Produkter > Dyson

Dyson fläkt

Vanliga fläktar använder roterande fläktblad för att fördela luften. Dyson har uppfunnit en bladlös fläkt utan vare sig säkerhetsgaller och blad. En fläkt från Dyson är tyst, effektiv och stilren med Dysons egna teknologi Air Multiplier™.

Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.

Om fläktar från Dyson

James Dyson är främst känd för att ha uppfunnit väldens första påslösa dammsugare. Året var 1978 han började arbeta på det projektet, fem år och 5 127 prototyper senare var produkten färdig. Dyson idag finns i över 65 länder och de har vuxit från en man med en idé till ett helt teknikföretag med över 1 000 ingenjörer välden över.

Under produktkategorin luftrenare och klimat hittar vi olika produkter så som fläkt och värmefläkt. Det är produkter som har helt egen design och teknologi!

En traditionell fläkt använder fläktblad som roterar för att sprida luften. Dyson har uppfunnit den bladlösa fläkten, en fläkt utan galler och blad. Tekniken kallar dem för Multiplier™-teknologi, som ger ett kraftfullt och jämnt luftflöde som kyler behagligt under varma dagar. Vi har ett brett utbud av designfläktar från Dyson! De finns i olika utformningar så som skrivbordsmodell, torn formade, klassisk piedestalfläkt och en tornfläkt med Hot+Cool™, som kan ge både värme och kyla!

Fläkt med patenterade tekniken

Patenterad Multiplier™- teknik

För att komma ifrån störande luftstötar uppfann Dyson en bladlös fläkt för att åtgärda detta problem. Dysons använder Air Multiplier™-teknik för att expandera den omgivande luften och ge ett stabilt och kontinuerligt luftflöde, en fläkt som kyler under varma sommardagar. Bilden nedan förklarar tekniken för en Dyson fläkt.

  • Den omgivande luften sugs in i luftflödet
  • Vingformen skapar ett negativt tryck
  • Luftström transporteras med hög hastighet

En fläkt med diagonalt fläkthjul

Till Dysons fläktar har ingenjörer utvecklat ett tredimensionellt diagonalt fläkthjul som ger ett kraftfullt luftflöde. Den kombinerade tekniken används bland annat i jetmotorer och turboaggregat.

En Dyson fläkt är barnsäker

Dysons Air Multiplier™- en fläkt som är säkra och stabila och har inga roterande blad, som kan lockar nyfikna småbarn. Tack vare saknaden av roterande fläktblad är de enkel att rengöra. Vissa av modellerna har oscillering, där luftflödet kan röra sig från höger till vänster. “Touch tilt-funktionen” är smidig för att vinkla en fläkt i önskat läge. Några av fläktarna har även en dimmerkontakt som gör att du kan styra luftflödet mer exakt.

Dyson erbjuder två års garanti och produkten kan enkelt registreras på deras hemsida.

Framtagna för att vara lätt att använda

  • Dyson har tagit fram en fläkt som låter dig ställa in ett exakt luftflöde
  • De är enkla att rengöra utan krångliga säkerhetsgaller eller fläktblad
  • Bordsfläktarna har Tousch-tilt-funktion

 

En del fläktar är tysta, men svaga. Andra är kraftfulla, men högljudda.
De nya Dyson Cool™ -fläktarna är tysta och kraftfulla.

Fläkt i olika modeller

En fläkt är det billigaste och enklaste sättet att kyla ned ett rum. En fläkt sprider den befintliga luften i rummet, tack vare hastigheten på luftflödet upplevs det som svalt. Vi på e-klok.se erbjuder ett brett sortiment av Dyson fläktar. Dyson AM606 är en så kallad bordsfläkt och finn si två olika färger: vit och svart. Dyson AM07 är tornfläkt som kan placeras både på golvet och på ett bord, den finns i färgen vit. Dyson AM08 är en klassiskt golvfläkt utformad som en piedestalfläkt i färgen vit. Önskar du en fläkt som kyler finns Dyson AM09 som är en Hot+Cool™ värmefläkt i färgen vit, den har både kyl-och värmekapacitet. Den ger alltså kyla som en AC, en fläkt som både ger värme och kyla det är perfekt för hela året.

Dyson – Ingenjörskonst i framtiden

Dyson står för forskning, design och utveckling.

James Dyson-stiftelsen är en välgörenhetsorganisation som stödjer framtidens ingenjörer. De vill uppmuntra fler unga att lära sig mer om vetenskap, teknik och ingenjörskonst. Via stiftelsen stödjer de studenter och lärare med stipendier, läromedel och utbildningsprogram.

James Dyson-priset är ett designerpris som instiftades för att inspirera nästa generation designingenjörer, genom att hylla deras arbete och ge dem en internationell plattform.

En del piedestalfläktar är tysta, men svaga. Andra är kraftfulla, men högljudda.
De nya Dyson Cool™ -fläktarna är tysta och kraftfulla.

Så här skriver Dyson på deras hemsida

Ingenjörer söker alltid efter förbättringar. För 30 år sedan började Dyson att utveckla cyklondammsugar-tekniken. Nyligen utvecklade de handtorkar som använde högtryckslager med luft i stället för värme. Nu riktar Dyson uppmärksamhet mot fläktar.