetala 500.95 kr i 12 mån
Info
Betygsatt 0 av 5

Veneto 32 ECM inklusive styrenhet CB-T

Upp till 40 m² • Värme 2,79kW • Kyla 2,0kW

Ny förbättrad motor

5.500 kr

Delbetala 509.95 kr i 12 mån
Info
Betygsatt 0 av 5

Veneto 42 ECM inklusive styrenhet CB-T

Upp till 70 m² • Värme 3,7kW • Kyla 3,0 kW

Ny förbättrad motor

6.190 kr

Delbetala 572.95 kr i 12 mån
Info

Ett fläktelement avger både värme eller kyla, beroende på dina önskemål. Fläktkonvektorer blir därför vanligare överallt där rumsklimatet behöver kunna styras, till exempel inne på hotell, i kontorsbyggnader, på sjukhus, på skolor och i privatbostäder. Fläktkonvektorn kan även med fördel kombineras med alla övriga typer av värmekällor som är vattenburna. Den är då också ett mycket intressant alternativ att kombinera med en värmepump vid övergången från låg- till högtemperatursystem.

Ersätter dina vanliga radiatorer i bostaden

Ett fläktelement är tre till fyra gånger så effektivt som en vanlig radiator och kan tack vare sin låga ljudnivå och diskreta design placeras var som helst i bostaden. För att sprida värmen så effektivt som möjligt och för att göra besparingen så hög som möjligt, är det bra om den placeras i det största rummet på bottenvåningen, vilket oftast då är vardagsrummet. Helst öppet mot både hall, övriga rum samt eventuellt även mot trappan till övervåningen. En fläktkonvektor kan också användas för svalkande luftkonditionering när det är som varmast under året.

Tack vare fläkten som är inbyggd sprids värmen så mycket som fem gånger längre än den statiska värme som kommer från en radiator. Värmespridning uppstår istället för värmestrålning. Man kan även styra luftströmmen i den riktning som passar ditt hus. De inbyggda luftfiltren gör dessutom ditt inomhusklimat renare.

Kontakta din lokala VVS-installatör om du önskar hjälp med installation. ROT-avdrag gäller för arbetskostnaden.

Fläktelementen är Eurovent-certifierade

Så här går en Eurovent-certifiering till

(Uppgifterna är hämtade från broschyren ”Vissa varumärken vilseleder aldrig” från Eurovent).

Hur fungerar det?

En tillverkare anmäler en komplett serie av luftbehandlingsaggregat för certifiering. Kompletta och slumpvis valda aggregat testas sedan med jämna mellanrum hos oberoende laboratorier. Sedan verifieras överensstämmelsen mellan testresultaten samt de data som framkommit genom tillverkarnas aggregatvalsprogram. Om en avvikelse uppstår mellan testresultat och det påstådda tekniska datat, måste det korrigeras.

Teststandarder i Europa

European Standard prEN1886 som gäller för mekaniska egenskaper samt European Standard prEN13053 som gäller för teknisk prestanda används för att dokumentera produkter av olika tillverkare. Men det används också av olika oberoende laboratorier för aggregattest.

Vad betyder det?

Företagen som deltar i certifieringsprogrammet från Eurovent, gör projektörens arbete enklare, genom att använda exakt samma redovisningsstandard. Detta eftersom inget behov finns av att utföra fler detaljerade jämförelser. Föreskrivande led, konsulter och slutanvändare kommer att med säkerhet kunna välja en produkt med helt korrekta uppgifter i tillverkarens katalog* och dataprogram. Kunderna kommer att kunna känna förtroende att utrustningen fungerar enligt konstruktionsförutsättningarna, att energikostnaden är korrekt förutsedd och att den levererade produkten kommer att stå i rätt proportion jämfört med den investeringen som är gjord.

Kvalitetsnivån motsvarar kraven

Nedanstående mekaniska egenskaper kontrolleras och klassificeras genom tester:

 • Höljets mekaniska styrka
 • By-passläckage vid filter
 • Läckage genom höljet
 • Termisk transmission som går genom höljet
 • Höljets ljuddämpande egenskaper
 • Termiska bryggor som går genom höljet

Föreskrivande led, konsulter samt installatörer kan välja den aggregatserie som passar till sitt användningsområde, och uppnår på så vis ett optimalt utbyte av sin investering.

Du får garanterat det du beställer

Nedanstående teknisk data certifieras:

 • Statisk tryckökning
 • Luftflöde
 • Effektbehov
 • Kylkapacitet
 • Värmekapacitet
 • Ljudeffektnivå till kanal
 • Värmeåtervinningssystemets temperaturverkningsgrad
 • Ljudeffektnivå till omgivning

Testresultaten jämförs sedan med den tekniska data som framkommit i tillverkarens eget beräkningsprogram för att kontrollera att allt stämmer.**
** Tidigare kunde en viss feltolerans accepteras. Det kunde dock utnyttjas till förmån för systematisk redovisning av värden som var bättre inom toleransen för fel. På Swegons eget initiativ används därför numera uttrycket ”garanterade värden”. (Swegons egen anmärkning).

Veneto fläktkonvektorer

e-klok.se säljer fläktkonvektorer av märket Veneto. Veneto finns i fyra olika storlekar, Veneto 12, Veneto 22, Veneto 32 och Veneto 42 och klarar ytor mellan 25 till 70 kvadratmeter.

Aircoil fläktkonvektorer

Vi säljer också märket Aircoil och modellen Omnia som finns i fyra olika storlekar, Aircoil Omnia UL 11, Aircoil Omnia UL 16, Aircoil Omnia UL 26 och Aircoil Omnia UL 36. Dessa har en värmekapacitet på mellan 1,15 kW upp till 3,54 kW.

Köp din fläktkonvektor hos e-klok.se

På e-klok.se har vi många års erfarenhet av olika uppvärmningssystem till bostaden. Vi hjälper dig att hitta rätt fläktkonvektor för just ditt hus. Kontakta vår kundtjänst via telefon, e-post eller chatt om du har funderingar så guidar vi dig rätt!