träffar.

No hits.

Vi levererar inom hela Europa! /

We deliver all over Europe!

Fläkt - Bra fläktar för skön svalka

En fläkt är ett smidigt sätt att lösa ett väldigt irriterande problem - hetta på sommaren! Dessutom så har vi på e-klok värmefläktar för dom kalla vinterdagarna.

Läs mer

Varför ska man ha en fläkt?

En fläkt får luften att cirkulera i rummet, eller på balkongen, den är portabel och kan flyttas runt efter behov. Dom flesta har en motor och vingliknande blad som roterar. Det uppstår ett undertryck på ena sidan och ett övertryck på motsvarande sida som gör att luften sätts i rörelse. 

Det finns hundratals olika sorter som används på väldigt många olika sätt, men dom som vi använder till privat bruk brukar oftast vara en kalluftsfläkt för kyla eller en värmefläkt för värme.

På varma sommardagar är en kalluftsfläkt eller en AC bland det viktigaste du kan ha. Människor som har hög kroppstemperatur presterar betydligt sämre än människor vid vanlig temperatur. När det kommer till arbete rekommenderas det att inte arbeta i högre än 26 grader för att undvika sänkt prestationsförmåga.

Fläkt för svalka

 

Fläktar sänker inte rumstemperaturen

Så när det är över 26 grader i luften och vår prestationsförmåga sänks, hur hjälper det att ha en fläkt? Dom sänker ju inte rumstemperaturen.

Det är sant att dom inte sänker rumstemperaturen, men dom sänker din kroppstemperatur på två olika sätt.

Det första sättet är genom vad som kallas evaporativ kylning (eller förångningskylning) av svett. När du är svettig och får luft blåst mot din kropp så dras molekyler från vattnet i ditt svett bort, vilket gör att det blir till vattenånga. Detta kräver att molekylen måste bryta några bindningar, och detta tar energi. Den tar denna energi från din hud, vilket i sin tur svalkar ned huden.

Det andra sättet som du svalkas ned är genom luftförflyttning. När du är varm så värmer du även upp luften runt omkring dig. Det innebär att luften som är närmst din hud är varmare än luften bara några millimeter bort från din hud.

När du ständigt byter ut denna varma luft närmst din kropp, så känner du svalka.

Det är därför du känner dig nedkyld av att ha en fläkt i rummet - inte för att den sänker rumstemperaturen, men för att den skapar luftrörelse i rummet.

 

Olika sorter

När du får luften att röra sig i ditt hem så får du ett bättre inomhusklimat. Speciellt under sommaren då värmen är påfrestande, men den kan också vara användbar under andra delar av året för att hålla luftflödet uppe i ditt hem.

Fläktar använder sig oftast av blad som roterar för att luften ska börja förflyttas. Dessa drivs oftast av en motor, och i rotationen som uppstår skapas ett undertryck på ena sidan och ett övertryck på andra sidan. Detta skapar ett stabilt luftflöde.

Men det finns olika sorter att välja på, i olika storlekar. En golvfläkt är en enkel lösning, du ställer den helt enkelt bara på golvet och den skapar svalka för dom i rummet. Dom lite mindre varianterna passar bra på bord. Ska du ha en i barnrummet så kanske du bör tänka en extra gång på säkerheten, där du inte vill ha en modell med roterande blad som absolut inte kan nås med små barnhänder.

 

Stort utbud från Honeywell

Honeywell har ett stort utbud fläktar och vi har flera av deras produkter här på sidan. Dessa produkter är väldigt populära på grund av deras byggkvalitet och deras faktiska resultat.

Honeywells pelarfläktar är väldigt effektiva, och har dessutom fjärrkontroll.

 

Värmefläkt

En värmefläkt värmer när det är kallt, och är väldigt populärt att använda sig av i Sverige på grund av vårt kalla klimat.

Dom som vi säljer är portabla och supersmidiga att använda på olika ställen, inte bara i din bostad. Du kan även använda dom i garaget, källaren eller verkstaden.

Vi har lite mindre varianter som passar perfekt till att ha på uteplatsen eller balkongen för att förlänga sommaren lite granna. Dom är också jättebra till att ha vid ditt skrivbord där du jobbar för att slippa bli okoncentrerad på grund av kyla, eller i sovrummet om du tycker att det är kallt om nätterna.

Vilken modell som passar dig bäst har oftast att göra med storleken av utrymmet du vill värma upp. Titta vilken kapacitet modellen har, och jämför sedan med storleken på ytan du vill värma upp, och vilken temperatur det faktiskt är där.

Vi har mer robusta värmare för till exempel kalla garage, vilket kan vara ett bra alternativ.

Meny