Element

Hos e-klok.se hittar du en hel del olika element för att ge värmen i ditt hem en skjuts uppåt.

Filter products
Pris
Uppvärmningsyta
Produkttyp
Värmekapacitet (kW)
Kan även kyla

Visar alla 10 resultat

Betygsatt 0 av 5

Aircoil Omnia UL 11

Kapacitet Värme 1,15 kW – Kapacitet Kyla 0,56 kW

4.099 kr

Delbetala 380.95 kr i 12 mån
Info
Betygsatt 0 av 5

Aircoil Omnia UL 16

Kapacitet Värme 1,7 kW – Kapacitet Kyla 0,75 kW

4.199 kr

Delbetala 389.95 kr i 12 mån
Info
Betygsatt 0 av 5

Aircoil Omnia UL 26

Kapacitet Värme 2,75 kW – Kapacitet Kyla 1,215 kW

4.929 kr

Delbetala 456.95 kr i 12 mån
Info
Betygsatt 0 av 5

Aircoil Omnia UL 36

Kapacitet Värme 3,54 kW – Kapacitet Kyla 1,65 kW

5.599 kr

Delbetala 518.95 kr i 12 mån
Info
Betygsatt 0 av 5

Honeywell HZ822E konvektorelement

Modernt designat konvektorelement • Frost Watch-funktion • Upp till 24 m2

1.299 kr

Delbetala 122.95 kr i 12 mån
Info
Betygsatt 0 av 5

Honeywell HZ824E konvektorelement

Stilrent konvektorelement • Turbofunktion • Tre effektlägen

1.690 kr

Delbetala 158.95 kr i 12 mån
Info
Betygsatt 0 av 5

Veneto 12 ECM inklusive styrenhet CB-T

Upp till 25 m² • Värme 1,2kW och kyla 0,9 kW • ECM motor

Ny förbättrad motor

5.300 kr

Delbetala 490.95 kr i 12 mån
Info
Betygsatt 0 av 5

Veneto 22 ECM inklusive styrenhet CB-T

Upp till 30 m² • Värme 1,6kW • Kyla 1,4 kW

Ny förbättrad motor

5.400 kr

Delbetala 500.95 kr i 12 mån
Info
Betygsatt 0 av 5

Veneto 32 ECM inklusive styrenhet CB-T

Upp till 40 m² • Värme 2,79kW • Kyla 2,0kW

Ny förbättrad motor

5.500 kr

Delbetala 509.95 kr i 12 mån
Info
Betygsatt 0 av 5

Veneto 42 ECM inklusive styrenhet CB-T

Upp till 70 m² • Värme 3,7kW • Kyla 3,0 kW

Ny förbättrad motor

6.190 kr

Delbetala 572.95 kr i 12 mån
Info

Hjälp värmen på traven med element

Det nordiska klimatet kan vara riktigt tufft när vintern närmar sig och när det börjar bli kallt även hemma i lägenheten, villan och på arbetsplatsen kan ett portabelt element vara en smidig och givande lösning. På e-klok.se har vi ett brett sortiment från en rad kända tillverkare, i alla olika prisklasser, design och verkningsgrad. Du hittar endast högkvalitativa produkter, som dessutom diskret smälter in med din inredning hemma, hos oss.

Vilka olika typer finns det?

Gamla element tenderar att ge en temperatur som är väldigt ojämn, och du kan ofta bränna sig på dem eller höra ett irriterande knäppande eller susande ljud. Detta är även ett tecken på att det är hög tid att köpa nytt. Men vilka olika typer av element finns det? Ett annat ord för element är radiator, och i korta drag kan man säga att det på marknaden idag finns tre olika sorters radiatorer.

Den vanligaste radiatorn är det elektriska elementet, vars energikälla alltså kommer från din elförsörjning, och ser ut som en panel. Därefter har vi de oljestyrda elementen vilka tillhör de mer moderna modellerna. Inuti dessa system cirkulerar och värms olja upp vilket ger en jämn värmespridning. Slutligen finns vattenburna radiatorer och dessa används ofta i hus där vattensystemet är värmeburet via pannor eller värmepumpar. Installationen av vattenburna element är dock relativt dyrt.

