Produkter > Electrolux

Electrolux luftrenare

Ta med en bit av lantluften hem med Oxygen luftrenare. En serie tystlåtna luftrenare från Electrolux som filtrerar inomhusluften i fem steg. Dessa modeller passar lika bra i lägenhet som villa, radhus, kontor och butik. Dom tillåter dig och människorna i din omgivning att andas upp till 99,97% renare luft inomhus.

Visar alla 7 resultat

Betygsatt 0 av 5

HEPA-filter till Electrolux EAP150

Filter till luftrenaren Electrolux EAP150

549 kr

Delbetala 53.95 kr i 12 mån
Info
Betygsatt 0 av 5

HEPA-filter till Electrolux EAP300

Filter till luftrenaren Electrolux EAP300

1.390 kr

Delbetala 130.95 kr i 12 mån
Info
Betygsatt 0 av 5

Kassettfilter till Electrolux EAP450

Filter till luftrenaren Electrolux EAP450

1.519 kr

Delbetala 142.95 kr i 12 mån
Info
Betygsatt 0 av 5

Kolfilter till Electrolux EAP150

Filter till luftrenaren EAP150 från Electrolux

495 kr

Delbetala 48.95 kr i 12 mån
Info
Betygsatt 0 av 5

Kolfilter till Electrolux EAP300

Filter till Electrolux EAP300

560 kr

Delbetala 54.95 kr i 12 mån
Info
Betygsatt 0 av 5

Luftrenare Electrolux EAP300

Upp till 70 m² • Rekommenderad av Astma- och Allergiförbundet • Säker

3.290 kr

Delbetala 305.95 kr i 12 mån
Info
Betygsatt 0 av 5

Luftrenare Electrolux EAP450

Upp till 101 m² • Rekommenderad av Astma- och Allergiförbundet • Stark

4.090 kr

Delbetala 379.95 kr i 12 mån
Info

Om luftrenare från Electrolux

Electrolux är en av världens största tillverkare av hushållsprodukter. Electrolux tillverkar bland annat tvättmaskiner, diskmaskiner, kylskåp, dammsugare, värmepumpar, avfuktare och luftrenare. Electrolux är också ägare av flera andra varumärken i samma bransch som till exempel Elektro-Helios, Zanussi, AEG och Volta. Fler än 50 miljoner Electroluxprodukter säljs till konsumenter i 150 länder varje år.

Välj rätt luftrenare – för ett bättre inomhusklimat

Med hjälp av en luftrenare kan du skapa ett behagligare inomhusklimat och förebygga och lindra allergiska besvär. Så här står det på Electrolux Home

Faktum är att luften i våra hem många gånger gör oss sjuka. Fungerar inte ventilationen optimalt stannar damm, pollen, rök, kvalster, kemikalier och andra ämnen som irriterar våra luftvägar kvar i hemmet.

Riskfaktorer för astma i inomhusmiljön är bland annat fuktskador, dålig ventilation, nymålade rum, mjukgörare i plaster och tobaksrök. Ofta är det samverkande faktorer som tillsammans ger större risk, säger Marie-Louise Luther, Ombudsman inomhusmiljö på Astma- och Allergiförbundet.

Men det finns lösningar. Att se till att ha god ventilation, inte röka inomhus och hålla rent är ett sätt att förebygga luftrelaterade problem hemma. En luftrenare är ytterligare en effektiv investering för dig som vill andas friskare luft och slippa allergiska besvär.

En luftrenare kan vara ett komplement för personer som reagerar på partiklar, pollen eller avgaser, särskilt i bostäder med självventilation, säger Marie-Louise Luther från Astma- och Allergiförbundet.

Checklista när du köper luftrenare

  • Hur stort utrymme har du? Olika modeller renar olika mycket luft per timme. Modellerna ur serien Oxygen levererar från 153–494 kubikmeter ren luft per timme
  • Välj en tystgående luftrenare för att kunna ha den igång även i sovrummet. Satsa på en produkt som ligger under 30 dB(A)
  • En luftrenare med tvättbart HEPA-filter och aktivt kolfilter är att föredra. På så sätt tar du bort 99,97 % av alla farliga partiklar och föroreningar som mögel, pollen, kvalster, tobaksrök och allergener från husdjur
  • En luktsensor fungerar som en elektronisk näsa som känner av t ex tobaksrök eller parfym och på så sätt ökar luftflödet för att snabbt rena luften
  • Välj en produkt med tydlig display där du direkt ser luftkvaliteten i rummet samt när det är dags att byta filter

Astma- och Allergiförbundets Svalan-märkning

Astma- och Allergiförbundet har sedan 1970-talet väglett konsumenter i sökandet efter produkter som är bra ur allergisynpunkt. De rekommenderade produkterna är märkta med Svalan. Electrolux luftrenare EAP 300 och EAP 450 har godkänts av Astma- och Allergiförbundet.

Så ofta behöver du byta filter på din luftrenare från Electrolux

  • En del HEPA-filter är tvättbara, vilket innebär att du kan ta bort det, ”knacka” bort damm och partiklar och sedan blötlägga det. Filtret mister så småningom sin förmåga att effektivt fånga upp partiklar och behöver då bytas ut
  • Filter som inte går att tvätta behöver bytas 1–4 gånger per år beroende på hur mycket du använder din luftrenare
  • En filterindikator på luftrenaren talar om när ditt filter behöver bytas

Vad betyder CleanCel och Plasma Wave?

CleanCel är en kemisk förening som hämmar tillväxten av bakterier, virus, mögel, svamp och jäst. CleanCel läggs på som ett extra lager på det aktiva kolfiltret.
* Plasma Wave bryter upp skadliga molekyler och genererar väte och vattenånga.