Daikin luftvärmepump

Visar alla 2 resultat

Betygsatt 0 av 5

Daikin Origo 35 luftvärmepump

Upp till 125 m² • Drift ned till -25°C • Golvmodell

17.500 kr

Delbetala 1615.95 kr i 12 mån
Info
Betygsatt 0 av 5

Daikin Ururu Sarara 42

Upp till 140 m² • Drift ned till -30°C • Avfuktning och luftfuktning

19.500 kr

Delbetala 1799.95 kr i 12 mån
Info

Om luftvärmepumpar från Daikin

Daikin har idag sin tillverkning och testverksamhet i tre toppmoderna fabriker i Europa som tillgodoser de höga kraven och den stora efterfrågan som kommer från Europamarknaden. Värmepumparna från Daikin har blivit kända genom sin höga kvalitet, sin låga ljudnivå och sin höga driftsäkerhet. Med en luftvärmepump från Daikin kan du sänka din energiförbrukning!

Historian om Daikin började redan 1924 och idag är Daikin ett av de största företagen i världen inom luftkonditionering och värmepumpar. Daikin är känt i Japan som en tillverkare med stort fokus på forskning inom en rad olika vetenskaper, så som elektronik, mekanik, kemi och köldmedier.

Sedan det startade 1972 har Daikin Europe ständigt ett utbyte av utvecklings- och forskningsresultat med moderbolaget i Japan. Marknaderna över hela världen är mycket olika, därför är det så viktigt att anpassa de olika produkterna till de kvalitetskrav som ställs lokalt. Daikin har tre toppmoderna fabriker runt om i Europa för att uppfylla de höga krav som ställs och den stora efterfrågan som kommer från den Europeiska marknaden. Daikins olika produkter har funnits i Sverige ända sedan 1969, och har år efter år blivit kända för hög kvalitet, låg ljudnivå och hög driftsäkerhet.

Daikin Caldo

En ekonomisk och smart luftvärmepump som ger valuta för pengarna. Hög kvalitet och snygg design. Med garanterad effekt ner till -25 C. En favorit som redan idag värmer många hus, från det lilla fritidshuset till den stora villan.

Daikin Pixo

En prisvärd och funktionell allround värmepump som passa så väl till villan, fritidshuset som garaget, eller då du är i behov av enbart luftkonditionering. Slät frontpanel ger ett diskret och snyggt utseende och är lätt att rengöra.

Daikin Origo golvmodell

En diskret och tyst pump med en bra design som harmoniserar fint med hemmets övriga inredning. Med en korrekt placering av inomhusdelen uppnås en optimal värmespridning i hela huset, en känsla av varma golv. Den har en garanterad effekt ned till minus 25 grader Celsius.

Så fungerar värmepumpen från Daikin

Daikin har ett mycket brett utbud av värmepumpar. Alla Daikins pumpar är mycket energieffektiva men också mycket tystgående. En värmepump är även en suverän lösning för fritidshuset om du behöver underhållsvärme. Du kan steglöst ställa in temperaturen mellan 10-30 grader. Daikins moderna luft-luftvärmepumpar fungerar mycket bra vid låga utomhustemperaturer.

Luftvärmepumpen består av en utomhusdel och en inomhusdel. Utomhusdelen tar värme ur luften och överför den till inomhusdelen som sedan avger värmen direkt till inomhusluften med hjälp av en fläkt.

En luft-luftvärmepump sparar oftast mellan 30 upp till 50 procent av ditt hus värmebehov per år, men om utomhustemperaturen sjunker minskar pumpens kapacitet att spara energin. Den här typen av värmepump är endast ett komplement till andra typer av uppvärmningssystem, till exempel direktverkande elvärme.

För att höja besparingen så mycket som möjligt är det viktigt att inomhusdelen placeras rätt, det är den som sprider värmen. Planlösningen i ditt hus bör vara så öppen som möjligt och luftkonditioneringen bör vara bra för en så effektiv spridning av värmen som möjligt.

Under sommaren kan luft-luftvärmepumpen också användas som skön luftkonditionering och även avfuktning, dock er den ingen energibesparing i dessa lägen.

Fördelar med en pump från Daikin

Har du direktverkande el är en pump en perfekt lösning och inomhusklimatet hålls i jämvikt. Med en pump kan du sänka dina kostnader för uppvärmning mellan 30-65%.

Andra fördelar med en luftvärmepump:

  • Behagligare inomhusklimat
  • Optimal energibesparing, lång livslängd och låg ljudnivå
  • Är enkel att installera
  • Miljövänlig, eftersom den omvandlar energin i uteluften
  • Kan användas för att få kyla på sommaren
  • Passar bäst för hus med direktverkande el

Bättre inomhusklimat med en pump från Daikin

Med en pump får du skön värme under vinterhalvåret och under sommaren kan du använda din värmepump för luftkonditionering. Daikins moderna värmepumpar renar också luften, du får även ett bättre inomhusklimat.

Investera i en värmepump från Daikin spar energi, pengar och miljö

Att köpa en luftvärmepump är förhållandevis billigt, det är en enkelt att installera och du behöver inte gräva och inte heller borra i varken mark eller berg. Det håller ned kostnaden för installationen. Investeringen återbetalar sig snabbt då verkningsgraden hos Daikins pumpar är hög.

Rekommenderad luftspalt för din Daikin värmepump

Innan du investerar i en pump måste ytan där pumpens innerdel ska sitta mätas. Vår rekommendation är att avståndet mellan taket och innerdelen är minst 6-10 centimeter.

Styr din Daikin-pump via mobilen

Genom att styra din pump via din mobil, kan du ha kontroll på värmeregleringen i huset oberoende vart du just nu befinner dig. App- och SMS-styrning ger en tvåvägskommunikation mellan din mobiltelefon och din värmepump. Du kan både sänka och höja temperaturen samt fläkthastigheten och få statusmeddelanden vid temperaturfall eller strömavbrott.