Fördelarna med de olika typerna

Elektriska element är enkla och prisvärda att installera och ser du till att de är slutna och tillverkade i material som gjutgranit eller glas, uppstår en sanslöst bra värmeeffekt som sprider sig och håller länge. De oljefyllda elementen har en stark fördel i och med att de påverkar inomhusklimatet samt temperaturen på ett ofta otroligt behagligt sätt. Luften blir inte heller lika torr med ett oljefyllt element och modellen sprider inte ut dammpartiklar i luften.

Fördelen med de vattenburna modellerna är att de är mycket skonsamma för miljön. Det går till exempel alldeles utmärkt att använda sig av energi från vatten, sol, vind, jord och berg. Du kan också elda med pellets eller ved när elementet ska användas. När du installerar en vattenburen radiator kommer du inledningsvis få hosta upp en större summa pengar, men dessa modeller betalar ofta sig själva över tid i och med att energin som krävs går att ta från naturen.

Flera pålitliga tillverkare

På e-klok.se kan vi erbjuda element från ett flertal förstklassiga tillverkare. Till att börja med är det viktigt att du bestämmer dig för vilken typ av radiator du önskar och har möjlighet att ha på den plats du planerar för. Här kan du inse att det kan krävas ytterligare installering av olika slag eller köp av extra tillbehör. Du bör också tänka på vad du har för budget samt vilken design du är ute efter. I sortimentet hittar du fläktkonvektorer för vattensystem och elkonvektorelement.

I dagsläget har vi i huvudsak modeller från tillverkarna Veneto och AirCoil. Dessa båda producerar element av mycket hög kvalitet. AirCoil är till exempel ett svenskt företag som är experter på alla typer av värmeväxlande produkter och även har gedigen kunskap om det nordiska klimatet. Oavsett vilket varumärke eller tillverkare du väljer kan du känna dig trygg när du handlar en radiator hos oss. Vi sätter alltid kvaliteten först och det viktigaste är att du blir nöjd.

Måste jag lufta elementen?

De behöver aldrig luftas, vilket ger dem en klar fördel. När det kommer till radiatorer som är vattenburna ska du istället leta efter de luftventiler som alltid finns på dessa modeller. När du skruvar på dessa kommer det pysa dt ut en liten mängd luft. Detta behöver göras eftersom värmesystemet är vattenfyllt, och överflödig luft måste få hjälp med att ledas ut. Dock behöver det bara göras väldigt sällan.

Du märker att ett element behöver luftas om ytan känns ojämnt uppvärmd eller om det ger ifrån sig konstiga ljud. Anledningen till att du luftar element är för att inomhustemperaturen återigen ska bli jämn och behaglig. Luftningen kan ibland behöva ske med olika typer av verktyg och bor du i hyresrätt kan det vara nödvändigt att du kontaktar fastighetsskötaren för hjälp med detta. I andra fall kan du kontakta en VVS-montör för råd och hjälp.

Som inredningsdetalj

Borta är de dagar då element endast var ett nödvändigt ont som tog upp plats och förstörde inredningen. Idag finns en hel uppsjö av produkter och tillverkare och många har lagt sitt fokus på färg, form och design. Elementen som tillverkas idag har hög standard både kvalitets- och utseendemässigt. Du kan välja om du vill att ditt nya element ska passa in och smälta in i inredningen eller om det ska synas och dra uppmärksamhet till sig.

Frontpanelen på de nya elementen ser helt olika ut. De kan ha allt från mjuka, rundade former till kantiga och vassa. De kan även vara otroligt tunna eller i tjockare varianter. Du kan dessutom välja mellan en uppsjö av olika färger och material. Faktum är att dagens radiatorer kan vara så mycket mer än en värmekälla, de blir i själva verket eleganta, läckra inredningsdetaljer som förhöjer utseendet på bostaden eller arbetsplatsen, samtidigt som de gör sitt jobb.

Tips och råd

Tänk på att du kan spara på energianvändningen upp till 5 % bara genom att sänka inomhustemperaturen med en grad. Ser du också till att byta ut gamla element och dess termostater till modernare varianter minskar energiförbrukningen ytterligare och inomhustemperaturen blir jämnare. Kom ihåg att ha kul när du köper nytt element; idag finns så otroligt många produkter att välja mellan och du kan leka med färg och form för att ge din bostad eller arbetsplats ett ansiktslyft!